İçeriğe git

Bir hayalim var.


Recommended Posts

Merhabalar 

Fotoğrafıçılıkla ilgili pek bir bilgim yok açıkcası tek bilgim photoshop bilgisinden oluşuyor.. Benim şöyle bir sıkıntım oldu 1 sene para biriktirip kendime d810 almıştım. 1 hafta çok güzel istanbul resimleri çektim fakat gel gelelim bir gün eşimle alışverişe gittiğimizde eve hırsız girmişti.. Yani pek kendimi geliştiremedim bu konu hakkında şimdi tekrar para biriktirip d850 ye diktim gözümü ama şöyle bir hayalim var shutterstock gibi bir site yapmak istiyorum.. Tüm türkiyedeki fotoğrafçıları toplamak daha sonra biraz daha geliştirip shutterstock gibi faliyete sokmak istiyorum.. Yani photoshop bilgim yaklaşık 2-3 tb eğitim videolarınla geliştirdim kendimi.. Yani iyi derece photoshop bilgim var ama o kadar çok çalıştım ki DSLR makinada kendimi geliştirmeye fırsatım olmadı..

 

Ekipmanlar - iso değerleri - lens çeşitleri vs.. hakkında bir bilgim yok fazla ne neye yarar ne değildir.. Başlangıç olarak portre-beauty ve sağlık - şehir

 

O yüzden bu konuda bilgili insanlardan destek almak isterim.. Nerden başlamam lazım ne kadar bir bütçe biriktirmem lazım.. Nelere dikkat etmem lazım?

 

- StockMania tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Umarım hayalinizi gerçekleştirme fırsatı bulursunuz.

 

Yıllarca, yaklaşık 25 yıl kadar, son 20 yılı tamamen e-ticaret alanı olmak üzere sektörün tam içindeydim. Birçok startup kuruluşunda bulundum, önemlilerinin birçoğunda yazdığım kodlar hala çalışır durumdalar. Shutterstock gibi siteleri, onların altyapılarını iyi bildiğimi sanıyorum.

 

Ben bu geçmişim ve tecrübemle sizin kurduğunuz hayali kuramıyorum. Hevesinizi kaçırmak istemem, çok iyi grafik tasarımcısı olabilirsiniz, çok iyi görseli olan bir e-ticaret sitesi de tasarlayabilirsiniz. Shutterstock gibi bir fonksiyonelliğe sahip bir site kurabilmek için bunlar yapılacak işlerin yanında iş bile sayılmazlar, inanın. İşin hukuksal, finansal, pazarlama yönlerini daha saymadım bile. İnsanların Shutterstock ve türevi uluslararası arenada boy gösteren devler gibileri dururken neden sizi tercih edecekleri sorusunu daha aklımdan bile geçirmedim.  

 

İstanbul fotoğrafları çekmek için ilk olarak D810 gibi bir profesyonel gövdeyi alacak cesareti (!) göstermeniz, gözü kara bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösteriyor. Üstelik fotoğrafçılık konusunda daha doğru düzgün pozlamanın temellerini öğrenmeden bunu yapmışsınız, bunları siz diyorsunuz.  

 

Bunları yazdığım için bana kızmayın lütfen.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba Hocam, teşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirmeniz için kızmadım merak etmeyin =) Açıkcası memnun oldum.O zamanki testlere ve incelemelere baktım dedim tam bana göre makina almışken iyisi olsun derim hep..Çünkü kaliteye çok önem veririm. d810 a gelicek olursak aldıktan sonra ilk işim biraz araştırmak oldu youtubeden olsun web olsun tutorials videolarını izledim.. Aslında kendimi 1 ay  verdim bunun için maksimum 3 ay çok zorlanırsam kursa giderim dedim lakin o kadar vaktim olmadı 1 hafta elimde oldu makina..

 

Shutterstock büyük bir site 700 çalışanı var. Tabiki ona rakip olamam ama en azından türkiyenin stok sitesi olması fiyatlar diğerlerine nazaran daha uygun olması belki tercih konusunu değiştirebilir.. Mesela arada %40 %50 daha ucuz olsa. youtube bir garajda kurulduğunu düşünürsek :)  Uğraşmayı seviyorum pes etmeyi pek sevmem

 

Daniel Burnham sözü gelir hep aklıma

Küçük planlar yapmayın. Planlar, insanın kanını kaynatan büyülü güce sahip değillerdir. Beklentilerinizde ve çalışmalarınızda yüksekleri hedefleyin.

 

Aslında babamla da bir çok plan ve projemiz vardı.. Fakat ülkemizde ne yazıkki  yapacağım projeler çok kısıtlandı.. İlgili makamlarada çıktık ne yazik ki devletimizden pek destek göremedim..  Bende buna yoğunlaştım biraz..

Hem Hobi olarak hem de meslek olarakta çok seviyorum..

 

- StockMania tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Size şöyle bir tavsiyede bulunayım. İşin aslı ekipmanın çok bir önemi yok. Önemli olan kompozisyonu yakalayabilmek. Fotoğraftaki hissiyatı karşınızdakine verebilmek. Üstat Ara GÜLER'in de dediği gibi. "En iyi makine en iyi fotografı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." Ekipman konusunda kendinizi geliştirmek yerine ilk önce kompozisyon konusunda kendinizi geliştiriniz. Zaten kompozisyonunuz iyi olduğunda size neyin lazım olacağını kestirirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.