Yasin Korkmaz 56 Oluşturuldu: Ocak 31, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 31, 2018 Arkadaşlar "Fİ" {Altın oran} sanırım 1.6 gibi sayısı'da varmış, Nedir bu oran ? Fotoğrafı nasıl etkiler ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Şubat 1, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 1, 2018 gönderildi @Yasin Korkmaz BEY, beni yanlış anlamayın ama sayfanızdaki fotonuzda çeşit çeşit lensler görüyorum ve 2015 yılında üye olmuşsunuz bu geçen süre zarfında ve ekipmanlarınıza bakacak olursak altın oranı bilmeden nasıl fotoğraf çektiniz bu süre zarfında nasıl duymadınız garipsedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 1, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, garipsemenize gerek yok Çünkü ben kendi çapımda profesyonelim, fotoğraf kursuna veya okuluna gitmedim (Bir fotoğrafın çekim teknik gücü veya düşüncesi) Fotoğrafçı arkadaşım yok Belki Fİ çekimlerimlerimde kullandığım bir terim veya oran ama adını ilk kez duydum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Şubat 6, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 6, 2018 gönderildi On 01.02.2018 at 09:09, Yasin Korkmaz yazdı: Belki Fİ çekimlerimlerimde kullandığım bir terim veya oran ama adını ilk kez duydum.. FI sayısı bilip altın oranı bilmemek biraz tuhaf. Sözelcisinniz sanırım. ? Kaynak olarak vikipedi muhteşem bir hazinedir lakin ülkemizden erişemiyoruz, reis kızıyor. ? konu ile ilgili aşağıdaki kaynağa bakabilirsiniz. http://www.bilgiustam.com/fibonacci-sayilari-ve-altin-oran-nedir/ daha detaylı bilgi için google efendiye “fibonacci dizisi” diye sorabilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 6, 2018 gönderildi @Orçun Edipoğlu bey teşekkür ederim.. Fakat ben FI sayısını biliyorum demedim ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emin İpek 46 Şubat 7, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 7, 2018 gönderildi Forumda amaç bilgi alışverişidir. Bilgiye odaklanmaktır, kişilere değil. Sorulan hakkında bir şey biliyorsanız paylaşın! Soru size göre basit olabilir, yine de kişileri eleştirmeyin, küçük düşürmeyin! Aksi halde insanlar soru sormaya çekinirler. O zaman da forumun anlamı kalmaz. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Şubat 7, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 7, 2018 gönderildi @sadikbasal tam anlamıyla konuya hakim olmadan yazdığınızı düşünüyorum çünkü fotoğrafçılıkta bilinen 1/3 altın oran ile fibonacci ve altın oran farklı şeyler insanları yadırgamadan önce neyi söyleyip neyi kastettiğini idrak edelim. @Yasin Korkmaz bey forumun uzun süredir müdavimi ve inanıyorum ki sizin kastettiğiniz 1/3 altın kuralını biliyor ve fibonacci altın oranını ilk defa duymasının da alaya alınacak bir tarafı yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 7, 2018 gönderildi @Akın Demircioğlu bey, dediğim gibi Kurs görmedim.., Okul okumadım.. ve FI ilk defa duydum Sadece şunu anlamak istedim On 31.01.2018 at 23:20, Yasin Korkmaz yazdı: Arkadaşlar "Fİ" {Altın oran} sanırım 1.6 gibi sayısı'da varmış, Nedir bu oran ? Fotoğrafı nasıl etkiler ? Daha önce hiç duymadım Belki çekimlerim de farkındayım ama adını bilmiyorum... Fotoğraf çekerken ben mantıksalım..Sayısal veya sözel ile alakam yok ( @Orçun Edipoğlu bey sözelcisiniz demişte ) @Akın Demircioğlu bey, insanları alaya almam.., yargılamam.., tartışma yaratmam.. Doğru bildiğim varsa açıklarım, bir ürün hakkında bilgim yoksa yazmam @Emin İpek katılıyorum.. iyi forumlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Şubat 8, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi Mesajımı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum @Yasin Korkmaz Bende kurs görmedim ama her daim araştırma ve öğrenme içindeyim. Kurs görmemek bilmemek için bahane olmamalı internette envai bilgi bulunuyor. Sonuçta hepimiz aynı makineleri kullanıyoruz ve birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 8, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi @Akın Demircioğluiz Hocam, araştırma yaptığımda matematiksel konu olduğunu gördüm ve ben matematik sevmem ( zor ) Burası forum sitesi, eğer sizin bilginiz varsa arzu ederseniz benimle paylaşırsınız Ben aradan çekiliyorum Çünkü sizlere soru sormamın tartışma sebebi olmasında bıktım Hepinize iyi forumlar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi @Yasin Korkmaz "8'in 5'e oranı veya yaklaşık 1.61809.Bilim ve sanat insanları bu orana Altın Oran, bu sayıya da Fi sayısı diyorlar. Dünyadaki yaşamı var eden bir oran diyebileceğimiz bu oran (veya bu sayı) aslında, yaşamın her alanında karşılaşabileceğimiz güzelliğin ve sağlamlığın temeli sayılan çok önemli bir orandır. güzellik gibi öznel bir kavramda bile herkesi fikir birliği içine alan gizem. Vücut yapısı bu orana uyacak şekilde olan insan veya canlılar insanoğlu tarafından güzel bulunuyor. Eğer bir kadının topuğundan göbeğine (beline) kadar olan mesafe 8, göbeğinden başucuna kadar olan mesafe 5 ise siz onu güzel bulursunuz. Kaşların iki köşesi arasında olan mesafenin, iki göz bebeği arasındaki mesafeye oranı 8/5 ise yüz güzel bulunur. ayçiçeğinin tanelerinin diziliş biçimi yine Altın Oran'a uyar. Ayçiçeğindeki sarmallar kafa büyüklüğüne bağlı olarak 21/13, 34/21, 55/34 ,... oranında dizilir." (alıntıdır) yani kısacası insan gözüne hoş gelen şeylerin bir şekilde oranı. boyu/eni gibi. fotoğrafta konu elemanları yerleşimi bu oran gözetilerek yapıldığında göze daha hoş geleceğinden fotoğraflar daha güzel olarak değerlendirilir. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mart 19, 2018 gönderildi Paylaş Mart 19, 2018 gönderildi On 07.02.2018 at 15:13, Yasin Korkmaz yazdı: Fotoğraf çekerken ben mantıksalım..Sayısal veya sözel ile alakam yok ( @Orçun Edipoğlu bey sözelcisiniz demişte ) On 08.02.2018 at 11:14, Yasin Korkmaz yazdı: @Akın Demircioğluiz Hocam, araştırma yaptığımda matematiksel konu olduğunu gördüm ve ben matematik sevmem ( zor ) Yasin Kardeşim, sözelcisin derken kalbini kırmak veya yermek niyetinde değildim. Sonuçta yazarak iletişim kurulan bir platformda yazarken hisler karşı tarafa aktarılamıyor. Ondan senden tekrar özür dilerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 20, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 20, 2018 gönderildi Estafurullah @Orçun Edipoğlu bey, zaten gülücük eklemiştim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın