İçeriğe git

Nikon 24-70 ed, tamron 24-70 g2

Recommended Posts

Nikon 24-70 sadece deneme amaçlı bir kaç saat kullandım. Keskinlik, doygunluk, netleme hızı gayet iyi. titreşim önleme yok ve genelde görülen lastiklerde gevşeme problemi dışında pek bir dezavantajı yok. ikinci elde temiz olanı bulunursa (epeydir piyasada ve temiz 2. el bulmak zor olabilir) 3000-3500 TL civarında bulunabilir. Sıfır olanları kaç paradır hiç bakmadım. 

Tamron 24-70 2.8 VC yani ilk seriyi hem Canon 6D hem de Nikon D810 ile yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Canon versiyon olan da Nikon versiyon olan da gayet başarılı idi. Keskinlik olarak ortada Canon ve  Nikon versiyonlarından kesinlikle aşağı kalır yanı yok, sadece kenarlarda biraz daha soft demek doğru olur ama özellikle 5.6 diyaframda ve sonrasında coşuyor. Netleme hızı olarak CaNikon versiyonlarından biraz daha yavaş kalıyor ama atla deve değil. Benim Tamron seçmemdeki en büyük etken titreşim önleme özelliği VC olması idi. Bence bir çok zaman hayat kurtarıcı oluyor. Özellikle gece ve düşük ışık olan yerlerde çok faydasını gördüm. Ek olarak Tamron Nikon'a göre çok az biraz daha geniş görüş açısına sahip. Yani lensi makineye takıp aynı yerde sabit durarak fotoğraf çektiğinizde Tamron'un fotoğrafa dahil ettiği alan, Nikon'a göre biraz daha fazla. ama bu fark da atla deve değil.  

Temiz 2. el bulunursa 2200-2500 TL civarında fiyatı var. sıfır fiyatını çok iyi bilmiyorum. 

Son olarak Tamron 24-70 G2 bakacak olursak, eski versiyona göre netleme hızı geliştirilmiş. Nikon'un her iki 24-70'i ile kapışır hale gelmiş. Zaten eski Tamron da orta noktada keskinlik iyi idi, şimdi köşe ve kenar keskinliği de arttırılmış bir lens yapmışlar. Yeni kaplamalar ile daha doygun ve keskinliği arttırılmış bir lens olmuş. Özellikle gövde yapısı çok güzel. Elinize aldığınızda taş gibi ağır ve dayanıklı bir lens kavradığınızı sonuna kadar hissediyorsunuz. Fiyat olarak sıfırı 5000 TL civarında.  2. eli henüz piyasada yok.  ben denk getirip yurt dışından temin ettim ve elimdeki eski versiyonu sattım. 

Nikon'un ilk versiyon 24-70'i sıfırı kaç para bilmiyorum ama tahminim 6-7bin TL civarındadır. Eğer bütçeniz var ise düşünülebilir. Yada nerdeyse yarı fiyatına temiz 2. el aranıp bulunmaya çalışılabilir.

Ancak bütçeniz kısıtlıysa, sıfır Tamron 24-70 G2 ve hatta sıfırları 3500-4000 tl arasına bulunabilen Tamron 24-70 VC ilk seri yada daha ucuza 2. el temiz ilk seri Tamron alınması tercih edilebilir. 

Bu lenslerden herhangi birini alırken ağırlık aklınızda olsun diye uyarıda bulunmak istiyorum. Çünkü nerden baksanız her markanın 24-70 2.8 lensi kafaya oynayan lensidir ve genelde 900-1000 gr civarı ağırlıkları olur. Sonra ağırlıktan bezip pişman olmayın derim.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica ederim. bu arada yukarda yazdıklarım kişisel düşüncelerimdir. Farklı düşünen yada farklı tecrübeler yaşayanlar yada düşüncelerime katılmayanlar olabilir. Saygı duyarım. Fotoğraf ve fotoğrafçılıkla ilgili ekipman ve donanım konuşmaktan ziyade estetik ve duyguyu konuşmayı tercih ederim. fazla uzun yazmış olabilirim. Sürçi lisan ettiysek affola. 

- hüseyin özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hüseyin bey, Tamron'un her iki versiyon lensini kullanmış biri olarak G2 versiyonunda titreşim azaltma iyileştirilmiş mi? İyileştirme varsa kaç durak kıyaslayabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

48 dakika önce, Hüseyin yazdı:

Hüseyin bey, Tamron'un her iki versiyon lensini kullanmış biri olarak G2 versiyonunda titreşim azaltma iyileştirilmiş mi? İyileştirme varsa kaç durak kıyaslayabilir misiniz?

Hüseyin Bey Merhabalar, ilk versiyonda 3 durak, G2 versiyonda 5 duraklık avantaj sağlayan bir titreşim önleme olduğunu söylüyor Tamron. Gerçek kullanımda bunu durak durak saydım mı diye sorarsanız saymadım. Ancak zaten başarılı olan bir titreşim önleme sisteminin üzerine biraz daha geliştirme olduğunu söyleyebilirim. ben normalde elleri taş gibi durdurabilen biri değilim. O yüzden genelde titreşim önleme özelliği olan lensleri tercih ediyorum. Elde çekimde 1/10 enstantaneye kadar çekim yaptığım zamanlar oluyor. Tabii bu çekim yaptığımız zaman,yer, hava ve ışık şartlarına göre değişir,  ama daha önceden Tamron'da 70-300,70-200,24-70 VC ve G2 kullanmış biri olarak kendi adıma Tamron'daki titreşim önleme sistemini yeterli buluyorum.

Tekrardan başa dönüp sorunuza gelecek olursak , 1. versiyondan sonraki +2 durak avantaj olarak belirtilen avantaj belki 2 durak değildir ama iyileştirme olduğu fark ediliyor.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.