ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Oluşturuldu: Kasım 15, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 15, 2017 Arkadaşlar merhaba, Sahibinden.com üzerinden satışa çıkardığım ekipmanlarım ile ilgili karşılaştığım bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü birçoğumuz fotoğraf makinası, lens yada diğer ekipmanlarımızı bu site üzerinden alıyor yada satıyoruz. Bir süre önce satışa koyduğum ilanım ile ilgili whatsapp üzerinden bir mesaj aldım. Yurtdışından gelen bu numarayı araştırdığımda Nijerya'dan yazıldığını gördüm. Yazan kişi Amerikan ordusunda asker olduğunu, Nijerya'da görev yaptığını ve ürünüm ile ilgilendiğini söylüyordu. Üstelik yazdığım fiyatı peşinen kabul ediyor, posta ücretini fazlasıyla karşılıyor, havaleyi yaptıktan sonra ürünü kargolamamı istiyordu. Tabiki bu işte bir bit yeniği vardı. Bu kadar ballı bir müşteri, benim nispeten modası geçmiş D90 makinamı ne yapacakki? Amerika'dan bunun yarı parasına alabilirya. Üstelik çokta cömert. Derken farklı bir numara daha yazmaya başladı. Yine Nijerya, Yine Amerikan askeri, yine cömert Tabi Google yazınca bile bunun gibi onlarca dolandırıcılık örneği çıkıyor ama bende biraz eğleneyim deyip safa yattım. Bir tanesine sözde hesap numarası ve bilgilerimi verdim. Bana hemen havale yapacağını söyledi. Bir süre sonra mail adresime ekte göreceğiniz fake bir mail geldi. Bir bankadan geliyormuş izlenimi veren ama bir o kadarda amatörce hazırlanmış bir mail. Diyorki : Müşterimiz size havaleyi yaptı, paranız havuzda ve bizim güvencemiz altında, kargo takip numarasını bize bildirirseniz parayı havuzdan size aktaracağız. Tabi koskaca Bank of American'ın işi yok benim kargo bilgilerini girmemi bekliyor Elemana çakma bir kargo takip numarası gönderdim ve havaleyi tamamlamasını istedim. eleman takip numarasından bir bilgiye ulaşamayınca küfür edip beni engelledi. İkinci mesaj yazan elemanla da aynı süreci yaşadıktan sonra erken küfür eden ve engelleyen taraf ben oldum. Aradan biraz zaman geçtikten sonra üçüncü bir numaradan yazan oldu, hiç uğraşmak istemedim direk engelledim. Bilginiz olsun ve bu tür tuzaklara düşmeyin diye paylaşmak istedim. Herkese hayırlı günler 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 16, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 16, 2017 gönderildi NOT : Paylaştığım olayda sahibinden.com sitesinin herhangi bir suç yada kusuru yoktur. Siteye yönelik herhangi bir şikayetim söz konusu değildir. Bu durumu ben sahibinden.com üzerinde yaşadım, sizin başınıza başka bir site yada platform üzerinde gelebilir. Sadece benzer bir durumla karşılaşan olursa dikkatli olsun diye dikkat çekmek istedim. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 19, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi Kargoya bi hıyar koyup gönderseydiniz takip nu felan sevinçle beklerlerdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayri karaarslan 2 Kasım 19, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi Sahibinden.com.daki ilanınız Türkçe yazılmış,Nijeryadaki bir amerikan askeri bunu nasıl anlayarak size yanıt verebiliyor,bir gariplik var bu işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 19, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi 10 saat önce, Erkan Eroğlu yazdı: Kargoya bi hıyar koyup gönderseydiniz takip nu felan sevinçle beklerlerdi Kargo 250-300 tl tutuyor. Benim içinde pahalı bir hıyar olurdu. Yoksa düşünmedim değil ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 19, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi (düzenlendi) 9 saat önce, hayri karaarslan yazdı: Sahibinden.com.daki ilanınız Türkçe yazılmış,Nijeryadaki bir amerikan askeri bunu nasıl anlayarak size yanıt verebiliyor,bir gariplik var bu işte. Mesajımda “telefon, mesaj yada whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz” yazıyordu. Sanırım buradaki whatsapp onlar için anahtar kelime. Bu tür ilanları tarayıp whatsapp ile ulaşabilecekleri ilan sahiplerini arıyorlar. İlanda yazanlar belli, çokta anlaması gerekmiyor. İletişimi ise google çeviri ile sağlamak mümkün. Zira bende öyle yaptım. Kasım 19, 2017 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Kasım 19, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi 2 yıl önce banada böyle bir mesaj gelmişti.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Kasım 19, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi Sahibinden üzerinden kurumsal firmaların şifrelerini çalıp dükkan ürünü adı altında da ürün satan çok var. Çivisi çıktı artık sanal alışverişin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nedim Yıldız 2 Kasım 19, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 19, 2017 gönderildi Alıntı Öner bey uyarınız için teşekkürler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Kasım 21, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Bu nijeryalı yada her nereden iseler ilk olarak Sanalpazar.com sitesinde çok var idiler. bir ilan açar açmaz hemen yapıştırıyorlardı ben Nijerya'dayım yok Afrika'nın bilmem hangi bölgesindeyim falan diye. Ben genelde elden göstererek, yada ürünü satacağım kişinin varlığından iyice emin olarak satış yapma taraftarıyım. Bu tarz dolandırıcılara çok dikkat etmek lazım. Bilgilendirme için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın