sadikbasal 12 Oluşturuldu: Aralık 13, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 13, 2017 merhabalar, d7200 yeni sahip oldum.ev içi ve dışı parkta çocuklarımın portre fotoğraflarını çekmek için 50mm 1.8g mi yoksa 35mm 1.8g mi daha kullanışlı ve keskin fotolar çekebilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 13, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 13, 2017 gönderildi keskinlik olarak ikisi arasında çok bi fark olduğunu sanmıyorum ama açı olarak 35 mm'yi tavsiye ederim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 13, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 13, 2017 gönderildi @sadikbasal bey, eğer hedeflediğiniz ev içi çekimleri ise 35mm ama dışarıda 50mm bi hayli yeter Karar sizin ve @ÖNER BÜYÜKYILDIZ beyin dediği gibi, açı önemlidir Keskinlik bakımından fark yoktur Burada karşılaştırmayı izleyerek kararı siz verin https://www.youtube.com/watch?v=ReFgbEUoBaM Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 16 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: ev içi ve dışında çocuklarımın fotolarını çekmek için ideali 35mm o zaman diye düşünüyorum.portre dış çekimlerinde de bir sıkıntı yaratmaz heralde , biraz konuya yaklaşırız o kadar 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Hayır hiçbir sıkıntı olmazSadece yüksek bütçe verdiğimiz zaman özellikleri güzel olan lensler var 35 milimetre 1/8g çok idealF8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 16 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: teşekkürler yorum için. bir sorum daha olacak peki 35mm için filtre gerekli mi,siz kullanıyor musunuz acaba .b&w uv filtre mi gerekli yoksa polarize filtre mi alayım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Ben sadece Gerektiği zaman cırcular polarize filtre kullanıyorumF8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Ben uv filtreyi çok gerekli görmüyorum. Ama polarize filtre duruma göre gerekebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Ben uv filtreyi çok gerekli görmüyorum. Ama polarize filtre duruma göre gerekebilir.Ben de zaten Gerektiği zaman yazdımF8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Bir saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: Ben de zaten Gerektiği zaman yazdım Sizin yazdığınıza itirazım yok Yasin bey, Sadık bey’e fikrimi yazdım ben. Sizinle aynı fikirdeyiz; uv gerekli değil, polarize duruma göre. ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, HOYA uv güzel diye duydum ama kontrol etme şansım olmadı Belki o da gereklidir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 35 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı: @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, HOYA uv güzel diye duydum ama kontrol etme şansım olmadı Belki o da gereklidir Kaliteli marka kullananların fikirlerini de almak lazım tabi. Ama benim genel görüşüm ne kadar fazla optik eklenti o kadar kalite düşüşü. UV kullananlar genelde lensi korusun diye takıyor ama lensi dikkatli kullandıktan sonra lensin önüne fazladan optik bir eleman takmak bence gereksiz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi gerektiği zaman yazmışsınız ama işte o gerekliliği nasıl anlayacağız.biraz daha açarmısınız lütfen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 3 saat önce, sadikbasal yazdı: gerektiği zaman yazmışsınız ama işte o gerekliliği nasıl anlayacağız.biraz daha açarmısınız lütfen Nesneler üzerindeki yansımaları önlemek istediğinizde ve renk doygunluğu istediğinizde polarize filtre kullanabilirsiniz. örneğin su içerisindeki birşeyi çekmek, yağmur yada sisli havada çekim yapmak gibi. Polarize filtreler metal yüzeylerdeki yansımayı kesmez. Dezavantajı ise lensten sensöre ulaşan ışığı bir miktar azaltacağı için az ışıklı ortamlarda sıkıntı çıkarır. Bana sorarsanız polarize fiktrede olmazsa olmaz değildir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi İster uv ister polarize ister nd olsun kullanacağınız filtre kesinlikle kaliteli olmalı. Yoksa fayda değil zarar verir. kaliteli filtrelerin fiyatları ise kullanacağınız lensin çapına göre 150-200 tl’lerden başlıyor. Elinizdeki herbir farklı çap lense ayrı filtre alacağınızı düşününce maliyet giderek artıyor. Amatör kullanıcılar için bence gerek yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi b&w marka almayı düşünüyorum.araştırmalarıma göre iyilerden biri.teşekkürler yorumlar için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 15, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi Bendeki lensler 62, 67, 72 ve 77mm çaplarındadır. Tüm filtre setimi 77mm için aldım ve 3 adet ( 62-77, 67-77 ve 72-77 ) çevirici adaptörler aldım, tanesi 20-30TL civarı. 77mm'lik filtre setimi tüm lenslerimle kullanabilir durumdayım. Bu alternatifi göz ardı etmeyin. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi (düzenlendi) @Sebahattin Demir bu çevirici olayını bilmiyordum,güzelmiş.yanlış anlamamış olmak için yazıyorum bende tokina 11-20 var çapı 77mm.bunun için filtre alsam .sonra çevirici alıp 18-140mm lens( 67mm çap )ile kullanabilir miyim aynı filtreyi görüntüde kayıp olmadan.ayrıca hangi çeviriciyi önerir siniz ? yada 67mm alıp 77 ye çevirmek daha mantıklı olur.fiyat açısından 67mm daha ucuz:) Aralık 15, 2017 - sadikbasal tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 15, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi Dikkat: Filtreyi kullandığınız en geniş çaplı lense göre almalısınız. O nedenle 77mm filtre uygun olanıdır.SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 15, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi 77mm filtre alıp yanına 67-77 çevirici alıyorsunuz. Çeviriciyi 67mm lensinize, filtryi de çeviricinin diğer ucuna takıyorsunuz sorunsuzca kullanıyorsunuz.SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir anladım teşekkürler.peki bu çeviri işi nd filtre için geçerli mi ? yoksa sadece polarize için mi geçerli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 15, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi 7 dakika önce, sadikbasal yazdı: @Sebahattin Demir anladım teşekkürler.peki bu çeviri işi nd filtre için geçerli mi ? yoksa sadece polarize için mi geçerli Her dairesel filtre için geçerlidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Aralık 16, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 16, 2017 gönderildi Benim fikrim, bu tür çekimler için APS-C makinalarda 28mm daha uygun. Birkaç senedir 50mm 1.8 kullanıyorum, çok keskin lens, çiçek böcek çekerken çok iyi, ama sokak fotoğrafı, iç mekan çekerken filan, keşke biraz daha geniş olsaydı dedim. 35mm de çok fark yaratmayacaktı. Yakın zamanda 28mm lens aldım ve elde ettiğim karelerden çok memnunum. Zaten, günlük çekimler için tavsiye edilen normal lenslerin tanımı, odak uzunluğu sensörün diyagonal uzunluğuna eşit olan lensler şeklindedir. Bu tür lensler, insan gözünün net olarak gördüğü alana benzer bir görüntü yakalarlar. Nikon'da APS-C sensörün diyagonal uzunluğu da 28mm'ye yakındır. Lens açısı ne kadar geniş olursa, detaylar küçülür; ne kadar dar olursa detaylar azalır. Normal lenslerde hem tatmin edici miktarda detay var hem de daha belirgindir. 50mm ile 28mm'yi karşılaştırınca bu sonuca varıyorum. Ancak, üç lens içinde (28, 35 ve 50mm) en pahalısı da 28mm sanıyorum. Yine de, bütçeniz uygunsa 28mm alın derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 19, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 19, 2017 gönderildi On 15.12.2017 at 16:10, Sebahattin Demir yazdı: Her dairesel filtre için geçerlidir. @Emin İpek bi şey kafama takıldı.polarize filtreyle renk dolgunluğu elde etmek mi yoksa photsop ile bu doygunluğu elde etmek mi fotoğraf kalitesi açısından daha iyi.yoksa sonuçlar aynı mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın