İçeriğe git

2 objeyi netleme

mustafa araç

Recommended Posts

Herkese merhabalar :)

Öncelikle ilk konum olduğu için bazı yazım veya anlatım hatalarım olabilir şimdiden affınıza sığınıyorum. d7200 makine kullanıcısıyım 18-140 + 50 mm 1.8 d lens sahibiyim , sorum ise şu birden çok objeyi,nesneyi nasıl netleyebilirim ? yani örneğin vizörden bakıyorum ve görüş açısında aralarında mesafe bulunan iki kişi var bunların ikisininde net fakat arka planın flu çıkmasını sağlayabilirim ? yani sorum sığ alan derinliğiyle değilde netlemeyle alakalı , şimdiden teşekkür ederim  iyi çekimler dilerim herkese :):607_camera:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, maalesef ki bahsettiğiniz gibi netleme metodu bulunmuyor (benim bildiğim kadarıyla)

Kullandığımız makineler tek lensli oldukları için arada mesafe bulunan iki nesneyi ayrı ayrı net çıkarmanız mümkün değil.

Bu aynı tek gözünüzü kullanarak 15 ve 25 cm aralık nesnelere ayrı ayrı odaklı bakmak gibi birşey yani mümkün değil.

5a3ca33eb787d_Adsz.thumb.png.5a72f7ec3cf4c3462a0b1d246aad0fec.png

2.thumb.png.44c86b193d7c55ee4e804c8628d08bf5.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle yanıtınızdan dolayı çok teşekkür ederim ,altta ki resimde ki gibi aralarında boşluk bulunan kişileri netlemek istiyorum belki fotoğraf biraz daha yardımcı olucaktır . 

NOT:Fotoğraf alıntıdır .

Dugun-fotograflari-1-1024x576.thumb.jpg.fc3632e098cb410a6d6bd10d9cdb213a.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üstte @Akın Demircioğlu  Söylediği gibi anlatmak istediği gibi sizinde gösterdiğiniz örnek netleme düzlemi yatay düzlemde olan yan yana tüm objeleri zaten netler yazi size uzaklığı(makinaya) aynı olan tüm objelkerin birini netlediğiniz durumda hepsi zaten net olacaktır.

Yanı kısaca üstteki gelin damat lens'e olan uzaklığı ikisinde 3 metre ise zaten siz gelinide netleseniz aynı olacak damatı netlesenizde net olacak. Ancak damat gelince 20 cm önde bile olsa aralarında net ve netsizlik farkını göreceksiniz tabiki mantık budur lens ve net alan mantığının. Ancak burada şu var aralarında net ve netsizlik miktarını objeye kişilere olan uzaklığın, kullandığın odak uzaklığın ve tabiki Diyafram değerin etkilemektedir.

Kısa bir örnek olarak bu üstteki kişiler böyle bir fotoğrafda damat 20 cm önde iken ve siz damatı netlereyek siz F/1.8 çekerseniz evet gelindeki netsizliği azda olsa göreceksiniz ama aynı şekilde F/10 gibi bir değerde çekin aynı şekilde gelindeki netsizlik yok oldugunu göreceksiniz ikiside net olacak. kısa ve biraz kaba üstten bir örnek oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.