sadikbasal 12 Oluşturuldu: Aralık 29, 2017 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 29, 2017 merhabalar, benim sorum .alt resimde görünen crop ile full frame arası kaç mm ye tekabül ediyor.36-23,5 = 12,5mm mi ? d7200 satıp d610 alsam mı diye düşünüyorum da.değer mi acaba.kalitede fark olur mu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 29, 2017 gönderildi Çarpan olayını çok basit bir şekilde şöyle anlatabiliriz: Yukarıdaki fotoğrafta görünen manzaranın tam karşısındasınız. Elinizde bir D7200 ve bir de D610 kamera var. Bir de diyelim ki 50mm FX lensiniz var. Bir üçayak (tripod) kuruyorsunuz, yerini ve konumunu hiç bozmadan; 1. Önce D610 gövdenize 50mm lensi takıyorsunuz, üçayağa bağlayıp yukarıdaki fotoğrafın tamamını alıyorsunuz. 2. Sonra lensinizi D7200 gövdeye, gövdeyi de üçayağa bağlıyorsunuz ve kırmızı çerçeve içerisindeki fotoğrafı alıyorsunuz. Yeriniz hiç değişmedi, aynı uzaklıktasınız, ama fotoğrafların kapsamış olduğu manzara farklı. Çünkü 50mm lens D610'da 50mm açı verirken, D7200'de 75mm verecektir, yani açı daralacak, böylece görebildiği alan daralacaktır. Sanki D610'da zoom yapmış gibi. DX (Crop) makine ile FX (Tam kare) makine arasında 1.5 çarpanı vardır. Yani FX'in algılayıcısının sol alt köşesinden, sağ üst köşesine alanı olan (diyagonal) uzaklığı, DX'in algılayıcıdan 1.5 kat büyüktür. D610 gövdedeki algılayıcı (sensör) 24.3 MP çözünürlüğe sahip, D7200 ise 24.2 MP. Yani eşit diyebiliriz. Eğer her iki gövdeden aldığınız fotoğraflarda aşağıdaki gibi bir bölümünü kullanarak (croplayarak) baskı almak isterseniz Bu durumda D7200 ile çekmiş olduğunuz fotoğraf size daha fazla çözünürlük sunacaktır ve daha büyük bir baskı alabilir olacaksınız. FX'de 36 x 24 = 854mm2 de yaklaşık 24 milyon piksel varken DX'de 23.5 x 15.6 = 366.6mm2 yaklaşık 24 milyon piksel vardır. DX'de yani D7200'de milimetre başına daha fazla piksele sahip bir fotoğrafınız olacak. Tabi bunları sizin sorunuz için yazdım. Burada D7200 daha iyidir veya tersidir demiyorum. Aralarındaki bir tane farkı anlattım yalnızca. Sahip olduğunuz lenslerin DX veya FX olması bile önemli, DX ise lensleri de değiştirmek gerekecek. D7200 2 yıl önce anons edildi, D610 4 yıl önce D610'da ISO aralığı 100-6400 iken D7200'de 100-25600. Ama örneğin her iki makinede 1600 ISO'da çektiğiniz fotoğraflarda D7200 daha fazla kumlanma verebilir. Çünkü piksel başına alan D610'da daha büyük. Bu da ISO anlamında bir avantaj demek. D7200'de 51 AF noktası (15 çapraz) varken D610'da 39 nokta (9 çapraz) var D7200 max 1/8000sn çekebiliyorken D610 1/4000sn çekebilir D7200'de WiFi ve NFC varken D610'da bunlar yok Bunlar aklıma gelenler. Diğer özellikler bildiğim kadarıyla aşağı yukarı aynı. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Aralık 29, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 29, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir teşekkürler yorum için.açıklayıcı olmuş.ama şunu tam anlamadım. dediğiniz gibi aynı yerden aynı ekipmanla çektiğimizde d7200 1,5 çarpan dolayı .50mm taktiğımızda 75mm oluyor ve kırmızı çizgi içini çekiyoruz. d610 da 50mm ile aynı yerde çektiğimizde d7200 çektiği kadrajı yakalamak için 25mm zoom mu yapmak gerekiyor. bir de kesip çıktı almak istediğimizde farkı anlatmışsınız , kesmeden çıktı almak istediğimizde fark ne olur ? sizin fikrinizi sormak isterim.sizce d7200 den d610 a geçmeye değer mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 29, 2017 gönderildi @sadikbasal bey, D610 ile aynı yerden D7200'ün çektiği kadrajı yakalamak için D610'da 75mm'ye zoom yapmanız gerekir, 25mm değil. Çünkü D7200 ve 50mm FX lens ile çektiğinizde makinenizde bu lens 75mm gibi çalışacaktır. Aslında görüntü değişmiyor, sadece lensin içinden geçen görüntünün izdüşümü algılayıcı boyutu küçük olduğundan daha az yeri gösteriyor. Şöyle düşünün; bir projektörünüz var ve Powerpoint sunum yapıyorsunuz. Projektörünüzü kurdunuz, karşısındaki duvara da yansıttıklarınızın tamamını görebileceğiniz büyüklükte bir perde (FX) koyarsanız herşeyi sorunsuz (50mm) izleyebilirsiniz değil mi? Hiçbir şey değiştirmeden perdeyi küçülttüğünüzde ne olur? Perde üzerine yansıttığınız görüntünün bir bölümü yansır, kenarlarda kalan diğer kısımlar perdede görünmeyecektir. Eğer tüm görüntünün bu küçük perdeye (DX) sığmasını isterseniz projektörün zoom halkası ile oynarsınız ve açısını daraltıp perdeye sığmasını sağlarsınız (75mm). Eğer D610 ile çektiğiniz kadrajın aynısını D7200 ile çekerseniz (bu durumda 50mm lensi ile biraz uzaklaşmanız gerekecektir) her iki makineden aldığınız dosyayı yaklaşık eşit boyutta basabilirsiniz. Çünkü her ikisi de yaklaşık eşit çözünürlüğe sahip olacaktır. Ben D7200 makineye sahipken FX makinem olsun istiyorsam D610'a geçmek istemezdim herhalde. İlla ki FX olacaksa en azından D750'yi düşünürdüm. Ya da bütçem uygunsa D810 veya D850. Şunu da belirtmeliyim ki; eğer bu işin çok profesyoneli değilseniz sizi D7200'den FX modele geçirecek hiçbir sebep doğru ve geçerli sebep olmayacaktır. bu durumda D7200'de kalmak en akıllıcası olur. Çünkü Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker. Saygılar. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Aralık 30, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 30, 2017 gönderildi Fiyatlara baktığımda, ilginçtir, 610 ile 750 arasında çok fiyat farkı da görünmüyor. Bütçe 610'a yetiyorsa, bence de 750 tercih edilmeli. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 4, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi Sadık Bey Merhabalar; Eğer elinizde D7200 varsa bence D610 alınmaz. Çünkü sensör boyutu farkından başka fark gözükmemekte. Evet kağıt üzerinde baktığımız zaman ufak tefek teknik farklılıklar var makineler arasında ama D7200 sensörü çok başarılı ve imaj kalitesi gerçekten bir harika. Alan derinliği dediğinizi duyar gibiyim ama eğer açık diyafram bir lens kullanırsanız benzer yada yakın alan derinliğini D7200 ile de alabilirsiniz. D7200 artılarına bakacak olursak, daha güncel model, daha yüksek ISO başarımı, daha fazla netleme noktası, daha fazla renkli ekran, daha hızlı shutter speed, dahili wi-fi bunlardan sadece bir kaçı. Eğer FX bir makine kullanıcam diye bir düşünceniz yok ise D7200 gerçekten harika makine. DX makine olduğu için kötü olacağını düşünmeyin sakın, eğer uygun lensleri de alırsanız performans açısından sizi uzun süre mutlu edecektir. bu D610 kötü makine demek değildir sadece artık DX sensör makineler de çok başarılı demektir. Eğer elinizde bulunan makineden teknoloji anlamında daha başarılı bir makineye geçmeyecekseniz ki bu olay DX - FX değişimi ise iyice düşünmek gerekir. Çünkü FX gövde aldığınız zaman daha pahalı lensler almak zorunda kalacaksınız, otomatik olarak tüm ekipman ihtiyacınız fiyat bazında yukarıya çekilmiş olacak. Bunu yapmak yerine elinizde bulunan ekipmanla maksimumu çıkarmaya çalışın, eğer değişiklik yapacaksanız elinizdeki lensleri güncellemeyi de düşünebilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi @hüseyin özdemir hüseyin bey 35mm 1,8g portre için ve tokina 11-20 f2,8 manzara için almayı düşünüyorum d7200 yanına lens olarak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 4, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi Her iki lensi de kullandım. inanın her ikisi de D7200 ile coşuyor. 11-20 gerek açı olarak gerek optik kalite olarak oldukça başarılı ve kullanışlı. 35mm 1.8 ise bence DX kullanıcıları için Nikon tarafında biçilmiş kaftan. Şu anda FX gövde kullanıyorum ama ilerde bir gün DX gövde edinecek olursam gövdeden sonra alacağım ilk lens 35mm olur. Şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde, güzel fotoğraflarda kullanın ekipmanlarınızı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi @hüseyin özdemir teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 11, 2018 gönderildi d7200 ile d7500 arasında kalsanız hangisini alırsınız.foto kalitesinde bariz fark olur mu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 11, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 11, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, İlk aklıma gelen belirgin farklar şunlar: D7200 20MP, D7500 24MP : Çözünürlük dışında imaj kalitesinde aman aman bir fark olacağını düşünmüyorum. Her ikisinin de odak noktaları aynı olduğu halde D7500'de çözünürlüğü (hassasiyeti) oldukça arttırılmış Auto Focus sistemi kullanılıyor. D7500'de AF Fine Tune özelliği geldi, ki bu özellik Lens kalibrasyonu için çok faydalı işler çıkartıyor. D7200'de 6 kare çekerken D7500 saniyede 8 kare çekebiliyor, aksiyon çekiyorsanız iyi bir avantaj. D7500'de 4K video desteği var. D7500'de dokunmatik ekran özelliği geldi. D7500'ün pil ömrü D7200'e kıyasla yaklaşık %15 daha az ömürlü. Galiba yeni ve hızlı işlemci D7500'de daha çok enerji tüketiyor. Sonuç: D7200 ile D7500 arasında karar, yeni AF sisteminin sizin için ne denli gerekli olduğuna bağlı olacaktır. Eğer bir D7000 veya bir D7100'e sahipseniz D7500 size önemli bir dizi avantaj sunar, daha iyi dinamik aralık, daha hızlı çekim ve çok daha büyük tampon bellek sunar. Genel olarak D7500, D7200'den çok çok daha iyi değildir. D7500'ün size D7200'den farklı olarak sunduğu ekstra özelliklerin size ne kadar gerekli olduğuna siz karar vereceksiniz. Ben olsam D7500 alırdım Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 11, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir bey teşekkürler fikirleriniz benim için kıymetli . video kaydı - seri çekim hızı - dokunmatik ekranı vb özellikleri benim için önemli değil .ben çekeceğim manzara veya portre de d7200 ile arasında keskinlik netlik renkler ve imaj kalitesi açısından fark olur mu acaba.olmayacak gibi geldi sanki bana:)ama son cümleniz çok etkileyici akılda kalıyor:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 11, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 11, 2018 gönderildi Lexar 32GB 1000x Professional SDHC Hafıza Kartı UHS-II d7200 veya d7500 de çalışmaz mı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi (düzenlendi) @sadikbasal d7500 de uhs-ıı çalışmıyormuş. d7200 de 2 kart yuvası var. sadece gövde fiyatları internette en ucuz olanına baktığımızda d7200 3400tl iken d7500 4700tl. birde d7200 24mp , d7500 20mp sebahattin bey yanlış yazmış. son olarak eğerki eski lensiniz varsa ya da biryerlerden elinize geçerse (1977-86) d7500 le uyumlu değilmiş ama d7200de çalışıyor. d7500 almak yerine d7200 alıp d7500 yanına lense vereceğin parayı da katarak iyi bir lens alırdım. Ocak 18, 2018 - neehot tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 18, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi @neehot @Sebahattin Demir @hüseyin özdemir D7200 ALDIM 18-140 kit ile.yanına da 35mm 1.8g aldım.kit lensi daha hiç kullanmadım takmadım bile.35mm ile alıştırmalara devam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 18, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi 15 dakika önce, sadikbasal yazdı: @neehot @Sebahattin Demir @hüseyin özdemir D7200 ALDIM 18-140 kit ile.yanına da 35mm 1.8g aldım.kit lensi daha hiç kullanmadım takmadım bile.35mm ile alıştırmalara devam Güzel haber, hayırlı olsun, Başarılar dilerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi @sadikbasal hayırlı olsun, gülerek kullanın. Sakıncası yoksa nereden ve ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Hayirli olsun @sadikbasal iyi gunlerde kullanmanizi dilerim. 35mm ile kadraj kurma konusunda kendinizi cok gelistirebileceginize inaniyorum, insani acayip egitiyor kadraj kurma konusunda. ilk baslarda biraz zorlanabilirsiniz. yaklasmak icin ileriye dogru yurumek, uzaklasmak icin geriye dogru yurumek gerekiyor, ama prime lensle baslamak soyledigim gibi ozellikle kadraj kurma konusunda cok faydali oluyor fotograf ceken kisiye. yanlis anlasilmasin kadraj kurmak olarak bahsettigim is zoom lens ile de yapilabilir ama prime lenslerin kadraj kurmayi insan kafasinda kurgulama ve iyice pekistirme acisindan faydasi yadsinamaz. Cunku zoom lens bir nebze tembellige itiyor insani. Biraz uzattim kusura bakmayin. Bol fotografli guzel gunler dilerim. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Tabii bu arada 18-140 lensi de kullanmayi ihmal etmeyin. Ona da bir sans verin. Bir cok fotograf sever optik olarak kit lensi sevmedigini soyler ama yeni kit lenslerin bir cogu artik cok basarili. Govdelerin sensor ve islemci kalitesi arti lenslerin optik basarimi birlesince ortaya cok iyi sonuclar cikiyor. Ayrica unutmamak lazim fotografi makine veya ekipman degil, fotografci ceker. O yuzden kendinizi 18-140 lensten hic bir zaman sogutmayin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 18, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi 35 mm takılıykrn s modunda niye 1/250 üzerini ayarlayamıyorum.f:1.8 oluypr otamatikman, iso:100 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, Bu işlemi yaparken makinenizin tepe flaşı açık konumda olabilir. Flaş ayarlarınızdan dolayı makineniz 1/250sn üzeri enstantaneye izin vermiyordur. Ortam ışığı yeterince uygun değildir, S modundayken diyaframı en son açıklığa getirdiği halde ışık yetmiyordur. Gerçi bu durumda perde hızını arttırmanıza engel olmaması gerekir. En kötü olasılık, fotoğrafınız karanlık çıkar. Benim ilk aklıma gelenler bunlar. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir BEY, 1 - Evet flaş açık durumdaydı.peki nasıl ayarlayacağız bunu ? 2 - ev içi çekim yapıyordum dediğiniz gibi ışık yetersizdi.iso:100 dü.f:1.8 di onu da değiştirmeme izin vermedi.enstantane de 250 üzeri çıkmıyor.? bir de dış ortamda deneyeyim bakalım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin 3 Ocak 19, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi Flaş açık olduğu için enstantane 1/250 nin üzerine çıkmaz. 1/250 nin üzerine çıkabilmek için ya harici tepe flaşı kullanacaksınız ya da flaşınızı kapatıp ISO değerini artıracaksınız(bu durumda ISO değerine bağlı kumlanma olabilir). Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi @Hüseyin BEY,@Sebahattin Demir TEŞEKKÜRLer bilgi için.bir şey daha öğrendik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, Tepe flaşınızı 1/320sn'de çekim yapabilecek hıza çıkarablirsiniz. Bunun için; e1: Flaş senkronizasyon hızı ayarınızı "1/320" olarak ayarlamanız yeterlidir. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın