ÜZEYİR AYBEY 2 Oluşturuldu: Aralık 10, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 10, 2017 Merhabalar, Yine yeni bir sorunla ilgili bilgilerinize başvurmak istiyorum. İkinci el, temiz diyerek aldığım Sigma 17-70 Lensim bir süre kullandıktan sonra Nikon D300s makinemde F0 hatası vermeye başladı. Farklı lenslerle denediğimde böyle bir hata ile karşılaşmıyorum. Demek ki sorun lenste diyerek başladım araştırma yapmaya. İnternette bu hata ile ilgili yer alan konularda hemen herkes lens makine bağlantı hatası demiş. Lens contactlarını temizleme önerilmiş. Temizledim ama sorun devam etti. Bunun üzerine servise gönderdim. Fakat servis (özel) lenste bir sorun bulamadı ve geri gönderdiler. Sorun devam ettiği için yetkili servise göndermeye karar verdim. Onlar da OS ve AF sensörü bozuk deyip epey de pahalıya parça değişimi yapıp gönderdiler. İlk zamanlar bir sorun yoktu. Ama makinem bu lens takılı iken yine "F0" hatası vermeye başladı. Şu an çaresiz durumda hissediyorum kendimi. Servise tekrar gönderecegim ama çözüm bulabileceklerinden emin değilim. Benim gibi aynı veya farklı lensle bu sorunu yaşayan ve bir çözüme kavuşmuş olanlar var mıdır ve bana da yardımcı olabilirler mi? Minnettar olurum. İlginiz için şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Aralık 11, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi Makinenizi lens ile beraber servise göstermenizi tavsiye ederim. Makinenizin yazılımı eski ise yeni yazılımla değiştirip tekrar deneyin, Makinenin başka lenslerde sorunsuz çalıştığını söylemişsiniz, ancak devamında anlattıklarınız düşünülünce lens bayonetinin makine ile tam kenetlenemediği anlaşılıyor, diğer yandan pinler arası etkileşim meydana gelerek lensin çiplerinin hasar görmesine neden olmuş olabilir. Düşüncem bayonet hatalı üretilmiş olabilir bunun için lensi makinenizle servise gösterin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÜZEYİR AYBEY 2 Aralık 11, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi Açıklayıcı yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. Makinemin yazılımı güncel. Bayonette hata olasılığı olabilir ama diğer 5 lensimde bir kere bile bu hatayı almadım. Lensin çip setinin bozulma ihtimali şu anda en yüksek ihtimal gibi görünüyor. Bu konuyla ilgili hatta makineyle birlikte servise başvurmayı düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cafer aydın 63 Aralık 11, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi F0 objektifin yerine takılı olmadığı diğer bir değişle gövdeye kilitlenmediği anlamına gelir. Lensi başka makine da deneyin. Başka lenslerde yapmadığına göre hata lenste mi anlarsınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÜZEYİR AYBEY 2 Aralık 11, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi 5 tane daha lensimde hata vermediğine göre sorun lenste değil de nedir acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 11, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi Lensin yetkili serviste tamirinin üzerinden ne kadar zaman geçti? Hala garanti kapsamında ise vakit kaybetmeden tekrar gönderin. Can sıkıcı bir durum, geçmiş olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÜZEYİR AYBEY 2 Aralık 11, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 11, 2017 gönderildi Fazla zaman geçmedi, hâlen tamir garantisi kapsamında. Tekrar göndermekten başka bir çare de gözükmüyor şu anda. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın