İçeriğe git

Nikon d5100 için iyi bir lens

Mustafa çiçek

Recommended Posts

Arkadaslar merhaba D5100 18-55 lensi olan makineyi almistim uzun zamandir kullanmadim isten ayrildim sindi iki kizimicin onlara ait ozel konsept fotograflari cekmek istiyorum ancak fotograflarda istedigim keskinligi yakalayamiyorum 1.8-55mm g lens dusunuyorum ama emin degilim konu hakkinda yardimlarinizi ve fikirlerinizi rica ederim.
35 mm 1.8 yada 50 mm 1.8 sizin ihtiyacinizi gorecektir.Yalniz 5100 crop sensor bir govde oldugu icin goruntu 35×1.5 yada 50×1.5 olacaktir..burada tercih size kalmis.50 mm ile aci daralacagi icin kapali mekanda zorlanma ihtimaliniz cok yuksek.benim sahsi fikrim 35 mm 1.8 g daha iyi olacaktir diye...bir de g serisi olmasi sart.biraz daha uygun fiyatli d serisi alirsaniz hep elle manuel netleme zorunda kalirsiniz ki bu da ozellikle hareketli cocuklatda sikinti olacaktir hatirlatmak istedim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Levent savaseri bilgi için teşekkür ederim peki fotoğrafları büyütmek istediğimde panoramik albüm yapmak için baskı veya büyük boyutta olması fotoğraf kalitesini düşürür mü?Gerçi kullanacağım lensin fotoğraf boyutunu etkileyip etkilemeyeceğim konusunda bilgim yok

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

[mention=8758]Levent savaseri[/mention] bilgi için teşekkür ederim peki fotoğrafları büyütmek istediğimde panoramik albüm yapmak için baskı veya büyük boyutta olması fotoğraf kalitesini düşürür mü?Gerçi kullanacağım lensin fotoğraf boyutunu etkileyip etkilemeyeceğim konusunda bilgim yok
Kullanacaginiz lensin kalitesi yapacaginiz cekimin kalitesi (netligi titrememesi vsvs) cektiginiz fotografin kalite boyutu , cozunurlugu ve hatta cikti alacaginiz yerin kullandigi cikti kalitesi bile etkendir.Cok teknik olarak size bu konuda yardimci olamayacagim umarim ustadlwr daha cok yardimci olurlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullanacaginiz lensin kalitesi yapacaginiz cekimin kalitesi (netligi titrememesi vsvs) cektiginiz fotografin kalite boyutu , cozunurlugu ve hatta cikti alacaginiz yerin kullandigi cikti kalitesi bile etkendir.Cok teknik olarak size bu konuda yardimci olamayacagim umarim ustadlwr daha cok yardimci olurlar

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 10 ay sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.