İçeriğe git

Nikon d90 arıza - lütfen yardım

Yasaklı-üye

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Nikon D90 fotoğraf makinemi 2012 sonunda almıştım, henüz 33.000 shutterda. Dikkatli de kullanmaya çalıştım ama birgün makineyi açtığımda ve menü tuşuna bastığımda arka ekranında görüntü yerine bu gri şeritler çıktı.

Nette araştırdım ve denediğim şeylerin (reset, pili bataryayı çıkartıp bekletmek, hafıza kartını değiştirmek) hiç bir işe yaramadı. Tek bir yabancı forumda bunun ekran değil, kart arızası olabileceği yazıyordu.

Acaba bu durumu bilenler yardımcı olabilirler mi, bir de tamiri ne kadar tutar sizce?

Teşekkürler şimdiden

e0d93e52ae88ed35fb76dde2132ded8c.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunun kart ile ilgili olduğunu hiç zannetmiyorum kabaca 1. yorum olarak makinayı düşürdünüz lcd ekran paneli patlattınız. ( ekran hariç makina çalışıyormu  fotoğraf çekiyor mu ? )

Bundan başka bir problem yazılımsal olabilir buda zor ihtimal ancak teknik bir kişinin bakarak makine üzerinde yorum yapılması gerekecek bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler. Makineyi düşürmedim... Diğer bütün fonksiyonları kusursuz çalışıyor. Sadece ekran böyle. Yazılım olsaydı yıllar önce bir kez güncellemesini yaptıktan sonra olurdu diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi en iyisi tamire götürmek sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.