burcland 2 Oluşturuldu: Ocak 2, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 2, 2018 Merhaba sevgili Nikonturk ailesi, İş kurduğum için bu yılın başında aldığım Nkon 7200'ü satıp D750 alacağım. Ancak kararsız kaldığım bir nokta var. Lens olarak 24-70G mi alsam yoksa 24-70E VR mi alsam karar veremiyorum. VR özelliğinin olmaması, bu kalitede lensler için büyük bir dezavantaj mıdır sizce? Önerileriniz nedir? Bir de d750 + 24-70E vr yerine D810+24-70G alternatifini de düşünüyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. *İki lensi kıyaslayan bir başlık göremedim. Daha önce yayınlandıysa kusura bakmayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ocak 2, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 2, 2018 gönderildi @burcland hanım, FF hiç kullanmadım ama VR fotoğraf çekerken titreşim engellemek çok önemlidir VR karşılaştırması 1:27'den sonra Tüm nikon lenslerdeki VR aynı görevi görmektedir, dediğim gibi FF kullanmadım ama tahminen; Nikon 24-70mm E, G olandan performans canlılık belkide keskinlik olarak üstün ve ayrıca E versionda VR yani titreşim engellemesi var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 4, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi @burcland hanım, "Bir de d750 + 24-70E vr yerine D810+24-70G alternatifini de düşünüyorum." Cümlenizde benim tercihim D810 + 24-70mm f/2.8G olurdu. Optik performanslarının arasında (bu işin ciddi profesyoneli olmayan biri için) neredeyse fark olmayan bu iki objektif arasındaki bariz tek fark VR olması sizin de dediğiniz gibi. Ben demiyorum dxomark söylüyor. VR size 2, bilemediniz 3 durak avantaj sağlayacaktır. VR'siz versiyonu kullanıp, ISO'yu 64 yerine 400'e çıkarırsınız olur biter. Hem de D810 gibi daha üstün bir gövdeye sahip olursunuz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burcland 2 Ocak 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi Herkese merhaba, @Yasin Korkmaz Yasin Bey teşekkür ederim yardımlarınız için. @Sebahattin Demir Sebahattin Bey, size de çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kıyaslamayı ben de daha önce incelemiştim. Gerçekten de farklar çok az iki lens arasında. Fiyat farkı hariç D810 daha üstün bir gövde ama işim gereği flip-out ekran çok daha kullanışlı olacak sanırım. bu yüzden D750'yi tercih edeceğim gövde olarak. Öte yandan sizden bir konuda daha tavsiye alabilir miyim? 2 gündür 24-70 f2.8 lensler ile ilgili başlıkları inceliyorum forumda. Tamronun 1. nesil lensinden övgüyle bahsedilmiş. Fiyat olarak da gayet uygun. 2. Nesil olan G2 lensi ile ilgili forumda çok başlık bulamadım ancak yabancı sitelerde ve youtubedaki videolarda, doğal olarak G2'nin 1. nesile göre daha iyi olduğu söylenmiş. Sizin deneme şansınız oldu mu bu lensleri? Tavsiye ve görüşleriniz için teşekkür ederim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 4, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi @burcland hanım, Hayır bahsettiğiniz lensleri detaylı deneme ve inceleme şansım olmadı. Çok iyi bilmediğim bir konu hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum. O nedenle bu konuda ne yazık ki yardımcı olamıyorum. LCD ekranın hareketli olması bazı durumlar için önemli bir avantaj, bu doğru. D810 için söylediğim; VR avantajını ISO ile kapatmayı D750 ile de gayet başarılı yapabilirsiniz. Üstelik aradaki fark da cebinizde kalmış olur. Kararınız hayırlı, ışığınız bol olsun. Güzel fotoğraflarınızı buradan bizimle paylaşırsınız. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 5, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 5, 2018 gönderildi Merhabalar; Konuyu gördüm ancak Nikon lensler üzerine bilgi almak istediğiniz için konuya yorum yazmamıştım. Ancak Tamron lensleri sorduğunuzu görünce yorum yapma ihtiyacı hissettim. Her iki tamron lensi kullandım. Her iki versiyonda optik anlamda başarılı lensler. Keskinlik, bokeh kalitesi, verdiği renkler son derece başarılı. Her iki lenste de VC titreşim önleme sistemi mevcut ve gayet başarılı çalışıyor. Özellikle düşük ışıkta ve gece çekimlerinde, elde çekimlerde çok işe yarıyor. Tabii ki tripod ile kullanımlarda gereksiz bir özellik oluyor ancak faydasını gördüğüm zamanlar çoktur. İlk versiyon biraz daha hantal ve eski görünüme sahip ama optik olarak yine çok başarılı. Nikon ilk versiyon 24-70'i ile kıyaslama yapacak olursak fiyat/performans yönünde yorumlarsak Tamron tercih edilebilir. Optik kalite anlamında Nikon ilk versiyon ile Tamron ilk versiyon arasındaki farkı gözle anlamak çok kolay olmayacaktır çünkü söylediğim gibi Tamron gerçekten başarılı bir optik yapıya sahip. Ayrıca Tamron'un 24mm açısı Nikon'un 24mm açısından daha geniş bir açı veriyor, yeri gelmişken onu da belirteyim. G2 yani ikinci seri Tamron lensi şu anda kullanıyorum. İlk olarak lensin yeni gövde yapısı süper. Sigma Art serisi tarzinda tamamen metal bir gövdeye sahip. Ağırlık olarak hemen hemen ilk seri ile aynı. Optik olarak yine çok başarılı. ve Titreşim önleme sistemi biraz daha geliştirilmiş. Ancak G2 serisi fiyatına Nikon ilk seri lensi alabileceğinizi de unutmamak lazım. Gelelim ilk seri Tamron ve 2. seri Tamron 24-70 arasındaki farklara. İlk olarak daha yeni iç kaplama sayesinde iç yansımalar minimuma indirgenmiş, ayrıca ilk lense nazaran netleme hızı biraz daha artmış durumda. G2 ilk seriden daha hızlı netliyor. Ayrıca titreşim önleme motoru daha da güçlendirilmiş.İlk seride 3 stop avantaj sağlarken yeni seride 5 stop avantaj sağladığından bahsediliyor. Tabii ki bu farkı çekim yaparken anlamak pek mümkün değil ama Tamron lenslerde titreşim önleme gerçekten iyi çalışıyor. İlk seri lenste 70mm biraz soft iken yeni seri G2'de 24'ten 70'e keskinlik hep aynı ve iyi seviyede. Şimdilik Tamron 24-70 lensler ile ilgili söyleyebileceğim şeyler bunlar. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ilk seri Tamron her türlü işinize yarayacaktır ama bütçe sorununuz yoksa G2 lensi tercih etmeniz faydalı olacaktır. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burcland 2 Ocak 5, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 5, 2018 gönderildi @hüseyin özdemir Hüseyin Bey merhaba, Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Tamronun iki lensini de kullanmış birisinin yorumlarına ihtiyacım vardı. Dünden beri 24-70 lensler ile ilgili videolar izliyorum. Dediklerinizle tamamen paralel ve aynı görüşe sahip yorumlar var. Bazen düşük ışık koşullarında çekim yapmak zorunda kalıyorum bu sebeple Nikon 24-70G ile ilgili süphelerim vardı ve yeni NİKON 24-70E VR oldukça pahalı olduğu için alternatif bakıyordum. Açıkcası yeni TAMRON 24-70 G2'nin oldukça yeterli bir lens olduğuna ikna oldum. Bir önceki versiyon ile aralarındaki fark Nikon kadar değil üstelik. Sanırım tercihimi G2'den yana kullanacağım ve gövde olarak da D750 alacağım. Öte yandan dün izlediğim bir videoyu da burada paylaşmak isterim. Her ne kadar testte, Canon'un lensi netleme hızı karşılaştırması olmasa da, makinelerin VR özellikleri hakkında TAMRON'un ne kadar başarılı olduğunu görüyorsunuz. Herkese selamlar sevgiler Bol ışıklı günler dilerim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın