Akın Demircioğlu 18 Oluşturuldu: Kasım 8, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 8, 2017 D3200 makinemi bazı nedenlerden dolayı satmıştım. 5 ay sonra temiz bir D5300 aldım, aslında alana kadar akla karayıda seçtim kafamda çok farklı özellikler vardı ama sonra durup bu özelliklerin ne kadarını kullanacaktım, o yüzden tercihim yine bir giriş seviyesi olan D5300 oldu. D3200e kıyasladığımda makinenin ergonomik yapısı çok daha iyi, dahili wifi ve gps bulunması cezbedici olsada henüz kullanmadım. Açılabilir ekran liveview modunda çok kullanışlı. Perde sesi d3200e kıyasla daha hoş çıkıyor. En kötü özelliği açılabilir ekran koydukları için kenardaki tuşlar yok, menüye müdahale de oldukça zor, d3200de fn tuşuyla isoyu hızlıca değiştirebiliyordum bunda fn tuşuna isoyu atayamıyorum bile buda kullanışlılığı etkiliyor. Sol elin buton kullanımı d3200de aktifken d5300de pasife düşmüş yani sol elle müdahale edecek pek birşey yok. Geleyim objektife, halihazırda bulunan tamron 90mm macro objetifimi elden çıkardım, kafamda ilerleyen zamanda 50-150 aralığında bir objektif almak var. 17-50mm f2.8de oldukça kötü sonuçlar veriyor f4'te görüntü keskinleşiyor, f5te ise mükemmel hale geliyor. her aralıkta f5te kullanmak benim için ideal olacak gibi. 17mm açınında manzara için ideal aralıkta olduğunu düşünüyorum. Yakında gelecek ir filtreyle abant, yedigöller, sapanca gibi doğa harikası yerlerde deneme yapmak için sabırsızlanıyorum. Sağlıcakla kalın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Kasım 8, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 8, 2017 gönderildi Hocam hayırlı olsun Diyaframda neden sıkıntınız var? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 9, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, D5300 gövdede Fn tuşuyla ISO'yu değiştiremediğinizi yazmışsınız. Bir yanlışınız var; bu gövdede Fn tuşu fabrika ayarı olarak ISO'yu değiştirmeye ayarlanmıştır. Eğer varsayılan ayarı değiştirmediyseniz Fn tuşu ISO için işinizi görecektir. "Özel ayarlar" menüsü > "F Kontroller" > "f1 Fn düğmesini ata" Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 9, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi Kaçırdığım bir yer olabilir @Sebahattin Demir Bey, fn tuşu şu anda yanlış hatırlamıyorsam (makine yanımda değil) wifiyi (gpsde olabilir) açmaya çalışıyor, özel ayarlarda da af alanı ve wifi çıkıyor başka seçenek yoktu ondan sonra firmware güncellemesi yaptım ama daha sonra fn tuşuna başkaca seçenekler gelip gelmediğine bakmadım. Yukarıda ki yazımda da o yüzden fn tuşuna iso atanmıyor diye yazdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 9, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi (düzenlendi) @Yasin Korkmaz Bey, yukarıda da bahsettiğim üzere en açık diyaframda fotoğraflar yumuşak ve bulanık çıkıyor. Aşağıdaki fotoğraf f2.8de çekildi. Bu fotoğrafta f5te çekildi. fotoğraflar %100 ölçekte kırpıldı. Kasım 9, 2017 - Akın Demircioğlu tarafından düzenlendi ekleme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 9, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, Her lensin en keskin olduğu bir diyafram aralığı vardır. Hatta zoom lenslerde yalnızca diyafram aralığı değil, odak aralığı da devreye girer. Fotoğraflarının büyüklüğü ve vaktimin elverişsizliği nedeniyle buraya örneklerini koyamıyorum. Arzu ederseniz Lensin en keskin noktası nasıl bulunur? başlıklı yazımda bununla ilgili örnekler bulabilirsiniz. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 9, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi Bakınız yukarıda ki yazımda da bahsettiğim üzere objektif ile ilgili deneyimlerimi paylaşmaya çalıştım, (belki birilerine yardımcı olur) bu benim için herhangi bir sıkıntı değil. Objektifin keskin olduğu noktalara değinmeye çalıştım, genel olarak elime geçen her objetifle fotoğraf çekmeye çıkmadan önce tripotumu kurar değişik diyafram aralıklarında fotoğraflar çekmeye başlarım ve bunları psde incelerim. Detaycı biriyim ben, benim için fotoğrafın keskin olmasının yanında kontrastı da önemli, fotoğraflarımı çekerken uygulayacağım f değerine bu şekilde karar veririm. Fotoğrafla ilgili yeni şeyler öğrenmeye her zaman açığımdır, her zaman araştırırım fotoğraf çekiminde ki tekniklerden photoshoptaki efektlere kadar herşeyi merakla araştırıyorum, bu bilgileri öğrenince birilerine yardım etmekte benim için inanılmaz zevkli oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 9, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, Burada sorulan sorulara verilen cevaplar yalnızca sorana değil, genel okuyucu kitlesine de verilir. Forumlar bu nedenle var ve ilgi çekici değil mi zaten? Sizin bizlerle paylaştığınız bilgilere verdiğim cevaplarda, maksadım konuyu size öğretmek değil elbette. Sonuçta kimin, neyi, ne kadar bildiğinizi bilemeyiz öyle değil mi? Bilgiçlik taslayıp ders vermek, bilgisizliğinden dolayı kişileri rencide edici şekilde eleştirmek bu forumda istenmeyen bir durumdur. Kaldı ki, siz de birçok konuda tecrübe ve bilginizle, zerafetinizle çok soruya/soruna çare buluyorsunuz. Örneğin D3200'den D5300'e geçiş yapmayı düşünen dostlarımız için, hap gibi, oldukça faydalı ipuçları vermişsiniz, fena mı? Buradaki katkılarınız için yalnızca teşekkür edilir, saygı duyulur. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Kasım 9, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey Tüm lensler açık diyaframda, yakın mesafe çekimlerinde bir yeri net diğer alanları FLU yapar. Örneğin o kitapları 1 mt ve arka planda 1,5 - 2 mt gibi ölçeklendirip f 2.8 ile deneyin bakalım, o zaman kitapların her tarafı net olacak Bu lensteki hata değil, çekim tekniğinin hatası Eğer yakın plandan, yazıların netliğini istiyorsanız ( Bütün lensler ile ) bu açık diyaframda olmaz Birde aynı kareleri photoshop ile manuel çekimde, Macro Focus Stacking gibi yapabilirsiniz ama bu işlem yazı için gereksiz bence, büyük diyafram kullanın Örneğin: f\5.6 - f\7.1 - f\11 .... Focus Stack Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Kasım 9, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi eğer buabilirseniz ki sıfırı yok sanırım sigma 50-150mm tam size göre bir lens olacaktır. yoksa nikon 70-200mm f4 lens oldukça başarılı ve daha kolay bulabilirsiniz. 50 ile 70mm arasında çok bir fark bulunmuyor ya da en azından 24-70mm kullandığım dönemde bana öyle geliyordu. makinenizi iyi günlerde kullanın. wifi özelliği için telefonunuza nikon wmu uygulamasını indirirseniz uzaktan çekim yapabilirsiniz ve çektiğiniz fotoğrafları anında telefonunuza indirip paylaşımlarda bulunabilirsiniz. keyifli bir özellik. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 9, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @neehot çok teşekkür ederim bende 50-150 düşünüyorum ama şu an bütçem kısıtlı biraz zaman geçmesi gerekiyor. Olmadı tavsiyeninize uyup 70-200 bakarım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Kasım 9, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi Güncelleme sonrası da fn tuşuna yeni bir özellik gelmemiş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 9, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 9, 2017 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, Sizde bir problem var, nedenini bilmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 10, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 10, 2017 gönderildi 13 saat önce, Akın Demircioğlu yazdı: Güncelleme sonrası da fn tuşuna yeni bir özellik gelmemiş. Bu menüdeyken ok tuşlarıyla yukarı çıkmayı denediniz mi? Çünkü bu ekran listenin son sayfası, önceki sayfaları görmeniz gerek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın