İçeriğe git

Fotoğraf sorun-düzeltme


Recommended Posts

Merhaba ;

D3100 Model Makina var çekim konusunda yeniyim fotoğrafçılık gezisine katılmıştım ve orada çekmiş oldugum resimlerin bir çoğunun siyah oldugunu farkettim görüntü belli belirsiz bunu nasıl düzeltebilirim kurtarma şansım varmı resimleri lüften yardımcı olurmusunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@BİRGÜL Merhaba ;

 

Çektiğiniz fotoğraflardan makine ile direk olarak siyah beyaz çekim yaptı iseniz kurtarma şansınız yoktur. ( RAW çekimler hariç ) büyük ihtimal ile JPEG çektiniz makineya hakim değilseniz.

 

Şuan için fotoğraflarınızı renkli hale getirmenize çare yoktur bu seferlik siyah beyaz çalışmış olursunuz :) 

 

Ancak dediğiniz üzere "bir çoğunun siyah oldugunu farkettim" söylemize göre cevap verdim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Kemal Öztürk Turkoy Merhaba Kemal Bey ;

Açıkcası Ben Balık gözü moduna almıştım daha doğrusu aldığımı sanıyomusum artık nasıl başardıysam bende bilmiyorum böyle bişeyi... Resimler siyah beyaz değil  tamamen karanlık simsiyah yani makina konusundada yeni aldım ve öğrenmeye çalışıyorum inşallah başarıcam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar olağan durumlar yapacak birşey yok ancak üzülecek bir durumda olmaması gerekiyor :) bir dahaki sefere yapmamanız için garanti bir durum söz konusu olacaktır.

Örnek birtane fotoğraf atarsanız küçülterek buraya hatanın siyah beyaz çekimmi yoksa pozlama hatasımı olduğunu anlarız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çekim esnasında çekim sonrasında çektiklerinizi kontrol etmiyormusunuz ? Bunun siyah beyazla ilgisi yok tamamen pozlama hatası bu fotoğraflar yani hepsi çok kısa pozlammış fotoğraflar veya lens kapağı takılı unutarak fotoğraf mı çektiniz.

 

Makinanızı tanıyana kadar P modu A Modu veya Auto Modlarında kullanın makinanızı 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nedim Bey ;

Açıkcası Bende Çok İyi Bilmiyorum Makinanın Özeliklerini Yeni Aldım Kendimde tecrübesizim bi tura katılmıştım ve oradan biri bana yardımcı oldu ayarlarda balık gözü diye bişey vardı ve çekebiliceğimi söyledi ama sanırım dediğiniz gibi mod olmayabilir bundan dolayı belkide sorun yaşadım.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle D3100'de Fish eye efekti menüde var. Ancak bildiğim kadarıyla fotoğrafı çekmeden önce değil çektikten sonra uygulanıyor. Çünkü bu özellik Menü - Rötüş menüsü altında Filtre efektleri kısmında bulunuyor. Şuradan görebilirsiniz. 

 

The Retouch Menu


· D-Lighting · Red-eye correction · Trim (3:2, 4:3, 5:4, 1:1, 16:9) · Monochrome (Black-and-white, Sepia, and Cyanotype) · Filter effects (Skylight, Warm filter, Red intensifier, Green intensifier, Blue intensifier, Cross screen and Soft) · Color balance · Small picture · Image overlay · NEF (RAW) processing · Quick retouch · Straighten · Distortion control · Fisheye · Color outline · Perspective control · Miniature effect · Edit movie

 

Bu fotoğraflar çok az pozlanmış, eğer çektiğiniz fotoğrafı çektikten sonra kontrol etmezseniz böyle bir durumla karşılaşma ihtimaliniz çok fazla. Bu fotoğraflar fotoşop tarzı bir programda açmayı deneyin. Pozlamayı arttırmayı denerseniz biraz bozulsa da fotoğraflar belki kurtarılabilir. Ancak naçizane tavsiyem önce makinenizi tanımaya çalışın. Bu süreçte makinenizi otomatik modda yada diyafram öncellik mode olan A modunda kullanın. ISO-ENSTANTANE-DIYAFRAM üçlüsünün ne olduğunu  ve birbirlerine olan etkilerini araştırıp iyice  öğrendikten sonra manuel mode'da kullanmaya başlayabilirsiniz. iyi günler dilerim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@BİRGÜL hanım, karanlık fotoğraflar photoshop tarzı programlar ile aydınlatılabilir ve Enstantane - Diyafram ve ISO konularını muhakkak araştırıp, öğrenin

Örnek olarak

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.