İçeriğe git

Gövedeki af hakkında

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba.. Forumu kısa süredir takip ediyorum. Yeni üye oldum.. Şu an Canon 70d kullanıcısıyım..

Kısa zaman içinde Nikon D750 alacağım..  Nikonun gövdedeki af özellikli cihazlarında, manuel lens kullanırken auto focus yapıyor mu??

Örneğin samyang 24mm   f :1,4   lens alırsam cihaz netleme yapar mı?? Eğer netleme yapıyorsa hızı nasıldır? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Ali Evren Kara yazdı:

Arkadaşlar merhaba.. Forumu kısa süredir takip ediyorum. Yeni üye oldum.. Şu an Canon 70d kullanıcısıyım..

Kısa zaman içinde Nikon D750 alacağım..  Nikonun gövdedeki af özellikli cihazlarında, manuel lens kullanırken auto focus yapıyor mu??

Örneğin samyang 24mm   f :1,4   lens alırsam cihaz netleme yapar mı?? Eğer netleme yapıyorsa hızı nasıldır? 

FF kullanmadım ama FF makinelerin gövdesinde auto focus motoru vardır

Dediğiniz gibi manuel bir lenste, cihazın AF motorunu açarsanız kendi netleme yapacaktır

Hız konusunda bir şey söyleyemem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon D750 Gövdesinde Focus Motoru vardır ancak bahsettiğiniz lens manuel focus bir lens makinede lens olması veya olmaması buna etki etmez lens de Focus manuel olarak yapılıyor motor da yok makinanın onu çevirmesi gereken sistem de. Dediğiniz lens eğer farklı versiyonu çıkmadı ise.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 13.09.2017 at 00:07, Kemal Öztürk Turkoy yazdı:

Nikon D750 Gövdesinde Focus Motoru vardır ancak bahsettiğiniz lens manuel focus bir lens makinede lens olması veya olmaması buna etki etmez lens de Focus manuel olarak yapılıyor motor da yok makinanın onu çevirmesi gereken sistem de. Dediğiniz lens eğer farklı versiyonu çıkmadı ise.

Söylediklerinizden bir şey anlamadım... Lensin manuel olduğunu biliyorum..  Kullandığım Canon da af motoru yok.. Lenste af varsa autofocus yapıyor, yoksa yapmıyor.. Nikon d750 deki af motorunun fonksiyonu nedir?? Zaten diğer gövdelerde, lensteki motora elektrik sinyali gönderen sistem var..  Af motoru olması hangi lenste işime yarıyor anlamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şöyle söyleyeyim anlayın ozaman...

Lensin manuel olduğunu biliyorsunuz ancak manuel lensin tam olarak tanımını bilmiyorsunuz manuel lens demek AF sisteminin tamamen olmaması demektir. ister makina üzerinde motor olsun ister olmasın lens focus sistemi elle veya siname camiasında focus puller dış ektenlerle yapılabilir.

Makina üzerinde AF Motoru var veya yok bu ayrı bir durum makina üzerinde Motor varsa lensde AF destekli (manuel lens değilse) ve moturu yoksa bunu makina yardımı ile çevirir bazı modellerde ise lensde motor vardır ve makina motoru gereksiz kalır lens kendi halleder. AF motoru olmayan makinelerde ise AF motoru olan lensler tercih edilir makina üzerinden aldığı elektrik ile kendini çalıştırır.

AF Motorunun gövdede olmasın çok büyük bir veli nimettir hangi işe yarıyor derken ? piyasada bir çok harika lens veya başka tür lenslerin üzerinde AF motoru yoktur ve ihtiyac duyardınız eski lensler bilhassa...

Yani o lens manuel focus lens ne motoru var nede makina motoruna ihtiyacı var sinema lensleri gibi düşünün.

Şimdi anladınız mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 11.09.2017 at 18:21, Ali Evren Kara yazdı:

Merhaba,

Hayır hiçbir manuel lens d750'de auto focus yapamaz. Çünkü manuel lenslerin yapıları  auto focus yapabilmelerine uygun değildir.

Bildiyim kadarıyla, D750'deki af motoru  Nikon'un yalnız ''D'' serisi lenslerini auto focus ile kullanabilmemizi sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

43 dakika önce, Ali Evren Kara yazdı:

Söylediklerinizden bir şey anlamadım... Lensin manuel olduğunu biliyorum..  Kullandığım Canon da af motoru yok.. Lenste af varsa autofocus yapıyor, yoksa yapmıyor.. Nikon d750 deki af motorunun fonksiyonu nedir?? Zaten diğer gövdelerde, lensteki motora elektrik sinyali gönderen sistem var..  Af motoru olması hangi lenste işime yarıyor anlamadım...

bazı lenslerde focus motoru yoktur bazılarında vardır. focus motoru olanların bazılarında netleme sistemi vardır bazılarında yoktur. yani bazı lenslerde focus motoru olmasına karşın netleme sistemi yoktur ve gövdenin netleme sistemine ihtiyaç duyar. mesela nikon 50mm 1.8d lens çok güzel bir örnektir. eğer nikon d5100 e 50mm 1.8d lens takarsanız el ile netleme yapmak zorunda kalırsınız ama d7200 e takarsanız otomatik netleme yapacaktır.eğer d5100 e 50mm 1.8g lens takarsanız otomatik netleme yapabilecektir çünkü netleme motoru var.  bunlara karşın 50mm 1.8e lens hiçbir makinede otomatik netleme yapamayacaktır çünkü herhangi bir motora sahip değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anladığım kadarıyla af  Nikon "d" serisi lenslerde kullanılabilecek bir özellik..  2. makina olarak a6000 üzerinde samyang 8mm kullanıyorum..  Onunla kıyaslama yaparak Manuel lenslerde sensörün hareketi ile netleme yaptığını sanmıştım.. Biraz fazla beklenti içine girmişim anlaşılan :)..  Teşekkür ederim..

- Ali Evren Kara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.