İçeriğe git

Bu fotoğraf nasıl çekilir? - bölüm 1

Sebahattin Demir

Recommended Posts

• Forum Editörü

@hüseyin özdemir bey,

Sanırım demek istediğinizi tam anlayamadım.

"M"anuel çekim modundaysak, makinemizin pozlama ölçüm metodunun ne önemi olacak ki?

Böyle bir durumda seçeceğimiz pozlama ölçüm metodu, manuel yapacağımız ISO, Diyafram ve Enstantane hakkında bize makinenin pozometre sayacından bir ön bilgi vermek için faydası olur en fazla. Ben Pozlama değerlerini manuel olarak ayarladıktan sonra, pozlama ölçüm metodunu istediğim kadar değiştireyim, bunun çekeceğim fotoğrafa bir katkısı olmayacaktır.  

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
13 dakika önce, l_uysal yazdı:

@Sebahattin Demir bey,

"M"anuel çekim modunda netleme ve pozlama hakkında daha detay bilgi verir misiniz ?

@l_uysal bey,

Bana kızmazsanız sorunuzun cevabı şu şekilde verebilir miyim?

Kamer Çekim Modları: Manuel Mod

Pozlama Ölçüm Modları

Kameraların Pozlamayı Yanlış Yapmasının Temel Sebepleri

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey,

yazılarınızı tekrar okudum, bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz bu ve benzeri kıymetli çalışmalar sayesinde. tekrar teşekkürler. ayrıca sizden inceleme videolu çalışmalarda bekliyoruz, bu anlamda kısıtlı olan kaynakların arttırılması için öncülükte etmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
53 dakika önce, l_uysal yazdı:

@Sebahattin Demir bey,

yazılarınızı tekrar okudum, bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz bu ve benzeri kıymetli çalışmalar sayesinde. tekrar teşekkürler. ayrıca sizden inceleme videolu çalışmalarda bekliyoruz, bu anlamda kısıtlı olan kaynakların arttırılması için öncülükte etmiş olursunuz.

@l_uysal bey,

Teşekkür ederim, eksik olmayın.

Yakında yeni oyuncağım D850 makinem gelecek.

İlk inceleme (ona inceleme demeyelim de, izlenimler daha doğru olur) videomu bu konuda yapmayı planlıyorum.

Ayrıca D850'nin tüm yeni özelliklerinin herbirini, örnek çekimleri ve uygulamalarıyla ayrı birer yazı konusu olarak hazırlıyorum.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
14 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Ben tahmin edecek olursam;

f/13 1/640 - 1/800 ISO en düşük

Neyi tahmin ettiniz, tam anlayamadım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı:

Neyi tahmin ettiniz, tam anlayamadım?

Asıl ben sizin bu sorunuzu anlayamadım

Ben Diyafram Enstantane ve iso değerini tahmin ettim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
2 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Asıl ben sizin bu sorunuzu anlayamadım

Ben Diyafram Enstantane ve iso değerini tahmin ettim

İyi de @Yasin Korkmaz bey,

Yazıyı sanırım okumadınız. Altında nasıl yaptığımı detaylıca açıklamıştım zaten, o nedenle şaşırdım bunları yazdığınıza.

O yazdıklarınızın ne anlama geldiğini elbette biliyorum, da ne için olduğunu anlayamadım.

Ayrıca ikinci fotoğrafa bakıp özellikle diyaframın f/13 olduğunu nasıl tahmin ettiniz?

Dikkat ederseniz, modelin elindeki baston ve eli flu çıkmış.

Diyafram f/13 olsaydı, onlar da çok net çıkmaz mıydı sizce?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey haklı olabilirsiniz, resmin flu olup olmadığını incelemedim ve ilk üye olduğum zamanlar hatırlarsanız sizinle forumda tartıştığımız bir konuda FF gövde kullanmadığımı yazmıştım

Kullanmamda

Üstelik sizler gibi detaylarada inemem, çünkü kurs veya okul okumadım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
4 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı:

@Sebahattin Demir bey haklı olabilirsiniz, resmin flu olup olmadığını incelemedim ve ilk üye olduğum zamanlar hatırlarsanız sizinle forumda tartıştığımız bir konuda FF gövde kullanmadığımı yazmıştım

Kullanmamda

Üstelik sizler gibi detaylarada inemem, çünkü kurs veya okul okumadım

@Yasin Korkmaz bey,

Bahsettiğiniz tartışmayı ve konusunu inanın hatırlamıyorum, böyle şeyleri aklımda tutmayı pek sevmem.

Açık ve dürüst iletişimden yanayım, kalp kırmayı ve saygısızlığı da sevmiyorum. Bana yapılmasını da arzu etmiyorum. 

Kurs ve okul konusunda sizinle eşit koşullardayız, ben de bu hobimle ilgili herhangi bir özel eğitim almadım, ama bu alanda ciddi bir akademik eğitim almayı çok isterdim. Ben sadece okumayı ve araştırmayı seviyorum.

Kabul ederseniz, fotoğrafçılığın detaylara inmek olduğunu hatırlatmak isterim, deneyin, pişman olmazsınız. 

Not: Ben FF de kullanırım APSC de ve hatta 4/3 bile kullanırım.

Işığınız bol olsun.

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler @Sebahattin Demir bey

Çok doğru ama maddi sıkıntım var

Bilindiği gibi FF lensler dahi çok pahalı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.