Mustafa çiçek 0 Oluşturuldu: Aralık 13, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 13, 2017 Nikon D5100 makinam var keskin fotoğraf lar çekmek için Hangi Lensi almalıyım bütçem 500 tl fazla param Yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi @Mustafa çiçek bey, 35mm 1.8g veya 18-270mm ikinci el düşünebilirsiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 35mm 1.8 dx tek geçerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Bütçeyi biraz daha zorlayıp tamron yada sigma 17-50 f2,8 tavsiye ederim. Sigma biraz daha uygun fiyat olarak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa çiçek 0 Aralık 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Siğmada da aynı kaliteyi bulabilir miyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 14, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi Şahsen kullanmadım, ama yorumlar birbirine yakın kalite ve keskinlikte oldukları yönünde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa çiçek 0 Aralık 14, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 14, 2017 gönderildi 50mm 1.8 g al sam iyimidir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Aralık 15, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi 9 saat önce, Mustafa çiçek yazdı: 50mm 1.8 g al sam iyimidir 35mm ile 50mm arasında keskinlik olarak çok fark yok, arkadaşların sana 35mm tavsiye etmesinin sebebi açısının biraz daha geniş olması. Eğer o açı benim işimi görür diyorsan 50mm'de alabilirsin, hatta g serisi almana gerek yok d al, fiyat 300-350 tl, daha uygun. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Aralık 15, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi @Mustafa çiçek Bu konular uzar gider, @ÖNER BÜYÜKYILDIZ ın tavsiyede bulunduğu tamronu aktif olarak kullanıyorum. Manzarada memnunum iş portreye gelince kesinlikle iş yapmaz.* Şimdi siz hangi objektifle fotoğraf çekiyorsunuz ki keskinliğini beğenmiyorsunuz? Size göre keskin olmayan fotoğraflardan %100 ölçeklendirip kırparak örnekler paylaşın. Sıkça çektiğiniz fotoğraflardan paylaşım yapıp exif bilgilerini yazın. Ancak size bu şekilde tavsiyede bulunursak daha doğru yapmış oluruz, sizde seçiminizi ona göre yaparsınız. * Kendi deneyimimi ve görüşümü ifade eder. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa çiçek 0 Aralık 15, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi 55-200 lensim var akın bey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Aralık 15, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 15, 2017 gönderildi Şikayetinize konu fotoğraf eklerseniz bakalım çünkü o objektif kötü sayılmaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
metalwave 1 Şubat 8, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi On 15.12.2017 at 09:45, Akın Demircioğlu yazdı: @Mustafa çiçek Bu konular uzar gider, @ÖNER BÜYÜKYILDIZ ın tavsiyede bulunduğu tamronu aktif olarak kullanıyorum. Manzarada memnunum iş portreye gelince kesinlikle iş yapmaz.* Şimdi siz hangi objektifle fotoğraf çekiyorsunuz ki keskinliğini beğenmiyorsunuz? Size göre keskin olmayan fotoğraflardan %100 ölçeklendirip kırparak örnekler paylaşın. Sıkça çektiğiniz fotoğraflardan paylaşım yapıp exif bilgilerini yazın. Ancak size bu şekilde tavsiyede bulunursak daha doğru yapmış oluruz, sizde seçiminizi ona göre yaparsınız. * Kendi deneyimimi ve görüşümü ifade eder. merhaba 17-50 için portrede iş yapmaz dediniz. bende sigma 17 50 var. yeni aldım ve çalışmaktan daha tam deneyimlenemedim. bir birine yakın lensler olduğu için soruyorum neden iş yapmaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi Merhaba @metalwave kullandığım objektifin keskin diyafram değeri kendi testlerime göre f5.6dan başlıyor. Bu kadar yüksek diyafram değeri de bokeh oluşturmada zayıf kalıyor o yüzden göze pek hoş gelmiyor. Şuradaki konumda kendi test sonuçlarımı paylaştım, sayfayı ziyaret ederek inceleyebilirsiniz. Manzara için genelde yüksek diyafram kullandığımızdan sonuçları gayet güzel, sigma tecrübem olmadı ancak benzer uygulamayı sizde yaparak objektifinizin keskin diyafram değerini bulabilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi On 15.12.2017 at 08:53, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: 35mm ile 50mm arasında keskinlik olarak çok fark yok, arkadaşların sana 35mm tavsiye etmesinin sebebi açısının biraz daha geniş olması. Eğer o açı benim işimi görür diyorsan 50mm'de alabilirsin, hatta g serisi almana gerek yok d al, fiyat 300-350 tl, daha uygun. eğer d5xxx serisi bir gövdeye d serisi bir lens alırsanız netlemeyi manuel olarak yapmak durumundasınız bilginiz olsun. 50mm yerine 35mm önerilmesinin sebebi açısal olarak 50mm yerine daha kullanışlı olmasıdır. 35mm ile iç mekanda kadrajınızı ayarlayabilirken 50mm ile ancak ürün fotoğrafı çekersiniz. hem crop gövde hem 50mm dar kalır. dışarıda da sokak fotoğrafı çekmekte zorlanırsınız, manzara fotoğrafı çekmekte de zorlanırsınız. portre çekmek istersiniz ancak yeterince iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. son olarak 35mm 50mm'e oranla daha ucuz bir lens. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
metalwave 1 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi (düzenlendi) bir karşılaştırmada sigma açık, tamron kapalı diyaframda daha başarılı yazıyordu. demek istediğinizi anladım ben acaba açısal olarak mı portre için uygun değil dediniz diye düşünmüştüm. teşekkür ederim @Akın Demircioğlu Şubat 9, 2018 - metalwave tarafından düzenlendi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi 36 dakika önce, neehot yazdı: eğer d5xxx serisi bir gövdeye d serisi bir lens alırsanız netlemeyi manuel olarak yapmak durumundasınız bilginiz olsun. 50mm yerine 35mm önerilmesinin sebebi açısal olarak 50mm yerine daha kullanışlı olmasıdır. 35mm ile iç mekanda kadrajınızı ayarlayabilirken 50mm ile ancak ürün fotoğrafı çekersiniz. hem crop gövde hem 50mm dar kalır. dışarıda da sokak fotoğrafı çekmekte zorlanırsınız, manzara fotoğrafı çekmekte de zorlanırsınız. portre çekmek istersiniz ancak yeterince iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. son olarak 35mm 50mm'e oranla daha ucuz bir lens. çok özür dilerim ,arkadaşın lens tavsiyesini d5100 için yaptığını unutup d serisi lens tavsiye ettim. Bu gövde ile otomatik netleme için g serisi lens şart, çünkü makinanın gövdesinde otofokus motoru yok. Fiyat olarak ise 35 ile 50mm g serisinin arasında aşırı fark yok, ikisininde ikinci eli 700-800 tl civarlarında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 11, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 11, 2018 gönderildi (düzenlendi) Lens lenstir hepsi birbirinin aynı ,önemli kenkinlik zaten makinadan jilet gibi çıkmaz photoshop sart isin doğası böyle önemli olan kadraj kompozisyon ve beyaz ayarı, lensler zaten hepsi yeterince keskin birde güzel monitör şart. Mayıs 11, 2018 - Nikobet tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 12, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 12, 2018 gönderildi 11 saat önce, Nikobet yazdı: Lens lenstir hepsi birbirinin aynı ,önemli kenkinlik zaten makinadan jilet gibi çıkmaz photoshop sart isin doğası böyle önemli olan kadraj kompozisyon ve beyaz ayarı, lensler zaten hepsi yeterince keskin birde güzel monitör şart. "lens lenstir hepsi birbirinin aynı" derken? hepsi yuvarlak, makineye takılabiliyorlar, önlerinde cam var gibi mi? lensleri birbirlerinden ayıran özellikler en başta sizin de belirttiğiniz gibi keskinlik sonra kontrast, diyafram açıklığı, görüş açısı, netleme hızı, otofokus özelliğinin olup olmaması, zoom performansı, netleme motoru sesi, ağırlıkları, boyutları, titreşim engelleme özelliği, malzeme kalitesi, dayanıklılığı vs. fotoğrafta genel geçer bir söz; fotoğrafı önce göz sonra lens sonra makine çeker. tabiki kompozisyon, kadraj çok önemli ama eğer fotoğrafı ham(raw) çekiyorsanız beyaz ayarının pek bir önemi kalmıyor. monitör de önemli tabi ancak sizin monitörünüz ne kadar kusursuz da olsa eğer dijital olarak paylaşımlarda bulunuyorsanız fotoğrafı paylaştığınız kişilerin fotoğrafa baktığı ekranlar da önemli oluyor ve hiçbiri birbirinin ayarı ile aynı değil. eğer baskı alıp paylaşmaktan bahsediyorsanız baskı aldığınız aletin ekran ayarları ile sizin monitörün ayarları birebir tutmalı ki baskıdaki en büyük problemlerden biri olarak bahsedilir. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi Ben şimdiye kadar 50 den fazla lens kullandım Nikon olsun m42 olsun vintage her türlü lens %18 gri kart ile yapılan beyaz ayarı ve pozlama ile tabi makinada 127 127127 RGB olarak karti tanıttıktan sonra 300 TL lik lens ile bile mükemmel renk kontrast keskinlik pozlama yakaladım 1000 dolarlık lens ilede hatta çıkan sonuç o kadar mükemmel idiki photoshop bile gerek kalmadı az biraz levels tonlama bile yeterli aradaki farkı kimse ben dahil anlamadım .Beyaz ayarı raw da olsa kartın zevkini ve doğrulugunu vermiyor, monitörun gri rengi 127 127 127 olarak düzgün vermesi lazım bu evrensel kuraldır başkalarının monitöru fotoğraf sanatçısı ni ilgilendirmez fotoğraf ci kendi monitörünu kusursuz bir şekilde kalibrasyon yapmak ile zorunludur yoksa makinanın ve lensin perpormansini göremez.Yani deneme o ki uygun fiyata satılan lensler de gayet güzel ve kaliteli çekim yapıyor önce elinizdeki ekipmanin sınırlarını zorlayin önce iyi bir monitör sonra makina ve lens lazım oldukça alırsınız .tamron 17-50 mm 2.8 ikinci elde 450 TL bedeva mükemmel lens alinir yani . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi fotoğraf dünyasını, yapılan yatırımları, ar-ge olayını, yenilikleri, o kadar optik mühendisliğini, firmaları toptan bitirecek bilgiyi vermişsiniz. kalibrasyonlu monitör. bütün lens değerlendirme siteleri, lens karşılaştırma siteleri bu bilgiyi gizlemeye çalışıyorlar yoksa ekmek yiyemezler. ör: kim gider de 70-200 lens alır ki aynı işi yapan 70-300 varken? üstelik yarı fiyatına ve daha uzağı yakınlaştıran bir lens. bu arada tamron örneğinize eğer fiyatı doğru verdiyseniz katılıyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi Kapitalizm işte boş işler alti üstü ful HD monitörde bakılıyor yada cep telefon ile yada 55 inç ekranda o küçümsediginiz 70-300 mükemmel bir lens tamam diyafram değeri düşük ama gün ışığında sokakta f5/6 diyafram ile 200 mm de profesyonel birinin elinde modeli ağlatır yani o derece güzel çekim kitlesi var ve 9 megapiksel yakın sharpen değeri var abisi açık diyaframı ve pahalı bir lens dusuk bütçeli arkadaşlar alabilir ama işi bilmeyen vekmeyeo beceremez sonra gidin 70 -200 mm 2.8 alım der onu alır onda da beceremez halbuki biraz da eldeki imkanları sinirlarini zorlama lazım süreli bir arayış bir merak hiç doymama hep lens hayali adamın evinde monitörü yok photoshop bilmez manuel pozlama bilmez beyaz ayarı bilmez mesela kit lens laf atar gidip 85 mm 1.4 alır sonuç yine berbat sonra satışa cikarir bilmem anlatabildimmi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi Yoksa saygim var ama ben sıfır el işçiliği sırf optik camları özel diye aynı goruntu veren bir lense 10 katı para verecek kadar zengin değilim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi ozaman lens lenstir diye olayı geçiştirmek yerine bütçenize uygun, çekiminizi kolaylaştıracak bir lens tercih etmesini söyleyebiliriz. amacına yönelik bütçeye uygun lensi alıp kendisini çekim teknikleri konusunda geliştirmeli ve photoshop öğrenmeli diyebiliriz. ama lens lenstir demek haksızlık olur. tabiki olay kişide bitiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 21, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2018 gönderildi Evet haklısınız biraz üstün körü bir cevap oldu aslında ben tamrın 17-50 mm 2,8 in is gormeyecğine söylenen bir mesaja istinaden yazdım yani 1600 Tl lik lens neden bir fotoğrafçıyı memnun etmesin o yüzden biraz üstün körü hızlı bir cevap oldu ilginize tşk ederim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ayda Sarac 0 Şubat 24, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 24, 2019 gönderildi Arkadaslar merhaba D5100 18-55 lensi olan makineyi almistim uzun zamandir kullanmadim isten ayrildim sindi iki kizimicin onlara ait ozel konsept fotograflari cekmek istiyorum ancak fotograflarda istedigim keskinligi yakalayamiyorum 1.8-55mm g lens dusunuyorum ama emin degilim konu hakkinda yardimlarinizi ve fikirlerinizi rica ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın