İçeriğe git

D7000 köşelerde leke var yardım ederseniz sevinirim

Bavarian.mw

Recommended Posts

Merhabalar, yaklaşık 1 hafta önce d7000 aldım 18-105 lens ile çekim yaptım fotoğrafın 4 köşesinde hafiften gölge tarzı leke oluşuyor parasoleyi çıkarıp denedim zoom yaptım sorun devam etti 50mm ile denedim sorun ortadan kalktı. Sorun nedir ne yapmam gerekir yardım ederseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam selamlar. Uç kısımlarda gözüken hafif siyahlıklar yada lekeler, vignetting yani köşe kararması olarak gözüküyor gibime geldi. Köşe kararmasi lensin en geniş açısında kendini daha çok belli eder. Tabii bu lens yapısıyla da alakalı bir durumdur. Ayrıca buna sebep olabilecek bir başka durum lensinize taktığınız filtreler olabilir. Filtre kalın filtreyse Slim(ince) değilse o da bu köşe kararmalarına sebep olabilir. Eğer iki filtreyi üst üste taktıysanız UV ve Polarize gibi bu da köşelerde kararmaya sebep olabilir. Köşe kararmaları (vignetting) normal bir durumdur. Endişe edilecek bir durum değildir. Bunu eğer makinenizde Vinyet Kontrol ozelligi varsa önleyebilirsiniz. Eğer makinenizde böyle bir özellik yok ise fotoshop yada benzeri bir programla arttırıp azaltabilirsiniz.iyi günler dilerim.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.