Özgür Can 2 Oluşturuldu: Ocak 2, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 2, 2018 Merhaba arkadaşlar elimde 18.105mm lensim var. Daha önce D3100 Kullanmaktaydım. Doğum günüm olduğu için bir hediye seçimi hakkını bana verdiler(Ailem). Benim aklıma yatan D7100 ile D5500 arasında karar veremedim. Sizce her bakımdan hangisi daha üstün. Yada hangi makineyi almaz isem bir kaç konudan mahrum kalırım. Makineyi kullanma amacım gece uzun pozlamalar, gündüz bir kaç manzara ve genel olarak hobi amaçlı. Lütfen nedenleri ile birlikte bana fikirlerinizi iletir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ocak 2, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 2, 2018 gönderildi @Özgür Can Bence D5500 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 2, 2018 gönderildi 24 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı: @Özgür Can Bence D5500 hocam öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler. Benimde fikrim D5500'den yana fakat üretimini durdurmuşlar galiba nedenini biliyor musunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ocak 2, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 2, 2018 gönderildi @Özgür Can bey ben D5100 kullanmaktayım, dünyada tek bende kalsa ne olur? Sonuçta çektiğim fotoğraflar işimi görüyor.. Üretim / Tüketim hakkında bilgim yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi Arkadaşlar başka öneride bulunacak yok mu? 5500 için lensler maliyetli olur dediler, 7100'e yöneldim tekrardan sizce de mantıklı mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi @Özgür Can 2 ay öncesinde kadar 3100 vardı bende de 50mm lens almak istedim 2.el 50mm AF-S lens 700-800 tl fiyatı var lense o kadar para vereceğime makinemi satıp D7000 aldım AF motoru olayı çok iyi 250 liraya 50mm AF lens aldım çok iyi şekilde işimi görüyor biraz daha fazla para ödeyerek makinemi yükseltmiş oldum. 7100ü öneririm 5500 donanım olarak üstün görülebilir ama profesyonel olarak bakıldığında 7100 daha kalitelidir diye düşünüyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi 6 dakika önce, Bavarian.mw yazdı: @Özgür Can 2 ay öncesinde kadar 3100 vardı bende de 50mm lens almak istedim 2.el 50mm AF-S lens 700-800 tl fiyatı var lense o kadar para vereceğime makinemi satıp D7000 aldım AF motoru olayı çok iyi 250 liraya 50mm AF lens aldım çok iyi şekilde işimi görüyor biraz daha fazla para ödeyerek makinemi yükseltmiş oldum. 7100ü öneririm 5500 donanım olarak üstün görülebilir ama profesyonel olarak bakıldığında 7100 daha kalitelidir diye düşünüyorum. Anladım peki size şuan 7100 ve 7200 arasındayım desem tercihiniz ne olurdu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi (düzenlendi) @Özgür Can Uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız 7200ü öneririm. Pahalı bi cihaz ama uzun yıllar yeni makineye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz Ocak 3, 2018 - Bavarian.mw tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi 5 dakika önce, Bavarian.mw yazdı: @Özgür Can Uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız 7200ü öneririm. Pahalı bi cihaz ama uzun yıllar yeni makineye ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz Valla hocam d3100'ü 7 sene kullandım 18-105 lens ile Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bavarian.mw 12 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi Maşallahınız varmış 3100ü 1 yıl kullandım fotoğrafcılığı anlayınca farklı makineye geçmek istedim D7000 aldım benim için mükemmel bi makine Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mustafa araç 3 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi d5500-d7100 arasında seçim yapıcak olsaydım eğer tercihim d7100 den yana olurdu , d 7100 daha profesyonel makine fakat yerinizde olsam affınıza sığınarak söylüyorum eğer ki durumunuz elveriyorsa d7200 alırdım çok iyi bir makine kullanıcısı olarak söylüyorum cidden sizi uzun yıllar götürebilecek bir makine ve çok tutulduğunuda söyleyebilirim tabi ki bu benim görüşüm bir amatör olarak elbette yanlışlarım olmuş olabilir yanlışlarım olduysa eğer şimdiden özür dilerim , iyi çekimler !!!!! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi Şahsen bende 7200 almaya karar verdim. Bakalım 1-2 gün içerisinde alma durumum kesinleşecek, inşallah bir 7200 sahibi olurum. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi 13 dakika önce, Özgür Can yazdı: Şahsen bende 7200 almaya karar verdim. Bakalım 1-2 gün içerisinde alma durumum kesinleşecek, inşallah bir 7200 sahibi olurum. İnşallah.. Hayırlısı olsun diyelim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mustafa araç 3 Ocak 3, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi Şimdiden hayırlı olsun , iyi çekimler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 3, 2018 gönderildi Düşünceleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. İnşallah alabilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 4, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi Özgür bey iyi günler. Eğer bütçe ayarlayabiliyor iseniz D7200 güzel ve kaliteli bir gövde. Bu gövdeyi yaklaşık 1 yıl kullandım. Teknik özelliklerini tek tek yazmaya gerek yok, benim değineceğim noktalar: DX sensör olmasına rağmen sensör başarımı, görüntü kalitesi, işlemci başarısı, renk kalitesi gayet üst seviyede. Toza ve hava şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip.üst ekran olması büyük bir artı. Eğer D750-D810-D850 gibi FX bir gövdeye ihtiyacınız yoksa (D7200'ün sensör boyutu dışında D600 ve D610'dan iyi olduğunu düşünüyorum) bence D7200 sizi mutlu edecektir. Eğer bütçeniz var ise bu gövdeye bir adet 35mm 1.8 G lens almanızı öneririm. Özellikle 2.2 diyaframda jilet gibi keskin bir lens ve D7200 ile kullandığım süre boyunca iç mekanlar ve dar alanlar dışında çok zorlanmadım. 35mm açısı hem genel hem portre amaçlı kullanılabilir. gerçi lens konusuna sonra da karar verebilirsiniz bütçenize göre. şimdiden hayırlı olsun. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi 27 dakika önce, hüseyin özdemir yazdı: Özgür bey iyi günler. Eğer bütçe ayarlayabiliyor iseniz D7200 güzel ve kaliteli bir gövde. Bu gövdeyi yaklaşık 1 yıl kullandım. Teknik özelliklerini tek tek yazmaya gerek yok, benim değineceğim noktalar: DX sensör olmasına rağmen sensör başarımı, görüntü kalitesi, işlemci başarısı, renk kalitesi gayet üst seviyede. Toza ve hava şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip.üst ekran olması büyük bir artı. Eğer D750-D810-D850 gibi FX bir gövdeye ihtiyacınız yoksa (D7200'ün sensör boyutu dışında D600 ve D610'dan iyi olduğunu düşünüyorum) bence D7200 sizi mutlu edecektir. Eğer bütçeniz var ise bu gövdeye bir adet 35mm 1.8 G lens almanızı öneririm. Özellikle 2.2 diyaframda jilet gibi keskin bir lens ve D7200 ile kullandığım süre boyunca iç mekanlar ve dar alanlar dışında çok zorlanmadım. 35mm açısı hem genel hem portre amaçlı kullanılabilir. gerçi lens konusuna sonra da karar verebilirsiniz bütçenize göre. şimdiden hayırlı olsun. Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Öncelikle eski makinem olan D3100'ün satışını gerçekleştirdikten sonra D7200 konusunda girişimlere başlayacağım. Benimde aklımda hem genel anlamda hemde sizinde dile getirdiğiniz gibi keskin fotoğraflar ve uzun pozlama - gece fotoğrafları çekmek istiyorum. Önerdiğiniz lens ile bunlar yapılabilir mi? Elimde ek olarak 18-105 Lens var sizce lensi satmalı mıyım. 35mm 1.8 G lens almaya karar verirsem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 4, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi Özgür Bey, lens olarak 18-105 kötü bir lens değildir. Yeter ki siz makinenizi daha iyi tanıyın ve inceliklerini iyice öğrenin. Benim 35mm önerim biraz daha portre amaçlı düşünüyor iseniz mantıklı-makul. ancak biraz ondan biraz bundan çekeyim derseniz 18-105 gibi yada 18-140 gibi zoom aralığı olan bir lense sahip olmanız her zaman daha iyi olacaktır. Ben kullanılmayan ekipmanın elden çıkartılması - yatırılmaması taraftarıyım her zaman. Ancak şunu göz ardı etmemek lazım. 35mm 1.8 prime dediğimiz sabit odak uzaklı bir lens. bu lens size zoom imkanı sağlamaz. Dolayısıyla Zoom olayını da çekeceğiniz nesne/objeye yaklaşıp uzaklaşarak ayaklarınızla siz yapacaksınız. Uzun pozlama ve gece fotoğraflarında eğer sağlam bir tripod kullanıyorsanız her türlü lens işinizi görür. Yeterki tekniği iyi uygulayın ve sağlam bir tripodunuz olsun. Bence D7200 aldığınzda 18-105'i de bir deneyin, eğer sıkılırsanız 35mm 1.8 alabilirsiniz. bilginize. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Can 2 Ocak 4, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 4, 2018 gönderildi 5 saat önce, hüseyin özdemir yazdı: Özgür bey iyi günler. Eğer bütçe ayarlayabiliyor iseniz D7200 güzel ve kaliteli bir gövde. Bu gövdeyi yaklaşık 1 yıl kullandım. Teknik özelliklerini tek tek yazmaya gerek yok, benim değineceğim noktalar: DX sensör olmasına rağmen sensör başarımı, görüntü kalitesi, işlemci başarısı, renk kalitesi gayet üst seviyede. Toza ve hava şartlarına dayanıklı bir yapıya sahip.üst ekran olması büyük bir artı. Eğer D750-D810-D850 gibi FX bir gövdeye ihtiyacınız yoksa (D7200'ün sensör boyutu dışında D600 ve D610'dan iyi olduğunu düşünüyorum) bence D7200 sizi mutlu edecektir. Eğer bütçeniz var ise bu gövdeye bir adet 35mm 1.8 G lens almanızı öneririm. Özellikle 2.2 diyaframda jilet gibi keskin bir lens ve D7200 ile kullandığım süre boyunca iç mekanlar ve dar alanlar dışında çok zorlanmadım. 35mm açısı hem genel hem portre amaçlı kullanılabilir. gerçi lens konusuna sonra da karar verebilirsiniz bütçenize göre. şimdiden hayırlı olsun. Anladım. 50mm nasıl olur sizce. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 5, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 5, 2018 gönderildi 12 saat önce, Özgür Can yazdı: Anladım. 50mm nasıl olur sizce. Özgür Bey 50mm 1.8 G serisi lenste çok güzel bir lens. O lense de sahiptim ancak 35mm alınca 50mm'yi elden çıkardım. Nedenine gelecek olursak DX makinede 50mm biraz dar kalıyordu. Eğer sadece portre amaçlı düşünecek olursanız kullanışlı olabilir. Ancak iç mekanlarda dar kalabilir. Eski gövdeyi elden çıkartıp yeni gövdeye geçerken hangi lensi seçeceğinize karar vermek için şöyle bir yöntem uygulayabilirsiniz. Eski makineniz ve lensiniz ile çektiğiniz fotoğrafları inceleyin, en çok beğendiğiniz mesela 15-20 fotoğrafı belirleyip hangi odak uzaklıklarında çekmişsiniz, hangi açıyı daha çok kullanmışsınız az çok fikir sahibi olabilirsiniz. Daha sonra en çok kullandığınız odak aralığına göre lens almaya karar verebilirsiniz. Eğer çok farklı odak değerleri kullanmışsanız elinizdeki değişken odaklı 18-105 ile devam edebilir ya da daha çok sabit bir odak uzaklığı kullandıysanız prime lens satın alabilirsiniz. Yada elinizde 18-105'i tutarak 35mm yada 50mm 1.8 lens alırsınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın