Erkan Eroğlu 1 Oluşturuldu: Kasım 19, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 19, 2017 Arkadaşlar iyi günler. Aranıza 2011 de Nikon D700 ile 2 gün öncede D750 ile tekrar katılmış bulunuyorum. 2. El bir makina aldım Nikon D750 üzerindede Nikon 28-300 1:3,6-5,6 Lens gelecek. lokasyonum Hakkarı olduğu için geç geliyor haliyle 28-300 lens güzel bir lens ancak geniş açı lens istiyorum. Daha önce FF makina kullanmadım Sorunlarımdan saçma gelenler olursa kusura bakmayın ufak adımlarla ilerliyorum.. Sigmaydı sanırsam lens 10-20 bir lensi var onu almak istiyorum ancak uyarmı ? FX makina Sanırsam o sigmada DC bir sorun ile karşılaşır mıyım ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 20, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 20, 2017 gönderildi Yok mu cevap Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 21, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Sorunuza bir cevabım yok ama benim size bir sorum var, olur mu ? Nikon D750 çok güzel bir makine, ancak ışık sızması vb problemler ile adından söz ettiriyor. İkinci eli nerden ve ne kadara aldınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyiz? Daha da önemlisi nasıl güvendiniz ? (tabi hayırlı olsun bu arada, gülerek kullanın) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Kasım 21, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Sigma 10-20 güzel bir lens zamanında çok kullandım yeni 2. versiyonu daha da iyi tabiki ancak dediğiniz gibi DX format bir lens makinanızda kullanabilirsiniz ancak makinanız krop yapacak mecbur yani DX modda çalışacak. Pixel boyut oranları yarı yarına düşecek. Size tavsiyem Nikon Geniş açı lensler pahalı gelirse sigma veya başka markalara bakabilirsiniz sigma 12-24 var. Tamron tokina gibi markaların geniş açılarından tutmuş güzel modelleri mevcut. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Kasım 21, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Erkan Hocam hayırlı olsun. Makinenizi iyi günlerde kullanın. Sigma 10-20 lens DX bir lens dolayısıyla makineye taktığınız zaman kararma yapacaktır. Ancak makinenizi DX moda alarak kullanabilirsiniz ama o zaman bu size Kemal Bey'in söylediği gibi çözünürlük kaybı yaşatacak. Herşeyden önce keşke bütçenizi belirtseydiniz? Eğer bütçeniz var ise alınabilecek lenslerin başında Nikon 14-24, Tamron 15-30, Nikon 16-35 f4, Nikon 18-35, Tokina 16-28, Tokina 17-35, Tamron 17-35 f2.8-4. lensler mevcut. Nikon 14-24, 16-35, 18-35 ve Tamron 15-30'u kullandım. Tamron'u halen kullanıyorum. Hepsi keskin ve kaliteli sonuçlar veriyor. Ancak bu lenslerin fiyatları dudak uçuklatıyor. Daha uyguna düşünülebilecek lenslerin başında Tokina 16-28 var. Fiyat olarak söylediğim gibi Tokina 16-28 Tamron ve Nikon'a göre daha uygun. Görüntü kalitesi de iyi deniliyor yorumlarda. Hiç deneyimlemedim, kullanıp yorumlayanların aktardıklarını yazıyorum. Bu lenslerden 14-24, 15-30 ve 16-28 ön elemanları bombeli yani filtre takılamıyor. Eğer filtre takılabilen bir geniş açı düşünüyorsanız Nikon 16-35 f4 çok revaçta ve keskin bir lens. Ancak fiyatı epey yüksek. Nikon 18-35 yine keskin ve güzel bir lens, fiyatı diğerlerine oranla nispeten daha ucuz. Nikon 14-24, 16-35,18-35 Tamron 15-30 arasında en hafif ve taşıması kolay olanı 18-35. 18mm açısı yeterli gelecek ise düşünülebilir. Eğer bütçeniz çok kısıtlı ise Tokina 17-35 f4, Tamron 17-35 f2.8-4 (piyasada çok yok eski bir lens ama fiyatına göre kaliteli - 1000 TL civarı) gibi lenslere bakabilirsiniz. Açı yeterli gelecek ve açık diyafram çok elzem değil derseniz Tokina 17-35 f4'te tercih edilebilir. Örnek fotoğraflara bakabilirsiniz internetten. fiyatı da diğerlerine göre nispeten uygundur. Sigma 12-24 kullanmadığım için yorum yapamıyorum. ancak o lens içinde kullananlar genel anlamda memnun kaldıklarını söylüyorlar. Gerçi 12mm açısı biraz fazla geniş diyorlar ama 24'e kadar olan aralık değerlendirilebilir. Ayrıca eğer manuel lens ve sabit odak uzaklığı olan lenskullanmak sorun olmaz derseniz Samyang 14mm 2.8 lenste seçenekler arasında ve gayet başarılı bir lenstir. Karar size kalmış. Piyasada seçenek çok, biraz araştırarak, bütçenizi de göz önünde bulundurarak en doğru kararı verebilirsiniz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 21, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 21, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 21, 2017 gönderildi Cevaplar için teşekkür ederim. Hüseyin abi çok güzel açıklama yazmışsınız dediğiniz gibi herşey maliyete bakiyor ben askerim D750 aldım 28-300 lens var ancak geniş açı istedigimden yazdım pek fazla maddiyatım yok 2000 - 3000ler bana çok fazla su an zaten 2. el almayı düşünüyorum. manuel lens ve sabit odak uzaklığı olan lens dedigimizden buldum bir kaç tane ancak bunun dezavantajı ve avantajı nedir pek anlayamadım dediginiz tüm lensleri araştırmaya başladım ben geceleri çalıştığım için ancak cevap verebildim . tekrar teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 22, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi Açıkçası ben bu işi hobi olarak yapacağım. Makinemde Nikkor 28-300 Lens mevcut . birde geniş açılı lens alip uzun süre kullanmak istiyorum..sahibindende birkaç ilan buldum ama pek anladıgım söylenemez Tokina 16-28 Parasoley kırık demiş sadece etki edermi bilmiyorum ; Sigma 12-24 ve bu var en çok göze çarpan, Sigma 15-30 Sabit odaklıların avantajı dezavantajı ne olur bana bilmedigim için pek yazmadım ama siz olsanız hangisini seçersiniz 28-300'ün yanına? maddiyatta sanırsam bu fiyatlardan bellidir çok aşırı uçamam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Kasım 22, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi Günaydın. Tamron 15-30 genel itibariyle çok beğenilen bir lens. Yurt dışı forumlarda kullanıcıları tarafından çok övülüyor. Nikon 14-24 alma imkanınız yoksa temiz ikinci el Tamron 15-30 almak mantıklı gibi. Ancak 15-30'dan daha geniş bir açı istiyorsanız o başka tabi. Sizin sorunuzun dışında başka bir konuya vurgu yapmak istiyorum. Portre çekmeyi çok sevdiğim için ikinci el Nikon 85mm f/1.8 lens almıştım ve o kadar sık kullanıyorum ki verdiğim paranın hakkını sonuna kadar çıkarması bir tarafa, kullanırken inanılmaz keyif alıyorum. Bu işin sonu olmadığı için bir süre sonra 70-200, 35 veya 85 sabit odaklı lensleri incelemeye başlarsınız. Geçmişte lens tercihi konusunda aceleci davranıp hatalı tercihler yaptığım için, size de geniş açı lens alıp ne sıklıkla kullanacağınızı, sizin için artı ve eksilerini değerlendirerek gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını detaylıca düşünmenizi tavsiye ederim. Bu konuda Sebahattin Demir Bey'in muhteşem bir yazısı var. Size çok yardımcı olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Kasım 22, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi Erkan Hocam merhabalar; Öncelikle yeni makineniz hayırlı olsun tekrardan. 28-300 ile güzel bir ikili olmuş. Dilim döndüğünce size manuel lens ve sabit odak uzaklığı hakkında düşüncelerimi anlatayım. Öncelikle; Parasoleyi kırık Tokina'dan uzak durun derim. Çünkü parasoleyin kırık olması olur olmaz zamanda fotoğrafa etki edecek gün ışığı yada ortam ışığının fotoğrafa girmesine sebep olur, lensin yapısı ultra geniş olduğu için ve camı bombeli olduğu için istemediğiniz bir kısımdan farklı bir gölge yapabilir, kadraja girmesini istemediğiniz bir nesne kadraja girebilir vs. aldığınıza pişman olursunuz. Sigma 12-24 eski versiyonları bence almayın. 12 mm ultrada da epey geniş olduğu için sizi zorlayabilir. yeni versiyonu fiyat biraz pahalı. Sigma 15-30 eski ve diğer lenslere göre keskinlik,vinyet vb. konularda geri kalmış durumda. Gelelim manuel lens ve sabit odak uzaklığı konularına. Manuel lens netlemeyi ve diyafram kontrolünü elle yaptığınız lenstir. Samyang 14mm f2.8 lens 3 metreden sonra sonsuza netleyeceği için çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. diyaframı da bulunduğunuz ortamın ışık şartlarına göre ayarlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için youtube ve internette araştırma yaparsanız bir çok farklı sonuca ulaşabilirsiniz. naçizane tavsiyem kırık parasoleyli bir lensten ziyade ya Samyang 14mm f.28 gibi bir lense, yada 1750-2000 TL seviyelerine Tokina 16-28 yada Tokina 17-35 f4 lenslere yönelmeniz daha mantıklı olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Kasım 22, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi Sayın @Erkan Eroğlu bey, benin anladığım kadarı ile sizin işinizi görecek lens; Açık diyaframda ve geniş açı Tamron 15 - 30 öeneririm Bilmenizi isterim, şahsen ben fotoğraf işinde ikinci ele güvenmem https://www.youtube.com/watch?v=-2Na9LUbHsM 1:29'Dan sonra gece resimleri var Sayın @Kemal Öztürk Turkoy bey bilgilendirdiği için videoyu linke çevirdim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 22, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi On 21.11.2017 at 11:31, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: Sorunuza bir cevabım yok ama benim size bir sorum var, olur mu ? Nikon D750 çok güzel bir makine, ancak ışık sızması vb problemler ile adından söz ettiriyor. İkinci eli nerden ve ne kadara aldınız, sakıncası yoksa öğrenebilir miyiz? Daha da önemlisi nasıl güvendiniz ? (tabi hayırlı olsun bu arada, gülerek kullanın) valla abi sahibinden sitesinden aldım. az kullanılmıs 1200 shutterde temiz makina idi. bende aldım. seri numarası vs kontrol ettim onlardada sıkıntı çıkmadı bende aldım. aldıgım kişide hobi amaçlı kullanmış ancak vakti yokmuş vs. 7700e aldım lens body ve birkaç ekstrasıyla. daha elime geçemedi ama inşallah sıkıntı çıkmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 22, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi İnşallah kardeşim. Tekrar hayırlı olsun, gülerek kullan. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 22, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi 1 dakika önce, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: İnşallah kardeşim. Tekrar hayırlı olsun, gülerek kullan. bende normalde almam 2. el ama biraz daha uygun oldu lenside hoşuma gitti. su an gidip bakip görerek alma gibi imkanım yok kozmetik olarak güzele benziyor. seri numarasını sorgulattıgımda da sorun çıkmadı. gelir gelmez tes edeceğim bakalm. nasıl edecegimide bilmiyorum ama araştıracagım bi gelse elime . bekliyorum cumadan beri Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Kasım 22, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2017 gönderildi (düzenlendi) Youtube’de bu sorun ile ilgili videolar var. İzlersen bir fikir edinebilir ve gelince test edebilirsin. Birde keskinlik ve doğru vere netleyip netlemediği ile ilgili görseller var. Onların çıktısını alıp test yapabilirsin. Sebahattin keyin kişisel blog’unda aşağıda linkini verdiğim konuyu okuyabilir ve bahsettiğim test dökümanlarına buradan erişebilirsin. https://www.arthenos.com/lens-kalibrasyonu-nedir-nasil-yapilir/ Kasım 22, 2017 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 24, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 24, 2017 gönderildi Samyang 14mm f/2.8 Full Frame Geniş Açı Lens tervihimi yaptım. şimdilik maddi durumdanda sıkıntılı oldugum için 2. el aldım inşallah pişman olmam Nikon D750 +AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR + Samyang 14mm f/2.8 Full Frame Geniş Açı Lens gibi bir setim oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T&K 3 Kasım 27, 2017 gönderildi Paylaş Kasım 27, 2017 gönderildi merhaba. öncelikle gövde ve lensleriniz hayırlı olsun. ben de samyang 14mm ile ilgileniyorum. lens hakkında yorumlarınızı ve sakıncası yoksa nerden ne kadara aldığınızı da yazabilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Kasım 27, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 27, 2017 gönderildi Valla yorumlar çok güzel. ben sahibinden aldım farklı lens alacakmıs sanırsam. elime ulaşmadı daha. hafta pazartesi verilen kargom yeni geldi geçen ama herkes çok övüyor. 2. nesli var birde EX ama oda çok pahalı geldi bana . elime geçer geçmez kullanıp elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Aralık 1, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 1, 2017 gönderildi Valla yorumlar çok güzel. ben sahibinden aldım farklı lens alacakmıs sanırsam. elime ulaşmadı daha. hafta pazartesi verilen kargom yeni geldi geçen ama herkes çok övüyor. 2. nesli var birde EX ama oda çok pahalı geldi bana . elime geçer geçmez kullanıp elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım Şunu da gözden uzak tutmayın bence: Daha önce croplu makinede kullandığınız normal lensler, FF makinede geniş açı gibi kalacaktır. 28mm FF makina için geniş açı lenstir.Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan Eroğlu 1 Aralık 10, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 10, 2017 gönderildi lens zor bir lens netlemede sıkıntılar yaşayabiliyorum ama daha alışma fırsatım olmadı. doğuda görev yaptıgım için daha adam akıllı elime alip kullanamadım. kusura bakmayın ama hoşuma gitti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Aralık 12, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 12, 2017 gönderildi Bu lens yanlış hatırlamıyorsam f/8 gibi en net fotoğrafları veriyordu. Ancak f/2.8- f8 diyafram aralıklarında da verimli deniliyor. Üzerine çalışılması ve alışılması gereken bir lens. 28 cm minimum netleme mesafesi var ve 3 mt'den sonra sonsuza netliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Lense alışınca güzel sonuçlar alabileceğiniz bir lens. Tekrardan hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın