Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Oluşturuldu: Kasım 7, 2017 Forum Editörü Paylaş Oluşturuldu: Kasım 7, 2017 Merhaba, Çoğu sanal ortamda ve forumlarda "Fotoğraf mı yoksa Resim mi" paradoksuyla karşılaşıyorum. Kimi fotoğraf sanatçıları "resim" denmesinden hoşlanmazlar, onlar için fotoğraf makinesinden çıkan sonuç bir "fotoğraftır". "Resim yapılır" derler, "Fotoğraf ise çekilir" onlar için. Ben bu fikre katılmıyorum. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 7, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 7, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir Resim denmesiyle fotoğrafı ima edenleri, fotoğraf demeye zorlayan ve kendilerini fotoğraf denince entellüktüel sanan egolu insanların ortaya attığı bir görece. Biçimsel yönden fotoğraf denmesi daha doğru olur ancak Türkçemizde ima etmek, bir kelimeyi başka bir kelime yerine kullanarak anlatmak sıkça yapılan birşey ve toplamsal olarak yaygın sözcükler daha az yaygın sözcüklerin yerine kullanılıyor. O yüzden, fotoğraf çekmeye resim çekmek denilebilirken, resim yapmaya fotoğraf yapmak denilemiyor. Her fotoğraf sever, resim çekmek yazısını okuduğunda fotoğrafı anlıyor ama orda bir insanları ezme, hor görme, bilmişlik yapacak kişiler her daim oluyor. Lütfen egolarımızı öldürelim, paylaşımcı olalım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 7, 2017 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Kasım 7, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, Katkı için teşekkürler. Ben yazımda tam olarak bunu kastetmemiştim. Burada vurgulamaya çalıştığım şey, fotoğrafa resim denmesi değil; çekmek ile yapmak arasındaki fark. Yoksa, çok güzel bir fotoğrafa resim denmesi, onun değerinden birşey eksiltmiyor. Bazı resimlere (gerçekten fırça ile yapılmış gerçek resimlere) de fotoğraf gibi olmuş deriz. Özetle; Resim nasıl binbir emekle yapılıyorsa, fotoğraf da yapılır, onu anlatmaya çalışıyorum kendi düşüncelerimle. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın