Levent savaseri 9 Şubat 25, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 25, 2019 gönderildi Arkadaslar merhaba D5100 18-55 lensi olan makineyi almistim uzun zamandir kullanmadim isten ayrildim sindi iki kizimicin onlara ait ozel konsept fotograflari cekmek istiyorum ancak fotograflarda istedigim keskinligi yakalayamiyorum 1.8-55mm g lens dusunuyorum ama emin degilim konu hakkinda yardimlarinizi ve fikirlerinizi rica ederim.35 mm 1.8 yada 50 mm 1.8 sizin ihtiyacinizi gorecektir.Yalniz 5100 crop sensor bir govde oldugu icin goruntu 35×1.5 yada 50×1.5 olacaktir..burada tercih size kalmis.50 mm ile aci daralacagi icin kapali mekanda zorlanma ihtimaliniz cok yuksek.benim sahsi fikrim 35 mm 1.8 g daha iyi olacaktir diye...bir de g serisi olmasi sart.biraz daha uygun fiyatli d serisi alirsaniz hep elle manuel netleme zorunda kalirsiniz ki bu da ozellikle hareketli cocuklatda sikinti olacaktir hatirlatmak istedim.SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ayda Sarac 0 Şubat 25, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 25, 2019 gönderildi @Levent savaseri bilgi için teşekkür ederim peki fotoğrafları büyütmek istediğimde panoramik albüm yapmak için baskı veya büyük boyutta olması fotoğraf kalitesini düşürür mü?Gerçi kullanacağım lensin fotoğraf boyutunu etkileyip etkilemeyeceğim konusunda bilgim yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent savaseri 9 Şubat 25, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 25, 2019 gönderildi [mention=8758]Levent savaseri[/mention] bilgi için teşekkür ederim peki fotoğrafları büyütmek istediğimde panoramik albüm yapmak için baskı veya büyük boyutta olması fotoğraf kalitesini düşürür mü?Gerçi kullanacağım lensin fotoğraf boyutunu etkileyip etkilemeyeceğim konusunda bilgim yokKullanacaginiz lensin kalitesi yapacaginiz cekimin kalitesi (netligi titrememesi vsvs) cektiginiz fotografin kalite boyutu , cozunurlugu ve hatta cikti alacaginiz yerin kullandigi cikti kalitesi bile etkendir.Cok teknik olarak size bu konuda yardimci olamayacagim umarim ustadlwr daha cok yardimci olurlarSM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ayda Sarac 0 Şubat 25, 2019 gönderildi Paylaş Şubat 25, 2019 gönderildi Kullanacaginiz lensin kalitesi yapacaginiz cekimin kalitesi (netligi titrememesi vsvs) cektiginiz fotografin kalite boyutu , cozunurlugu ve hatta cikti alacaginiz yerin kullandigi cikti kalitesi bile etkendir.Cok teknik olarak size bu konuda yardimci olamayacagim umarim ustadlwr daha cok yardimci olurlarSM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiTeşekkür ederimSM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yalçın DİLSİZOĞLU 2 Ocak 20, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2020 gönderildi Aynı makineyi ben de kullanıyorum. Sigma lens gayet başarılı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın