İçeriğe git

JAN METT

Recommended Posts

Merhaba makinemi yeni aldım Nikon D5200 sizlerden bu makine için lens tavsiyesi rica ediyorum ...fotoğrafcılık adına çok bilgim yok fakat tek amacım var

1adet 5500k ışıklı led çadırım mevcut (led mini studio) ışıkları çok fazla yeterli kaliteli bir çadır...

Çekeceğim ürün sadece BİLEKLİK web siteye düz beyaz zeminde sergilemem gerekli photoshoop çok az kullanmam gerekli...

Bilekliği önden yatık açıda çekicem ve öndeki taşların net olmasını istiyorum arkaya doğru da netliği az kaybetmek işime gelir ,,,örn. 18.55 üzerindeki var olan lens ile çektiğim foto paylaştım)

BANA ÖNERECEĞİNİZ LENS NE OLUR (min.maliyet ile olursa sevinirim) (ikinci el alıcam)

şimdiden teşekkürler ...

DSC_0163 copy.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Size kabaca bir kategori ve özellik söylemek gerekirse çekim yapacağınız şeyler küçük ve detay gerektiren şeyler sizin zorluk çektemden çekim yapmanız için öncelikle minimum focus mesafesi değeri az olan yani objeye yaklaşma sınırınız az olması böylece yakın çekim yapabilirsiniz ve başlıca makro lenslere bakmanızda fayda vardır. 

çok aşırıya kaçmadan manuel makro lensler bile işinizi görecektir haraketli bir çekim yapmayacaksınız sonuçta ve makinanızın AF moturu olmaması alacağınız lens'in motorlu olması gerekiyor buda maliyet kaliteli manuel lensler den yana gidebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim ... şu lensi öneririm diyebilir misiniz ? AF-S 1,2,8G 40mm bu lensi bugün denedim fakat yinede tam istediğim gibi olmadı belkide makineye acemiyim değerleri ne olmalı acaba ...tripotum var ve yaklaşık 30cm den çekiyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

50mm f1,8 lens işinizi görür bende, ikinci eli 300 tl civarlarında. ama d serisi lens alırsanız netlemeyi elle yapmanız gerekecek. g serisi lens alırsanız netlemeyi kendisi yapar ama fiyat biraz artar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ürünlerin üzerindeki zirkon taşların etrafında 4 adet tırnak yani nokta kadar maden olur taşları tutar o noktalar ... Bu detayı görmemiz gerekiyor net bir şekilde 

 

Alttaki fotoyu ışıklı çadırın içinde S7 tel ile çektim az da olsa uygulama ile düzenledim fakat o dediğim detaylar yok 

 

Max.1000.tl ikinci el hangi lensi almam gerekir ki istediğime ulaşiyim D veya G farketmez manuel odaklama yapabilirim ...

Makro lens mi ? min 60mm sanırım 

Yoksa 50mm 1.8D veya G mi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

makro lens elbette istediğiniz detay, keskinlik ve netliği size verecektir. Ama minimum 1500-2000 tl’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Oysa 50mm f1.8d sadece 250-300 tl. Ve bence size makro lensi aratmaz. Tavsiyem 50mm ama tercih sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.