umut . 2 Oluşturuldu: Ekim 25, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 25, 2017 Piyasada onlarca ff makina var, sensörler aynı boyutta ama mp.ler havada uçuyor. İnternetteki testler genelde en keskin prime lenslerle yapılıyor. Bunların bazıları çok yüksek fiyattalar ve prime lens kullanımı her zaman mümkün olmuyor benim için. Özellikle de zoom lenslerde Nikon istenen kaliteyi verebiliyor mu peki? Kağıt üzerinde pek başarılı değil gibi gözüküyor: https://www.dxomark.com/lenses/launched-between-1987-and-2017/mount_type-Canon_EF-Nikon_F_FX/focal-from-1-to-1500/launch_price-from-0-to-13000-usd/lens_zoom-zoom#hideAdvancedOptions=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo Sonuçta bir markayı sadece body üzerinden tercih etmek doğru değil bence. Hasselblad zeiss lens kullanmasa sonuçlar aynı oranda başarılı olurmuydu.. Nikon D850 üzerindeki herhangi biz zoom lens canon 5Dmarkiv üzerindeki 24-70 yada 70-200 den daha iyi sonuç verir mi sizce? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ekim 25, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2017 gönderildi Şahsen ben internette yazılanlarla lens almam, forum sitelerine konu açarım Yani önce bilgi sahibi olup sonra alırım, istediğim keskinliği elde ediyorsam tercihim o olur.. Keskinliğe gelince, ben f/1.8 altı diyaframda bir lens kullanmadım ama bana Sigma 105'i tavsiye eden @hüseyin özdemir hocama saygılarımla, Nikon body'de Tamron ve Sigma'yı tek geçerim Özellikle VC olarak Tamron çok ama çok başarılı Canon markasına gelince, Canon Nikon gibi gerçekci olamaz, çünkü o yenilikcidir.. iphone ve android kıyaslaması gibi.. Bence 1:1 büyütlme özelliğine sahip gerçek macro lensler gibi keskin olan lens bütçe harcar, sıkıntıya sokar, gerek yok Ben Nikon D5100 makinemde, geniş açı ve zoom ihtiyacımı karşılaması için 18 - 270 kullanırım.. Doğal ve çok canlı bir lens Birde öyle bir lens istedim ki, portre ve macro ihtiyacımı görsün Bu ise 105mm bir prime macro lens oldu, doğallığı keskinliği canlılığı ve gerçekciliğini anlatamam Bu yüzden, geniş açı ve 1.8 diyaframa sahip olamasına rağmen, 35mm portreyi satıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 25, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2017 gönderildi Katılmıyorum bu tarz inceleme siteleri bu işi profesyonel olarak yapıyor ve yeterince bilgi sahibi oluyorsun zaten . Zaten taraflı olmaları ihtimaline karşı birkaç siteden bakıp öyle kıyaslarım.Çoğu zaman bu testleri evde yapma şansımız ve imkanımız olamaz. Forum ve BHphoto gibi siteler ise kullanıcı yorumlarını öğrenmek için önemli.Sadece forumlara bakmak işi şansa bırakmaktır kanımca, etrafınızdaki insanlar bilgiliyse ne güzel ama aksi halde sizi yanlış yönlendirme ihtimalleri de var tabi. Tamron Sigma gibi markalar bazen çok keskin lensler yapıyorlar ama bhphoto da focus vb şikayetler de var iyi araştırmak lazım. ListedekiSigma 85mm F1.4 DG HSM A Canon oldukça keskin gözüküyor. Kısaca bana Canonu baz alırsak 24-70 ve 70-200 zoom aralığı lazım. Nikonda aynı keskinlikte lens bulamadım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ekim 25, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2017 gönderildi Sizin düşünceniz, sizin kararınız Saygılarımla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Ekim 25, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 25, 2017 gönderildi Canon EOS 5DSR ile yapılan testte, Canon EF 70-200mm f/2.8L II USM'nin keskinliği 33 puan almışken, Canon EOS 5D Mark IV ile yapılan testte keskinlik 26 puana düşmüş. D810 üzerinde de bir önceki nesil Nikkor 70-200mm lens 27 puan almış. Bu değerlendirmeler ışığında, Nikon D850 üzerindeki herhangi biz zoom lens canon 5Dmarkiv üzerindeki 24-70 yada 70-200 den daha iyi sonuç verir mi sizce? sorunuza cevap olarak; D810 üzerindeki bir önceki nesil Nikkor 70-200 lensin (27 puan), Canon EOS 5D Mark IV üzerindeki 70-200 Canon lensten (26 puan) daha iyi sonuç verdiği zaten görülüyor. D850 ile yeni nesil 70-200 lensin çok daha yüksek puan alacağını düşünüyorum. Kağıt üzerinde tabiiki Ayrıca bahsetmiş olduğunuz " Sonuçta bir markayı sadece body üzerinden tercih etmek doğru değil bence" cümlenize de ilk satırda yazdığım 5DSR (33 puan) ve 5D Mark IV (26 puan) cihazlarla aynı lens üzerindeki puanlar keskinlik konusunda Body nin de ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 25, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 25, 2017 gönderildi Nikon ve Canon zoom Lensleri keskinlik sırasına göre dizdiğimizde başta nikon lensler görmek zor,tamron sigma gibi üreticiler bile daha keskin listede (foto1) Bahsettiğiniz puanlar makinada verdikleri megapixel değerleri.(foto2 ve 3) Yani: 30mp 5mark4 ;lens 26mp sunmuş.DXOmark score:30 50mp 5DS ;lens 33mp sunmuş. DXOmark score:33 36mp d810 ;lens 27mp sunmuş. DXOmark score:31 36mp d800e ;lens 30mp sunmuş. DXOmark score:31 Sayısal olarak bakarsak 5DS lider zaten. d800e ise d810'u geçmiş ilginç.. Ben burada orana bakıyorum. Mantıken aynı sensörde yüksek mp demek: piksel yoğunluğu dezavantajı,daha düşük iso performansı,sensörün daha zor ışık alması demek. 70-200 lenslerde: 5Dm4 > 26mp/30mp D810 > 27mp/36mp D800e> 30mp/36mp 5DS > 33mp/50mp Bana göre 5dmark4 ve d800e lens keskinlik(mp) değeri oranı olarak en iyi değerleri vermiş.Ama netleme sorunu ve güncel olmaması nedeniyle d800e yi eliyorum. Daha yüksek mp'li D850 deki yeni sensör daha iyi lenslere ihtiyaç duymalı.Bu da işi daha da yokuşa sürebilir bilemiyorum. Burada değerler üzerinde konuşuyorum çünkü aynı şartlarda labaratuvar ortamında çeşitli lenslerle çekilmiş 5dmark4 ve NikonD850 fotoğraflarını bekliyorum. D850 sensör olarak üstün bunu tartışmaya gerek yoka ama lensler işin içine girince durum ne olacak sanırım bekleyip göreceğiz.Malum D850 yeni makina ve TR fiytı el yakacak. Gönül ister Nikon 200m f2 ve 105mm 1.4 le gezmek ama gerek fiyatları gerek de kullanım zorluğu açısından, zoom lensler de önemli markalar için. D850 nin ve güncel lenslerin kıyaslamasını biraz daha bekleyeceğim sanırım.Görseller üzerinde konuşmak daha faydalı olacak. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi 9 saat önce, Turgay Seven yazdı: D850 ile yeni nesil 70-200 lensin çok daha yüksek puan alacağını düşünüyorum. Kağıt üzerinde tabiiki @Turgay Seven bey, Yeni nesil Nikon 70-200mm lensten kasıt "AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II" ise ben bu fikre katılmıyorum. Bence bu lens D850 gövdede D810'dakinden daha iyi sonuç vermeyecektir. Ben bu lensi önce D800 şimdi D810 gövdemde kullanıyorum. Muhteşem lens. D810 ile neredeyse tek bu lensi kullanıyorum diyebilirim. Ama 36MP ile 46MP bir gövdede karşılaştırıyoruz. Bence bu lens D850'nin istediği çözünürlüğü gerçek anlamda sağlayamayacaktır. O nedenle de Nikon çok yakında bu sınıfta yeni lensler duyurmak üzere. Peki aradaki fark ne kadar ve para vermeye değer mi? Eğer çoook profesyonel çekimler yapıyorsanız, almaya değer olabilir. Ama hangimiz bunun arasındaki farkı anlayabilecek kadar profesyonel çekimler yapıyoruz ki? @umut . bey, D800 D810'u geçmiş ilginç demişsiniz. Bu, D800'ün D810'dan daha iyi bir gövde olduğu anlamına gelmez, tersi de olmaz. Nasıl ki gövdelerde kullanılan algılayıcıların bir farkı varsa, lenslerin de tıpkı bu algılayıcılar gibi aldığı ışıkları süzüp bunu sensöre yansıtacak kalite ölçütleri vardır. Her lensin birim başına ürettiği (geçirdiği) piksel sayısı ve kalitesi vardır. Zaten lenslerin fiyatlarını da bunlar belirler. 36M algılayıcısı olan D800 çözünürlüğünü tam doyurabilecek bir lensten 46MP çözünürlüğü de doyurmasını beklememelisiniz. Bahsettiğiniz fark gövdenin değil lensin bir argümanıdır. Bunlar sadece algılayıcı kalitesine de bağlı şeyler değil elbette; lensten gelen kaliteli veri, algılayıcı tarafından mükemmel algılansa bile, bu elektriksel bilgileri fotoğrafı oluşturan dosyaya yazan yazılımın da kalitesi ve algılayıcı ile uyumu önemlidir. Örneğin; D810'da Sony'nin ürettiği sensör kullanılıyor ve sınıfının en iyisi olduğu söylenir. Ama aynı sensörü Sony kendi aynasız gövdelerinde de kullanıyor. Fakat çıktılarına baktığınızda önemli farklar görebilirsiniz. Çünkü algılayıcı aynı olduğu halde, kullandıkları lensler ve yazılımlar aynı değil. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Ekim 26, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi Günaydınlar, @Sebahattin Demir bey, Tam açılımını yazmamıştım. Bahsettiğim lens Nikon'un yeni ürettiği AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR lens. Cevabınız için teşekkürler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi @Turgay Seven bey, Tamam, ona sözüm yok, olamaz zaten Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ekim 26, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi Merhabalar; bu tarz siteler yüzde doksan dokuz reklam amaçlı çalışır. verileri %100 doğrudur diye düşünmek bence yanlış olur. Tabii ki bilgi vermesi açısından iyidir ancak alacağınız lens yada ekipmanı bu tarz karşılaştırma sitelerine bakarak almak bence oynanacak en büyük kumarlardan biridir. Ayrıca sadece kağıt üzerinde yazılıp çizilenlere bakılarak keskinlik ve görüntü kalitesi anlamında karar vermek yine söylüyorum bence yanlış olur. Tabii bu düşünceme katılanlar olur-olmaz o ayrı saygı duyarım. Ancak şunu hiç bir zaman unutmamak lazım. Her markanın kafa lensleri ve ekipmanları mevcuttur. Bu Canon'da 5 DS'dir yada Mark IV'tür Nikon'da D810 yada D850'dir Sony'de A7RII'dir yada başka başka markaların başka başka modelleridir. Bu marka/modellerin hangi şartlarda kullanılıp teste tabii tutulduğuna da dikkatli bakmak gerekir. Bu makineler özellikle 50mp 45mp makineler günlük hayatta kullanım için külfetli makinelerdir. Çok iyi ışık şartlarında çok iyi sonuç verirken düşük ışıkta çuvallayabilirler. Ayrıca yukarda bahsettiğim gibi her markanın kafa lens ve gövdeleri mevcut. Bunlar 24-70 2.8 - 70-200 2.8 - 16-35 2.8 - 85mm,20,24 gibi gibi daha bir çok örnek verebileceğimiz kafa lensleri mevcuttur. Bu lenslerin CaNikon olarak bahsediyorum. Hepsinin performansı birbirine yakındır. Bazen Canon döver bazen Nikon döver. Önemli olan burada bizim işimize yarayacak olan ve gücümüzün hangisine yettiğidir. Mesela Canon 5DS çok manyak kafa atıyor diyelim. Ancak bu makineyi alıp çarşıda,pazarda,sokakta açık havada düşük ışık şartlarında kullanan kişiler ISO performansının kötü olduğundan bahsederler çünkü 50mp sensörü doyurmak için çok iyi ışık şartları gerekmektedir. Tüm çekimlerimizi stüdyo ortamında yapsak eyvallah ama hangimizin bir stüdyosu var ki? Naçizane düşüncem, hangi marka hangi markayı döver tartışmasına girersek ve ekipman edinme yoluna böyle gidersek hiç bir sonuç alamayız. Canon kağıt üzerinde daha iyi gözükebilir ama 6D kullandıktan (Tamron 24-70,Tamron 70-200, Canon 100mm 2.8 L IS makro, 16-35 f4L ,35mm 1.4 L, 50mm 1.2) Nikon'a geçiş yapan ve yine sırasıyla 24-70,70-200,16-35 f4, Tamron 15-30, Sigma-Nikon 105mm Makro, 85 1.8 G, 35 1.8 FX lensleri kullanan biri olarak benim gönlüm Nikon'da. Neden diye soracak olursanız Nikon daha fazla RAW işleme derinliği sağlıyor. Bu ne demek diye sorarsanız-teknik açıklaması ne kadar doğru olur bilemiyorum- yanlışım varsa yada anlaşılmayan bir yer olursa sorarsınız - Canon 6D ile çektiğim fotoğrafları işlerken bir yerden sonra tıkanıp kalıyordum. Yani ufak tefek işlemleri yaparken bile mesela Pozlamayı arttırmaya, kontrast vermeye, ne bileyim rötüş yapmaya fotoğraf bir yerden sonra bozuluyordu. Şu anda Nikon'da bu işleri Canon'a göre çok daha rahat yapabiliyorum ve bu bana acayip esneklik kazandırıyor. Tamam belki Canon aynı durumu 5DS ve 5D MK4 ile çözmüştür ancak şu anda Nikon benim tüm işlemlerimi sorunsuz yerine getirmemi sağlıyor. ve benim için en iyi ekipman. Aslında bu şekilde siteler, tamamen insanları aldatmaya yönelik diye düşünüyorum. Sonuçta amacımız fotoğraf çekmek değil mi? Bu tarz siteler sayesinde yeni çıkan ekipmanlar son kullanıcıya bir şekilde kakalanmak isteniyor. Biz de bu sitelere dalıp asıl amacımız olan fotoğraf çekmekten uzaklaşıyoruz. Hatta kafamıza yatan, içimize sinen A marka T2 cinsi lensi almak yerine bu tarz sitelere gidince Z marka Q2 lensi incelemeye başlıyoruz. sonra Q2 marka lensi alalım diye karar kılıyoruz ancak bir bakıyoruz fiyatı diğer lensin 2 yada 3 katı. İşte bu şekilde kazıklanıyoruz. Bu tamamen pazarlama taktiği olarak firmaların yürüttüğü bir kampanyadır diye düşünüyorum. Bir de yukarda verdiğiniz site örneğinde yada bunun gibi sitelerde verilen puanlar 1 aşağı-2 yukarı olabiliyor ancak aradaki 1 puan yada 2 puan farkı insan gözüyle fark etmek imkansız olabiliyor. O yüzden çok uzattığımı bilerek ve özür dileyerek söylemek isterim ki bu konuları bu kadar tartışacağımıza asıl işimiz fotoğrafa dönelim. Alalım elimize makinemizi gidelim fotoğraf çekelim. Fotoğraf adına bir şeyler üretelim. İnanın dünyanın en keskin gövde ve lenslerine sahip olsak bile makinemizi elimize alıp fotoğraf adına üretim yapamıyorsak bence hiç bir anlamı yok. Lafı çok uzattım, sürçü lisan ettiysem affola. Sağlıcakla ve bol fotoğrafla kalın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ekim 26, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi ben bu lenslerdeki yüksek megapixeli doyuramamak olayını anlayamadım. lens dediğimiz şey optik eleman değil midir? sensör boyutu değişmiyorsa lensin görüntüyü iz düşürdüğü alan değişmediğinden ve gene sensör boyutu değişmediğinden ancak megapixeli büyüdüğünden, böylece inç başına pixel sayısı artmış oluyor, gelen görüntüyü daha iyi işlemesi gerekmez mi? lens ne kadar kötü olursa olsun veya iyi olursa olsun iki makinede de aynı lensi kullandığımız için hep aynı makine iyi sonuç vermez mi @Sebahattin Demir bey ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi @neehot Bey, Deneyin anlayacaksınız ne demek istediğimi; Dinamik aralığı geniş, yani ışıklı ve karanlık sahnelerin, renklerin, dokuların kademeli ve bol olduğu bir sahne seçin. Bir üçayak kurun, D800 ve D850 gövdede RAW çekime ve 14-bit sıkıştırılmamış olarak ayarlayın. Önce D800 gövdeyi üçayağa bağlayın ve ona da eski nesil 50mm bir lens takın, Manuel AF ile netleme yapın, bir fotoğraf çekin. Ardından aynı lensi bir D850 gövdeye takın ve aynı ışık koşullarında, aynı netleme ile ve aynı pozlama değerlerinde bir fotoğraf daha çekin. Sonra her iki gövdeden aldığınız dosyanın boyutlarını karşılaştırın. Normal koşullarda ne beklenir, D850'nin dosya boyutu D800'dekinden büyük olmalı değil mi? Çünkü biri 36MP diğeri 45MP algılayıcıya sahip. Ama gerçekte öyle olmadığını, her iki dosyanın da boyutlarının yakın olduğunu, en azından 36/45 oranında olmadığını göreceksiniz. Üstelik, dosyalarda %100 zoom yaptığınızda D800 ile çektiğinizin daha keskin olduğunu görmeniz bile muhtemel. Bunun nedeni; lensin optik kalitesidir. O yüzden burada hep tekrar ettiğimiz mottomuzu yinelemek isterim; Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker. Saygılar. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 26, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi Meraklısına iyi sayılabilecek bir D850 incelemesi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ekim 26, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi Bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın tabii incelemelere bakacağız, okuyacağız,izleyeceğiz ve araştıracağız ama sonuç olarak bizim için amaç fotoğraf çekmek ise, elimizde hangi makine olursa olsun fotoğraf çekmeye,üretmeye devam etmeliyiz. Yoksa mutlu olamayız. Yüzde 1-2 / 3-5 fark için incelemelere boğulup fotoğrafsız kalmamak lazım. Ayrıca kafa lensler olarak geçen lenslerin performansları her seviyede aşağı yukarı aynı seviyededir. çok küçük farklar vardır muhakkak ama iyi bir kullanıcı bu farkları farkedilemez hale getirebilir. kabaca tabir etmek gerekirse "At, binicisine göre kişner" deyimi ile olayı özetlemiş oluruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi Merhaba.Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Forumda konu açmamın başlıca nedeni farklı markaları kullanmış kullanıcıların tecrübeleridir. @hüseyin özdemir bey sondan başlamak gerekirse Ara Güler'ın "Ben singer dikiş makinası ile bile fotoğraf çekerim" sözündeki gibi, evet "fotoğrafı göz çeker makina değil" katılıyorum. Yanlış anlamıyorum ama fotoğraf adına birşey üretmediğim izlenimi vermedim umarım ya da fotoğraf çekmediğim Öte yandan hergeçengün yeni birşeyler öğreniyorum tabiki. Tüketim çılgınlığı konusunda size katılıyorum ancak özellikle bu işten para kazananlar gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundalar. Burada bahsedilen Nikon 70-200mm E lens, bir adet ff body ve ikinci lensi aldığımı varsayarsak az meblağlar değil. O yüzden araştırma yapmadan almak da kumar olur. Etrafımda çok sayıda Canon 5dm2 ve 5dm3 kullanan var, hatta stüdyoda Hasselblad kullanma şansım da oldu. Ama malesef NikonD850-810 ve 5Dmark4 deneme şansım olmadı.Elbette görerek test ederek almak isterim. @Turgay Seven NIKKOR 70-200mm f/2.8E'nin bu sitede testi yok henüz ama BH fiyatı 2800$ ve canon'dan neredeyse 1000$ pahalı. Youtube'de nikon fanı bir adam eskisiyle kıyaslamış videosunu izlemiştim.Daha keskin olduğunu söylüyordu.En azından focus breathing olmamasını umuyorum eski lenste olduğu gibi.Zaten min odaklama mesafesi düşmüş. @Sebahattin Demir Nikon'un bence de yeni lenslere ihtiyacı var. Ama yine fiyatları üzmez umarım. Sensör,yazılım ve lensler elbette beraber değerlendirilmeli. Bence Nikonun bu zincirdeki zayıf halkası objektifleri,özellikle zoom olanlar(hem fiyat hem performans olarak). Herşey rakamlar değil haklısınız, D800E D810 dan daha iyi yada 5Ds D850'den daha iyi demiyorum. Aksine bu makinaları fotoğraf üzerinde karşılaştırdığımda en iyi detayı D850 de gördüm.Ama testteki fotoğrafları indirip exif'lere bakmak lazım. nikonun raw işlemede daha esnek olması önemli bir avantaj youtube de bunun örnekleriniz izlemiştim. Farklı lensler ve odak uzaklıkları olabiliyor: https://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM Bu da nikond850 ile ilgili farklı bir inceleme: https://diglloyd.com/index.html Nikonda canon 24-70 L alternatifi kaliteli bir lens varmı?Fiyat ve lensi araştırmak için soruyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 26, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 26, 2017 gönderildi (düzenlendi) 5Dmark4 ve D810. Ekim 26, 2017 - umut . tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ekim 27, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 27, 2017 gönderildi 22 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: @neehot Bey, Deneyin anlayacaksınız ne demek istediğimi; Dinamik aralığı geniş, yani ışıklı ve karanlık sahnelerin, renklerin, dokuların kademeli ve bol olduğu bir sahne seçin. Bir üçayak kurun, D800 ve D850 gövdede RAW çekime ve 14-bit sıkıştırılmamış olarak ayarlayın. Önce D800 gövdeyi üçayağa bağlayın ve ona da eski nesil 50mm bir lens takın, Manuel AF ile netleme yapın, bir fotoğraf çekin. Ardından aynı lensi bir D850 gövdeye takın ve aynı ışık koşullarında, aynı netleme ile ve aynı pozlama değerlerinde bir fotoğraf daha çekin. Sonra her iki gövdeden aldığınız dosyanın boyutlarını karşılaştırın. Normal koşullarda ne beklenir, D850'nin dosya boyutu D800'dekinden büyük olmalı değil mi? Çünkü biri 36MP diğeri 45MP algılayıcıya sahip. Ama gerçekte öyle olmadığını, her iki dosyanın da boyutlarının yakın olduğunu, en azından 36/45 oranında olmadığını göreceksiniz. Üstelik, dosyalarda %100 zoom yaptığınızda D800 ile çektiğinizin daha keskin olduğunu görmeniz bile muhtemel. Bunun nedeni; lensin optik kalitesidir. O yüzden burada hep tekrar ettiğimiz mottomuzu yinelemek isterim; Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker. Saygılar. keşke forum editörümüz olarak denemiş olduğunuz bu verileri karşılaştırma olarak önümüze siz koysanız. ne benim d850 alacak maddi imkanım ve ihtiyacım var ne de hem d800 hem de d850 kullanan bir fotoğrafçı çevrem. makineyi satan yerlere gitsem muhtemelen denemem için anlatmış olduğunuz kurguyu yakalayamam veya tripod üzerine taktırmazlar. eski 50mm lens bu makinenin satıldığı mağazalarda olur mu olursa makine üzerine taktırırlar mı bilmem, bende '77 model 50mm var, yanımda götürürüm ama makinelere kart takmamıza izin verirler mi verseler bile mağazanın bol ışıklı ortamlarında bol kontraslı alan bulunabilir mi bilmem. objektif olarak önümüze koyacağınız bu veriler araştırma yapan kişiler için ışık tutacaktır. saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 27, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 27, 2017 gönderildi @neehot bey, Verdiğim örneklere karşılık gelecek özel bir çalışmam olmadı. Sizin de dediğiniz gibi bu öyle kolay yapılabilecek bir çalışma değil. Yapmak kolay da, ekipmanı bulmak zor. Benzeri bir çalışmayı en yakın zamanda yapıp, sonuçlarını sizlerle paylaşırım, söz Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ekim 30, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 30, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir Usta, objektifin sensörü doyurması diye bir ifade kullanmış. Şahsen bende de bu fikir var. Öte yandan dxomark sitesini incelesemde genel olarak the-digital-picture sitesinde çekim sonuçlarına bakarım. Matematiksel sonuçlar kişiden kişiye, kullanımdan kullanıma değişir. Tüm zamanlar için tüm varyasyonlar aynı olmayacağından şu şundan iyi mi, keskin mi demek bence doğru bir yöntem değil. Böyle bir seçim yapmakla tercihinizi matematiksel sonuçlara göre belirlemiş olursunuz ancak kalite ve keskinlik daima sizin kullanımınıza bağlı kalacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 30, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 30, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey size katılıyorum.Birkaç gün önce digital picture üzerinden kıyasladım, benim için oldukça yararlu oldu. Diğer sitelerde de örnek fotoğraflar olsa da aynı kadraj-aynı odak uzaklığı-aynı body-aynı diyafram vb. sunmuyorlardı. Sonuçların Dxomark ı desteklediğini düşünüyorum. Sigmanın nikon için güzel lensleri var ama kullanıcıların birçoğu focus problemlerinden bahsediyor. Eğer Nikon body alacak olsam sigma 35+sigma85+Nikon 70-200e alırdım. Ama nikonun lensleri fiyatlı olduğundan ve sigmadan çekincelerim olduğundan kafamda lens kombinasyonu kuramadım. Aranızda bu lensleri tecrübe eden oldumu? canon vs nikon 24-70 https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=1008&Camera=1052&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=787&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0 nikon 70-200e vs nikon 70-200g https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=1089&Camera=1052&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=621&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0 nik 70-200e vs canon 70-200 https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=1089&Camera=1052&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=687&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ekim 30, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 30, 2017 gönderildi @umut . Seçimler çok farklı kriterlere göre yapılır, siz seçiminizi belirttiğiniz şekilde daha üstün performans alabileceğinize inandığınız yönde yapabilirken ben seçimimi tasarruf düşünerek yapabilirim, bir başkası kullanım olarak yapabilir. Yukarıdaki sorularınızın cevabını vermek kolay değil öncelikle platforma karar vermeniz gerek, sonra sorularınızın cevabı kendiliğinden gelir. Kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum, ülkemizde canon kullanan kitle nikon kullananlardan fazla. Buda piyasada canon ürünlerin bulunurluluğunu kolaylaştırdığı için fiyatlara da yansıyor ancak canon aynı iphone gibi piyasaya durmadan model sürüyor o yüzden ben bu politikayı beğenmiyorum ve kendimde iphone kullanmıyorum. Ayrıca canonun çektiği bir fotoğrafı nikon çekemeyecek diye birşey yok, herşey sizin ustalığınıza bağlı. Şunu da eklemek isterim ki fotoğrafçı demek, sanatkar demektir ve bir sanatkarın her zaman kendine göre ustalığı ve yorumu vardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ekim 31, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2017 gönderildi 19 saat önce, Akın Demircioğlu yazdı: @umut . Seçimler çok farklı kriterlere göre yapılır, siz seçiminizi belirttiğiniz şekilde daha üstün performans alabileceğinize inandığınız yönde yapabilirken ben seçimimi tasarruf düşünerek yapabilirim, bir başkası kullanım olarak yapabilir. Yukarıdaki sorularınızın cevabını vermek kolay değil öncelikle platforma karar vermeniz gerek, sonra sorularınızın cevabı kendiliğinden gelir. Kişisel gözlemlerime dayanarak söylüyorum, ülkemizde canon kullanan kitle nikon kullananlardan fazla. Buda piyasada canon ürünlerin bulunurluluğunu kolaylaştırdığı için fiyatlara da yansıyor ancak canon aynı iphone gibi piyasaya durmadan model sürüyor o yüzden ben bu politikayı beğenmiyorum ve kendimde iphone kullanmıyorum. Ayrıca canonun çektiği bir fotoğrafı nikon çekemeyecek diye birşey yok, herşey sizin ustalığınıza bağlı. Şunu da eklemek isterim ki fotoğrafçı demek, sanatkar demektir ve bir sanatkarın her zaman kendine göre ustalığı ve yorumu vardır. bazı verdiğiniz örneklerde katılamayacağım. mesela iphone. siz bu durumda samsung da kullanamazsınız. bence yılda bir ürün çıkarmaları şirketlerin kendilerini devam ettirme yönünden tüketim çağında gerekli. canon için de durum tam tersi olabilir; fiyatları ucuz olduğundan insanlar ilk dslr makinelerini alacakken canon tercih ediyorlar çünkü özellikle ülkemizde hobine para ayırmak oldukça zor, bir kere hobi dediğin şey parasız olmalı değil mi? e bu hobiyi devam ettirip ettiremeyecekleri de meçhul bu sebeple neden fazla para versinler ki? hele bir ucuz olandan alıp bi denesinler. böyle olunca da devam edenler model yükseltmeye de alıştıkları tarzdan devam ediyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Ekim 31, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2017 gönderildi Herkesin kendine göre tercihi var işte @neehot bende zaten gm var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasaklı-üye 2 Ekim 31, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 31, 2017 gönderildi Bu verileri DXOMark sitesinde mi alıyorsunuz? Söz konusu site yurt dışında alay konusu da... Bilmek istersiniz diye düşündüm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umut . 2 Ekim 31, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 31, 2017 gönderildi Neden alay konusu olduğunu anlamadım. Hasselblad a 102 puan verdiğindendir belki,ya da taraflı olabilir. Ama taraflı ise kesinlikle nikon tarafındadır, top sensör listesinde ilk 10-15 e bakın anlarsınız. Ben hiçbir zaman tek kaynağa bakmam, üstteki mesajı okursanız digitalpicture sitesinde görsel karşılaştırma da var.Bunlar haricinde birşey alacaksam baktığım 2-3 site daha var. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın