İçeriğe git

Lens tavsiyesi ?

Recommended Posts

Hiç Slr makina kullanmadım, Nikon D7500 ün heyecan verici özellikleri besbelli, bu makina ile ekteki fotoğraftaki yakınlaşmayı ve daha fazlasını sağlayacak bir lens önerir misiniz?

IMG_1016_1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiç pahalı Dslr ve lenslerine bulaşmadan, zoomlayan bir P900 alıp yetinmek en mantıklısı olsada, 

yinede merakımdan tekrar sorayım, bu zoomlamayı veren lens kaç mm olmalıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın @qqaazz sorduğunuz soru cevaplaması zor bir soru. ilk olarak bu zoomlamayı 18-135 lens ile de alabilirsiniz, 70-300 ile de alabilirsiniz, 150-600 ile de alabilirsiniz, 80-400 ile de alabilirsiniz, 1200 ya da 1500mm ile de alabilirsiniz. varmaya çalıştığınız nokta nedir? yada cep telefonunuzdan fotoğraf çekip fotoğrafı kırparak bu zoomlamayı sağlayabilirsiniz. 

1.) Bizden tavsiye olarak ne tavsiyesi bekliyorsunuz? Başlıkta lens tavsiyesi yazıyor, ama hiç SLR kullanmadığınız yazılı ben de hiç SLR kullanmadım ama DSLR kullandım. 

Gövde tavsiyesine mi ihtiyacınız var? Yoksa sadece sormak için mi soruyorsunuz? Böyle bir konu açıp soru sormaktaki amacınız nedir? 

2.) Samimi olarak sorduğunuzu düşünerek bütçeniz ne kadar diye cevap vermek istiyorum. Çünkü 2. el bir lensten hatta manuel lens alacağınızı da düşünerek 150 TL'den 150-200 bin dolarlara kadar para vererek zoom yapabileceğiniz lensler satın alabilirsiniz. 

Yada elinizdeki herhangi bir cep telefonundan gün batımı fotoğrafı çeker ve fotoğrafı kırparak bu tarz bir fotoğrafı elde edebilirsiniz. 

Acaba forumda tansiyon yoklaması yapmak için mi üye oldunuz diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorum basit, üstteki resmi 12mp compact makina ile çektim, 20mp üstü bir Nikon ile Güneş in karede bilgisayarda veya cep telefonunda croplamadan aynı veya daha yakın 

gözükmesi için lens tavsiyesi istemiştim.Soruyu başka türlü sorayım, Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR benzer bir görüntüyü 24mp ile verebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@qqaazz hocam sordugunuz lensle bu karenin aynisini cekmeniz zor olabilir. Daha dogrusu fotografi cekersiniz ama bu kadar yaklastirma orani alamayabilirsiniz. Dolayisiyla yine fotografi 24 mp bir dslr ile cekip, crop yaparak buna yakin kadrajlar olusturabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.