İçeriğe git

Pahalı bir makina ile gece dolaşmak

qqaazz

Recommended Posts

Örneğin 7-8 bin liralık bir makina ile gece diyelim 22.00 cıvarında sahilde tek başına mehtap, yakamoz fotoğrafı çekmeye kalkmak sizce güvenlikli midir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon sahibi olunmayan makinanın kullanımını engelleyen bir teknoloji geliştirse ne iyi olurdu.

Iphone da sanırım böyle bir teknoloji mevcut.

Anlaşmalı 2.el kullanımı için de bir formül de düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
1 saat önce, qqaazz yazdı:

Nikon sahibi olunmayan makinanın kullanımını engelleyen bir teknoloji geliştirse ne iyi olurdu.

Iphone da sanırım böyle bir teknoloji mevcut.

Anlaşmalı 2.el kullanımı için de bir formül de düşünülebilir.

Siz makinenizden olduktan sonra bir başkasının bunu kullanamıyor olması probleminizi çözecek mi?

Bütün olarak kullanamasa da yedek parça olarak değerlendirirler.

En iyisi tedbirli olup, böyle bir durumla karşılaşmamak bence. Gece bu gibi çekimlerde, hatta gündüz metruk yerlere tek başıma gitmemeye, oraları iyi tanıyan biriyle gitmeye özen gösteriyorum. Geçen yıl İzmir'de Hıdrellez çekimleri için o meşhur yere gittiğimde, yanıma 5TL nakit (su vs ihtiyacım için), yalnızca makinem ve takılı lensim (yedek lens yok) gitmiştim ve yanıma ne bir cüzdan ne bir kimlik almıştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 1/15/2018 at 10:08, qqaazz yazdı:

Örneğin 7-8 bin liralık bir makina ile gece diyelim 22.00 cıvarında sahilde tek başına mehtap, yakamoz fotoğrafı çekmeye kalkmak sizce güvenlikli midir?

Mümkünse tek gitmeyin. Biz Sakarya'da bir grup olarak takılıyoruz, uzakta yada bilmediğimiz bir yere çekime gideceksek en az 3 yada 4 kişi olmaya çalışıyoruz. Allah'tan grupta polis memuru arkadaşımız da var O yanımızda olunca kendimizi daha güvende hissediyoruz. Ayrıca gecenin bir vakti 3-4 kişi ellerinde makinelerle görünce polis yada jandarma da gelebiliyor. Eğer yalnız başınıza gidecekseniz, arabanızdan yada aracınızdan çok uzak olmayın. Eğer aracınız yoksa yada aracınızdan çok uzaklaşmanız gerekirse, mutlaka yanınıza bir yada iki kişiyi almaya çalışın. Ayrıca tek çekime gidecekseniz biber gazı ve köpek kovucu gibi ekipmanlar bulundurmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ama en mantıklısı mümkünse tek başınıza gitmeyin. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben de konu açılmışken bir şeyi merak ediyorum. Malumunuz cihazlar hayli pahalı. Çalınma gibi durumları kapsayacak bir sigorta şekli var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçmiş yıllarda böyle bir durum söz konusu değildi,Türkiye neden bu hale geldi ? Gece bırakın makineye dışarı çıkmayı,makinesiz bile dışarı çıkmaya korkar olduk.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun bir aradan sonra tüm üyelere merhaba ,

Biraz abartıyoruz gibi. Bahsi geçen muhtemel olumsuzluklar sadece TR de değil sanırım dünyanın her yerinde  vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
15 dakika önce, Recep YAZICI yazdı:

Uzun bir aradan sonra tüm üyelere merhaba ,

Biraz abartıyoruz gibi. Bahsi geçen muhtemel olumsuzluklar sadece TR de değil sanırım dünyanın her yerinde  vardır.

Sizi özlemiştik, cidden.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuyu açan, yada konuyu ülkemiz üzerinden genelleyerek yorum yazan arkadaşları anlamıyorum.

Ülkemizde şöyle ülkemizde böyle...

Arkadaşlar, yanınızda pahalı yada ucuz bir makine olsun, yada bırakın makinayı hiçbirşey olmasın, ne zaman nerde ne şekilde olacağınızın kararını veremeyecek kadar aciz misiniz? Yer zaman olur gece gündüz dolaşırsın, yer zaman olur dışarı adım atmazsın.

ne yapsın ülkemiz her bir vatandaşına özel koruma mı tahsis etsin ?

Gereksiz bir konu ve tartışma, bence kapatılmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Devletin beni korumasını beklemeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

Bu vaatlerle gelenlerin, eğer bu korumayı başaramıyorlarsa, başarabileceğini iddia edenlere yol vermesinin doğru olacağını düşünüyorum.

3 milyon göçmene harcanan para iç güvenliğimize harcansaydı konuyu açan arkadaş bu soruyu sormak zorunda kalmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@myasar konuyu siyasi yada farklı bir boyuta taşımak, tartışma yada polemik konusu haline getirmek istemiyorum. Sizinle çok ayrı frekanslarda olduğumuz belli.

Ama size şunu sormak istiyorum : Tüm vatandaşlarını tek tek koruyan, herkesin ülkesini uçtan uca sınırsızca rahatça gece gündüz gezdiği bir ülke varda biz mi bilmiyoruz?

Siz biliyorsanız bizimle paylaşır mısınız ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, myasar yazdı:

Devletin beni korumasını beklemeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

Bu vaatlerle gelenlerin, eğer bu korumayı başaramıyorlarsa, başarabileceğini iddia edenlere yol vermesinin doğru olacağını düşünüyorum.

3 milyon göçmene harcanan para iç güvenliğimize harcansaydı konuyu açan arkadaş bu soruyu sormak zorunda kalmazdı.

@myasar Bey ;

Devletin hepimizi koruması ve bizimde bunu beklememiz en doğal hakkımızdır.

Bu vaatlerle gelenlerin gidenlerin vaatlerini ne derece yerine getirdikleri, getirmedikleri, getirmedilerse gitmeleri gitmemeleri, göçmen meselesi vb  konular bu forumun tartışma konusu değildir.

Hepimizin gönlü ister ki kimsenin can ve mal güvenliği endişesi olmasın, herkes mutlu herkes huzurlu olsun. Ama maalesef yok öyle bir dünya. Ve bu durum ne bizim ülkemize has bir durum, nede sizin yada benim savunduğum siyasi görüşlerle halledilebilecek bir durum.

O yüzden konuyu ülkemiz üzerine genellemenizi yadırgadım. Ve bu rahatsızlığımı dile getirdim.

47 dakika önce, myasar yazdı:

1. Olumsuz örnekler ne zamandan beri kıstas oluyor ?

2. Yanıtınız savunduğunuz ideolojileri aklamaya yetmiyor.

1- Olumsuz örnekler kıstas olmuyor. Bende onu diyorum işte. Yani bir arkadaşımın gece mehtap fotoğrafı çekmeye çıkamaması tüm ülkeyi kötülemeye yetmiyor.

2- Dediğim gibi ben burada bir ideoloji savunmuyor, yada kimseyi aklamaya çalışmıyorum. Ama şunu bilmenizi isterim ki, bunun sebebi savunduğum fikirlerimden bir tereddütüm olduğu için değil, bu tür tartışmaların bu foruma konu olmamasıdır. Başka bir platformda olsak payınızı alırdınız yani (saygı çerçevesinde)

Keşke konuyu açan arkadaş "elimde şu kadar değerli ekipmanlarla gece tek başıma mehtap fotoğrafı çekmeye çıkmak güvenli mi?" diye soracağına, "Fotoğraf çekimlerine çıkarken ne gibi güvenlik önlemleri alınabilir?" diye sorsaydı, eminim birçok abim kardeşim arkadaşım seve seve yardımcı olurdu.

Konuyu uzatarak polemik yaratmamak ve diğer forum üyelerini daha fazla rahatsız etmemek adına başka yorum yazmayacağım. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

- ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi
edit, ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende fikrimi belirteyim.

En ucuzundan dahi makine olsa , kişi o makineye bir önem arz etmişse makinenin pahalı olmasına gerek yok diye düşünüyorum.sonuçta kaybetme korkusu kişinin o makineye verdiği önemle birebir dir.1000tl lik bir makine olur.ama onu zar zor aldıysa ve onun için kıymetliyse , onu kaybetmek o kişiyi üzer.

gece dolaşmak fikrine gelirsek.geçenlerde nuri bilge ceylanın diyarbakırda gündüz dolanırken pahalı makinesi kapkaça uğramıştı.yani başımıza geleceği varsa gece-gündüz fark etmiyor.e tabi bazı yerler ve mekanlar gece tehlikeli olabilir.bunu da oraya giden kişinin göze alması yada tedbirini alması gerekiyor.Ben istanbul pendiktew yaşıyorum.Gece çıkmakta bir sıkıntı görmüyorum:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.