İçeriğe git

Filtre önerisi

Yasin Korkmaz

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar..

Nerede aradıysam " Marumi EXUS veya DHG C.P.L. (62mm) bulamadım veya 300 TL gibi ciddi bir ücret

Ben sizden videoda izleyeceğiniz gibi PRO bir filtre tavsiyesi istiyorum..

Etiketlemek ve özellikle yardımını istediğim iki kişi var.. @Sebahattin Demir @hüseyin özdemir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Yasin Korkmaz bey,

PRO'dan tam neyi beklediğinizi anlayamadım. 

Kaliteli filtre tavsiyesi istiyorsunuz ama 300 TL gibi ciddi bir ücret demişsiniz. 

Hem kaliteli hem de 300 TL'nin altı, ikisini bir arada bulmak pek olası değil gibi.

Ben LEE 105mm Polarize filtre kullanıyorum.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey, HOYA CIR-PL filtrede bayağı başarılı

Bu filtreyi rica etsem bana yorumlarmısınız?

Mesela ben doğa fotoğrafçılığını severim, Tamron 18-270 lensime ne kadar yararı olur?

Gerçekten PRO filtreler ciddi para :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@Yasin Korkmaz bey,

Bahsettiğiniz filtreleri kullanmadım, o nedenle yorum yapmam doğru olmaz.

Videolarını izleyerek bir ekipman satın almadım şimdiye kadar.

Ama LEE dışında Hoya ve B&W kullandım, ben olsam onlara bakardım.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; Polarize filtre alıp (en iyisi bile olsa) hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Mesela yukarıda örneklerini verdiğiniz filtreleri alıp onlardan hayal ettiğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Filtre kullanmak, özellikle Polarize filtre kullanmak biraz dikkat ve deneyim istiyor. Işığın geliş açısı, yansımanın nereden kaynaklandığı vs gibi konularda deneyim kazanmak gerek. Her yer ve koşulda polarize filtre kullanılmaz. Yoksa çoğu durumda filtresiz çektiğiniz fotoğraflar filtreli çektiklerinize göre daha başarılı olabiliyor. 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey evet haklısınız ama doğa resmi önceliğim olacağı için, güneş ışınlarını fotoğrafta düzeltmek amaçlı kullanırım C.P.L.'yi

@sadikbasal bey, evet o baya pahalı ama sonuçları mükemmel

B&W beni aşar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Yasin Korkmaz Marumi 52mm(35mm lensime) cpl ve nd8 dhg filtreler almıştım, benim tecrübeme göre (exus olmayan cpl) çok başarılı bir filtre, nd8 filtreyi iyi koruyamadım çantada ortadan çatlamıştı ancak çok aydınlık ortamlarda ışığı kesmek, açık diyafram kullanmak için takıyor bazen cpl ve ndyi beraber kullanıyordum.

Şu anda tamronumda tianya cpl ve 720nm ir filtreler kullanıyorum ancak cpl filtre marumiye göre çok vasat.

Umarım size bilgilendirici olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Akın Demircioğlu   bey teşekkürler..

Bende filtreler var ama işe yaramıyor, ayrıca 2 filtreyi üst üste taktığımda köşelerde kararma oluyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.