qqaazz 3 Oluşturuldu: Ocak 15, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 15, 2018 Örneğin 7-8 bin liralık bir makina ile gece diyelim 22.00 cıvarında sahilde tek başına mehtap, yakamoz fotoğrafı çekmeye kalkmak sizce güvenlikli midir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bnazim 6 Ocak 15, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 15, 2018 gönderildi @qqaazz Bence çok haklısınız hiç güvenli değildir, hele ülkemizde ama bulunduğunuz yer ve mekana göre de sonuç değişir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
qqaazz 3 Ocak 15, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 15, 2018 gönderildi Nikon sahibi olunmayan makinanın kullanımını engelleyen bir teknoloji geliştirse ne iyi olurdu. Iphone da sanırım böyle bir teknoloji mevcut. Anlaşmalı 2.el kullanımı için de bir formül de düşünülebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 15, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 15, 2018 gönderildi 1 saat önce, qqaazz yazdı: Nikon sahibi olunmayan makinanın kullanımını engelleyen bir teknoloji geliştirse ne iyi olurdu. Iphone da sanırım böyle bir teknoloji mevcut. Anlaşmalı 2.el kullanımı için de bir formül de düşünülebilir. Siz makinenizden olduktan sonra bir başkasının bunu kullanamıyor olması probleminizi çözecek mi? Bütün olarak kullanamasa da yedek parça olarak değerlendirirler. En iyisi tedbirli olup, böyle bir durumla karşılaşmamak bence. Gece bu gibi çekimlerde, hatta gündüz metruk yerlere tek başıma gitmemeye, oraları iyi tanıyan biriyle gitmeye özen gösteriyorum. Geçen yıl İzmir'de Hıdrellez çekimleri için o meşhur yere gittiğimde, yanıma 5TL nakit (su vs ihtiyacım için), yalnızca makinem ve takılı lensim (yedek lens yok) gitmiştim ve yanıma ne bir cüzdan ne bir kimlik almıştım. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ocak 16, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 16, 2018 gönderildi On 1/15/2018 at 10:08, qqaazz yazdı: Örneğin 7-8 bin liralık bir makina ile gece diyelim 22.00 cıvarında sahilde tek başına mehtap, yakamoz fotoğrafı çekmeye kalkmak sizce güvenlikli midir? Mümkünse tek gitmeyin. Biz Sakarya'da bir grup olarak takılıyoruz, uzakta yada bilmediğimiz bir yere çekime gideceksek en az 3 yada 4 kişi olmaya çalışıyoruz. Allah'tan grupta polis memuru arkadaşımız da var O yanımızda olunca kendimizi daha güvende hissediyoruz. Ayrıca gecenin bir vakti 3-4 kişi ellerinde makinelerle görünce polis yada jandarma da gelebiliyor. Eğer yalnız başınıza gidecekseniz, arabanızdan yada aracınızdan çok uzak olmayın. Eğer aracınız yoksa yada aracınızdan çok uzaklaşmanız gerekirse, mutlaka yanınıza bir yada iki kişiyi almaya çalışın. Ayrıca tek çekime gidecekseniz biber gazı ve köpek kovucu gibi ekipmanlar bulundurmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ama en mantıklısı mümkünse tek başınıza gitmeyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÜYEL 31 Ocak 16, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 16, 2018 gönderildi Ben de konu açılmışken bir şeyi merak ediyorum. Malumunuz cihazlar hayli pahalı. Çalınma gibi durumları kapsayacak bir sigorta şekli var mıdır acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayri karaarslan 2 Ocak 17, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 17, 2018 gönderildi Geçmiş yıllarda böyle bir durum söz konusu değildi,Türkiye neden bu hale geldi ? Gece bırakın makineye dışarı çıkmayı,makinesiz bile dışarı çıkmaya korkar olduk. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi "Türkiye'de yaşamak artık başlı başına bir macera" desek çok mu abartmış oluruz...??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Uzun bir aradan sonra tüm üyelere merhaba , Biraz abartıyoruz gibi. Bahsi geçen muhtemel olumsuzluklar sadece TR de değil sanırım dünyanın her yerinde vardır. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 18, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi 15 dakika önce, Recep YAZICI yazdı: Uzun bir aradan sonra tüm üyelere merhaba , Biraz abartıyoruz gibi. Bahsi geçen muhtemel olumsuzluklar sadece TR de değil sanırım dünyanın her yerinde vardır. Sizi özlemiştik, cidden. Selamlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Yine fotoğraf aşkım depreşti. Aslında uzun zamandır takip ediyorum. Selamlar , sevgiler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Konuyu açan, yada konuyu ülkemiz üzerinden genelleyerek yorum yazan arkadaşları anlamıyorum. Ülkemizde şöyle ülkemizde böyle... Arkadaşlar, yanınızda pahalı yada ucuz bir makine olsun, yada bırakın makinayı hiçbirşey olmasın, ne zaman nerde ne şekilde olacağınızın kararını veremeyecek kadar aciz misiniz? Yer zaman olur gece gündüz dolaşırsın, yer zaman olur dışarı adım atmazsın. ne yapsın ülkemiz her bir vatandaşına özel koruma mı tahsis etsin ? Gereksiz bir konu ve tartışma, bence kapatılmalı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Devletin beni korumasını beklemeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu vaatlerle gelenlerin, eğer bu korumayı başaramıyorlarsa, başarabileceğini iddia edenlere yol vermesinin doğru olacağını düşünüyorum. 3 milyon göçmene harcanan para iç güvenliğimize harcansaydı konuyu açan arkadaş bu soruyu sormak zorunda kalmazdı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi @myasar konuyu siyasi yada farklı bir boyuta taşımak, tartışma yada polemik konusu haline getirmek istemiyorum. Sizinle çok ayrı frekanslarda olduğumuz belli. Ama size şunu sormak istiyorum : Tüm vatandaşlarını tek tek koruyan, herkesin ülkesini uçtan uca sınırsızca rahatça gece gündüz gezdiği bir ülke varda biz mi bilmiyoruz? Siz biliyorsanız bizimle paylaşır mısınız ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi 1. Olumsuz örnekler ne zamandan beri kıstas oluyor ? 2. Yanıtınız savunduğunuz ideolojileri aklamaya yetmiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi (düzenlendi) Bir saat önce, myasar yazdı: Devletin beni korumasını beklemeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu vaatlerle gelenlerin, eğer bu korumayı başaramıyorlarsa, başarabileceğini iddia edenlere yol vermesinin doğru olacağını düşünüyorum. 3 milyon göçmene harcanan para iç güvenliğimize harcansaydı konuyu açan arkadaş bu soruyu sormak zorunda kalmazdı. @myasar Bey ; Devletin hepimizi koruması ve bizimde bunu beklememiz en doğal hakkımızdır. Bu vaatlerle gelenlerin gidenlerin vaatlerini ne derece yerine getirdikleri, getirmedikleri, getirmedilerse gitmeleri gitmemeleri, göçmen meselesi vb konular bu forumun tartışma konusu değildir. Hepimizin gönlü ister ki kimsenin can ve mal güvenliği endişesi olmasın, herkes mutlu herkes huzurlu olsun. Ama maalesef yok öyle bir dünya. Ve bu durum ne bizim ülkemize has bir durum, nede sizin yada benim savunduğum siyasi görüşlerle halledilebilecek bir durum. O yüzden konuyu ülkemiz üzerine genellemenizi yadırgadım. Ve bu rahatsızlığımı dile getirdim. 47 dakika önce, myasar yazdı: 1. Olumsuz örnekler ne zamandan beri kıstas oluyor ? 2. Yanıtınız savunduğunuz ideolojileri aklamaya yetmiyor. 1- Olumsuz örnekler kıstas olmuyor. Bende onu diyorum işte. Yani bir arkadaşımın gece mehtap fotoğrafı çekmeye çıkamaması tüm ülkeyi kötülemeye yetmiyor. 2- Dediğim gibi ben burada bir ideoloji savunmuyor, yada kimseyi aklamaya çalışmıyorum. Ama şunu bilmenizi isterim ki, bunun sebebi savunduğum fikirlerimden bir tereddütüm olduğu için değil, bu tür tartışmaların bu foruma konu olmamasıdır. Başka bir platformda olsak payınızı alırdınız yani (saygı çerçevesinde) Keşke konuyu açan arkadaş "elimde şu kadar değerli ekipmanlarla gece tek başıma mehtap fotoğrafı çekmeye çıkmak güvenli mi?" diye soracağına, "Fotoğraf çekimlerine çıkarken ne gibi güvenlik önlemleri alınabilir?" diye sorsaydı, eminim birçok abim kardeşim arkadaşım seve seve yardımcı olurdu. Konuyu uzatarak polemik yaratmamak ve diğer forum üyelerini daha fazla rahatsız etmemek adına başka yorum yazmayacağım. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımla. Ocak 18, 2018 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit, ekleme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ocak 18, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2018 gönderildi Ben de tartışmayı uzatıp ağzımın payını almak istemem. Saygılar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Ocak 19, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 19, 2018 gönderildi bende fikrimi belirteyim. En ucuzundan dahi makine olsa , kişi o makineye bir önem arz etmişse makinenin pahalı olmasına gerek yok diye düşünüyorum.sonuçta kaybetme korkusu kişinin o makineye verdiği önemle birebir dir.1000tl lik bir makine olur.ama onu zar zor aldıysa ve onun için kıymetliyse , onu kaybetmek o kişiyi üzer. gece dolaşmak fikrine gelirsek.geçenlerde nuri bilge ceylanın diyarbakırda gündüz dolanırken pahalı makinesi kapkaça uğramıştı.yani başımıza geleceği varsa gece-gündüz fark etmiyor.e tabi bazı yerler ve mekanlar gece tehlikeli olabilir.bunu da oraya giden kişinin göze alması yada tedbirini alması gerekiyor.Ben istanbul pendiktew yaşıyorum.Gece çıkmakta bir sıkıntı görmüyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın