İçeriğe git

Sizce hangisi daha iyi

Recommended Posts

Merhabalar 18-105 lensim var ama ben zoom yaparak fotoğraf çekmeyi seviyorum başka bi amacim yok kaliteli fotoğraflar icin (netlik) sizce hangisi 

55-200 mm ile 70-300 mm 

yada daha farklı ne olabilir fiyat önemli çok butcem yok suan için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İkisinide kullanmadım, ama okuduklarımdan 55-200'ün daha keskin olduğu kalmış aklımda.

Kullanan arkadaşların yorumları daha sağlıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Caglar bey bahsettiginiz lensler herhalde nikon marka lenslerdir. Size tavsiyem tamron 70 - 300 di vc usd lensi incelemeniz. 70-200 araliginda sabit diyaframli 2,8 lenslerle mucadele edebilen bir lenstir. Youtube kanalinda nikon body ile kiyaslama yapan bir video izlemiştim. Lensin keskinlik konusunda da kiyaslama sitelerinde baya kaliteli sonuclar alindigini görebilirsiniz. Ayrıca bu tür lenslerle elde cekim yapacaksaniz lensin titreşim engelleme ozelligini de on planda bulundurmaniz sizin için iyi olacaktir. Ayrica size tavsiye ettiğim lensin diyafram açıklığı f4 'den baslamaktadir. Bu da sizin için bir fazladan bir diyafram açıklığı demektir ( düşük iso ve enstantene de az da olsa yardimci olur)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet Nikon marka söyle söyleyim daha önce tamron 18-270 kullandım ( titreşim engelleme ozelligi olan ) ama köşe kısımlar karanlık oluyordu sonra sattım onu şimdi bi zoom yapabileceğim lens istiyorum 18-105 de yapıyor ama ben daha fazla zoom yapan keskin görüntüler alabileceğim ve fazla bi bütçe ayırmayacağım bi lens arıyorum hepsi bi arada olmaz dediğinizi duyar gibiyim de ustalara bi sormakta fayda var sonuçta her lensi alıp denemek mümkün olmuyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Caglar bey aldiginiz lensin optik zoomunu hesaplayalim. 270/18= 15
Tavsiye ettigim lens 70/300= 4.2 civari. Odak Uzaklığı min ile max degleri arasinda cok fark olan lenslerin keskinlik kalitesi malesef düşük çıkıyor. En keskin lenslerin prime olmasi bu sebepten ötürü olduğunu düşünüyorum. Ayrıca fiyat olarak nikon lens (70 - 300) tamrondan daha da pahali. Siz en iyisi bu iki lens ile çekilmiş fotograflari orjinal halleriyle incelemenizdir. Benimde aklimda zoom lens var. Almak istedigim lens bütçeye gore en hesaplı olani tamron 70 - 300 di vc usd olan modelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.