İçeriğe git

Macro lens önerisi

Yasin Korkmaz

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar..

Benim elimde Tamron 18-270 mm bir lens var, macro fotoğraflar benim hoşuma çok gidiyor..

Sizce bir macro lens mi almalıyım ama macro lensler pahalı olduğu için Raynox gibi adaptörler düşündüm, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Aklımda macro lens olarak bu var ama fiyat uçuk :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Merhaba arkadaşlar..

Benim elimde Tamron 18-270 mm bir lens var, macro fotoğraflar benim hoşuma çok gidiyor..

Sizce bir macro lens mi almalıyım ama macro lensler pahalı olduğu için Raynox gibi adaptörler düşündüm, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Aklımda macro lens olarak bu var ama fiyat uçuk :D

Yasin hocam 18-270 tak gez için gayet kullanışlı bir lens. odak aralığı açısından oldukça geniş olduğu için her türlü işi görür. Eğer gerçekten 1'e 1 büyütme oranı istiyorsanız makro lens almanız mantıklı. Raynox hiç kullanmadım ama başka bir lensin ucuna takıp kullanılacağı için zorlayabilir ve sonuçlar sizi tatmin etmeyebilir. Tamron 90mm güzel lenstir Sony kullanırken elimde mevcuttu. Sonra sony'i bırakınca sattım. Eğer daha uygun fiyata ve kaliteli bir macro lens arıyorsanız mutlaka Sigma 105mm f2.8 OS modeline bakın derim. Bu lens 2. elde 1200-1400 TL seviyelerinde bulunabiliyor. fiyat/performans oranı en yüksek lenslerden biridir diyebilirim. keskinlik olarak neredeyse Nikon 105mm ile aynı kalitede ve fiyat çok daha uygun. Ayrıca eğer bütçeyi hiç zorlamak istemiyorsanız herhangi bir 35mm,50mm gibi bir lens alıp ters bağlama adaptörüyle makinenize bağlayarak fotoğraf çekebilirsiniz. Hatta ters bağlama işini daha ucuza getirmek için manuel lens bile kullanabilirsiniz. ama herşeyden önce bütçenize ve ne kadar büyütme oranı istediğinize karar vermelisiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, hüseyin özdemir yazdı:

Yasin hocam 18-270 tak gez için gayet kullanışlı bir lens. odak aralığı açısından oldukça geniş olduğu için her türlü işi görür. Eğer gerçekten 1'e 1 büyütme oranı istiyorsanız makro lens almanız mantıklı. Raynox hiç kullanmadım ama başka bir lensin ucuna takıp kullanılacağı için zorlayabilir ve sonuçlar sizi tatmin etmeyebilir. Tamron 90mm güzel lenstir Sony kullanırken elimde mevcuttu. Sonra sony'i bırakınca sattım. Eğer daha uygun fiyata ve kaliteli bir macro lens arıyorsanız mutlaka Sigma 105mm f2.8 OS modeline bakın derim. Bu lens 2. elde 1200-1400 TL seviyelerinde bulunabiliyor. fiyat/performans oranı en yüksek lenslerden biridir diyebilirim. keskinlik olarak neredeyse Nikon 105mm ile aynı kalitede ve fiyat çok daha uygun. Ayrıca eğer bütçeyi hiç zorlamak istemiyorsanız herhangi bir 35mm,50mm gibi bir lens alıp ters bağlama adaptörüyle makinenize bağlayarak fotoğraf çekebilirsiniz. Hatta ters bağlama işini daha ucuza getirmek için manuel lens bile kullanabilirsiniz. ama herşeyden önce bütçenize ve ne kadar büyütme oranı istediğinize karar vermelisiniz. 

Şimdi hocam cevap için teşekkür ederim..

Ben araştırma yaptım ve tamron daha keskin, daha canlı geldi bana

Onun için 18-270 aldım ve inanılmaz memnunum..

Şimdi elimde 62mm için bir çok aparat var, o önemli değil ama gerçekten Tamron 90mm bir harika geldi gözüme..

Üstelik HB kredi taksit seçenekleri çıkarmış, 48 aya varan seçenekler

Benim istediğim bu şekil macrolar çekmek..

Fakat bu fotoğrafları çekerken zorlanırmıyım?, ben denge bozukluğu olan bir engelliyim ama fotoğrafta engelim yok

İNSTAGRAM

Benim düşüncem ile bana bir böceğin kare kare desenli gözlerini çekmek zor geliyor, tamron ile bunu başarabilirmiyimki?

Ayrıca close-up ve ters bağlama aparatlarını kullandım, onlarda iş yok, çok zahmetli uğraştırıcı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Benim düşüncem ile bana bir böceğin kare kare desenli gözlerini çekmek zor geliyor, tamron ile bunu başarabilirmiyimki?

Sadece makro lens ile (Canon'un bir lensi hariç) bunu yapamazsınız.

Makro söz konusu olunca, her zaman önerdiğim gibi, makro dünyası sitesine bakmanızda yarar var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

canonun hangi lensi merak ettim @myasar . bende bu düşündüğünüz lens var. oldukça memnunum. portre çekerken de çok güzel iş görüyor. çekmek istediğiniz fotoğrafları çekmenin macro dünyasının içine girince ne kadar komplike olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. kare kare böcek gözü fotoğrafı belki 100 belki de 200 ya da 50 fotoğraftan oluşan fotoğraflar oluyor genelde. macro lenslerde alan derinliği çok dar olduğu için tek kare ile tamamı net bir böcek yakalamanız pek mümkün değil. elde çekmek bu tip fotoğrafları oldukça zor. tripod muhakkak lazım. o yüzden denge probleminizi tripodla aşmış olursunuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@myasar 

Nesneyi 5x büyültme özelliğine sahip

Şahsi görüşüm ondan diyafram küçülüp, alan daralıyor

Bu da netliği ortadan kaldırıyor

Macro çekimi gayet net ve mükemmel görünüyor ama bence bunlar focus stacking kullanarak yapılmış

Benim tek marka fotoğraf makinem Nikon

Canon veya bir başkasını elime alıp kurcalamadım dahi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.