İçeriğe git

Nikon shutter öğrenmek

Erkan Eroğlu

Recommended Posts

Sonunda Nikonum geldi. shutter bakmaya çalışıyorum ancak sadece  "  CamerashuttercounT  "  linkteki adres gösteriyor.  OPanda Exif felan ordan bulamıyorum bunun nedeni nedir acaba ?

Birde Işık sızması dediğimiz olay burdaki yeşil olan şeyler değil demi ?

SKI_1193.JPG

SKI_1194.JPG

SKI_1195.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birde bana hata var mı kontro letmek için yardımcı olacak var mı ? iışık sızması hep yabancı forumlarda anlamıyorm ışıga tuttuğumda sorun yok ama bilemedim. shutter sorunu da yok gibi neleri incelemem gerek. kullanan cidden güzel kullanmış :) az kullanılmış zaten ama shutter sayısını net öğrenemiyorm

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Erkan Eroğlu bey,

Shutter sayısını https://www.camerashuttercount.com/ adresinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

En son çektiğiniz herhangi bir RAW fotoğrafı (lens kapağı kapalıyken bile olabilir) buraya yüklemeniz yeterli.

Işık sızması problemi tüm D750'lerde olan bir problem değil, bir dönem üretilenler için geçerli ve bir servis müdahelesi ile kolaylıkla aşılır.

Makinenizde bu gibi bir problem olup olmadığını bu adrese seri numarasını yazarak anlayabilirsiniz. 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraf makinanızla lensinizin minimum netleme mesafesinde, en açık diyafram değerinde, yaklaşık  30-45 derece gibi bir açı ile bir cetvel yada bir kitap sayfasının orta noktasını netleyerek bir fotoğraf çekin. Çektiğiniz fotoğrafta tam odak noktanız net, bunun önünde yada gerisinde kalan alanlar flu ise sorun yok. ama siz cetvelde 10 sayısını (örnek veriyorum) netlediğiniz halde çıkan fotoğrafta 9 yada 11 daha net diğerleri flu ise kameranızda back focus, yada front focus problami var demektir.

Aklıma gelen ilk test bu.

Hayırlı olsun tekrar.

- ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi
edit
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.