Oyanik 0 Oluşturuldu: Ocak 25, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 25, 2018 (düzenlendi) Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek isterim senelerdir d90 kullandım ve fotoğraf hobimi bir adım yuları cıkarmak adına yeni bir d7500 aldım ancak yeni makinalara olan cahilliğime verin Diyaframı ayarlayamıyorum. Çok basit bir çözümü vardır belki ama yardımlarınıza ihtiyacım var. * M modundayken enstantene ayarlanıyor diyaframı ayarlamaya çalıştıgımda (av tusuna basılı sekilde) pozlama telafisi diye bir ayar açılıp kısılıyor. * A moduna geliyorum hiç bir şekilde diyafram oynamıyor f3,5 te sabit kalıyor, (av tusu basılıyken yine pozlama telafisi acılıp kısılıyor) * S modunda f yanıp sonuyor . yardımcı olursanız çok sevinirim . Ocak 25, 2018 - Oyanik tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 26, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 26, 2018 gönderildi @Oyanik merhaba, Kullandığınız lensin tam olarak marka ve modelini yazar mısınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 26, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2018 gönderildi bu denemeleri acaba ev ortamında ve yetersiz ışık koşullarında mı yaptınız? f'in yanıp sönmesi "daha fazla f değerini açamıyorum ancak ışık yetersiz fotoğraf çekmek için uygun değil" şeklinde makinenin yakarışıdır. lensin kapağı da kapalı kalmış olabilir (benim lens denerken yaptığım hatalardan biridir). son olarak d7500'de av tuşu nerede? belkide sadece pozlama değerini değiştiriyor sunuzdur. acaba özel ayarlar menüsü / ayar kadranlarını özelleştir / diyafram ayarı / ON yapsanız ve av tuşuna basmadan ön taraftaki teker ile değiştirmeye çalışsanız fark olur mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oyanik 0 Ocak 26, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 26, 2018 gönderildi ilginiz için çok tesekkur ederim problemi çözdüm dediğim gibi cahilliğimden av tusu yok diyafram için çndeki ayar carkı enstantane için arkdaki ayar çarkıymış 2 tane varmıs yani ancak bir problemim daha var 18-140 ta da 105 te de bazen zoom yaparken ve netleme yaparken lens ses cıkartıyor özellikle video cekerken bu ses videoyada geliyor bunun sebebi nedir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 26, 2018 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2018 gönderildi 17 dakika önce, Oyanik yazdı: ilginiz için çok tesekkur ederim problemi çözdüm dediğim gibi cahilliğimden av tusu yok diyafram için çndeki ayar carkı enstantane için arkdaki ayar çarkıymış 2 tane varmıs yani ancak bir problemim daha var 18-140 ta da 105 te de bazen zoom yaparken ve netleme yaparken lens ses cıkartıyor özellikle video cekerken bu ses videoyada geliyor bunun sebebi nedir ? Lenslerin netleme motorunun sesli olması. Sessiz çalışan lensler de mevcut ancak yine de videoda ses oluşur çünkü mikrofon makinenin üzerinde. Sesin önüne geçmek için harici mikrofon almanız gerek. Netlemeyi manuel yapmak da çözüm olabilir ancak her lens için değil. Bazen sürtme sesi gidiyor o zaman da. Diğer bir seçenek video lensleri alabilirsiniz. Dslr için üretilmiş video lensleri mevcut. Sessiz. Elle netleme ile çok yumuşak hareket ediyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın