İçeriğe git

Nasıl bir objektif almaliyim ve internetten nerden alabilirim


Recommended Posts

Arkadaşlar uzun süredir kullandığım nikon D5100 makinem ve ustunde olan kit 18-55 lensim var artık kendimi dahada ilerletmek ve farkli bir objektif almak istiyorum ben insan cekimi yani portre normal cekim yapiyorum ve lensi artik yetersiz buluyorum ayni zamanda doğa ay fotograflarida cekmek istiyorum ve fiyat gelirim ortalama 500 ila 1000 tl arasi sizce nasil bir objektif almaliyim lutfen yardim edin uzun suredir dusunuyorum karar veremedim bunaldim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@muratilerigelen bey,

ilgi alanlarınız olan portre, doğa, ay fotoğrafları çekmek istiyorsanız ve bunu 500-1000 tl gibi bir bütçe ile başarmak istiyorsanız, size önerebileceğimiz tek şey kit lensinizin biraz daha üstü olan 18-140 olabilir. Aksi halde bu istediklerinizin hepsi için ayrı bir lens, üstelikte kaliteli lensler almak zorundasınız.

Ama uzak çekim istiyorsanız nikon 70-300 vr'siz modeli 400-500 civarlarında, bi bakın isterseniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@muratilerigelen bey, makinem aynı..

Ben size Tamron öneririm

İkinci el temiz bulursanız ne ala..

Ben ilk aldığım günler video çekmiştim

https://www.youtube.com/watch?v=dXUr33Eh_j4

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeni objektif alacak olan fotoseverlerin kendi seçimini yapacak seviyeye ulaşmaması durumunda, en iyi ve en çok çektiği fotoğraflardan oluşan bir albüm paylaşması ve ona göre öneride bulunmak daha isabetli olacaktır görüşündeyim, bu şekilde kişinin hangi açıları sıklıkla kullandığı sonucuna varırız, kişinin albümü portre ağırlıklıysa diyafram açıklığı daha büyük, manzara ağırlıklıysa daha geniş açılı objektifler önerilmesi gibi sonuçlara varılır.

Konu sahibinin bahsettiği gibi ay fotoğrafını 55mm çekseniz ne olur çekmeseniz ne olur. Genel olarak pek bir yakınlaştırma sağlamayacaktır.

Benim görüşüm exif bilgileri açık şekilde bir albüm paylaşması daha sonra objektif önerilmesi olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@muratilerigelen bey, zoom lens alırsanız tamron lenste VC ( Titreşim ) özelliği çok önemlidir..

Ben portre için Nikon 35mm 1.8g kullanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pekala 70 300 bi tamron lens alsam portre icin hangi lensi alabilirim ucuz olarak ve internetten nerden alabilirim
 
Murat bey 70-300 lensi alirsaniz portre isinizi bu lensle de görürsünüz. Portre cekimleri dar alan genisligi ile hoşunuza gidecegini düşünüyorum. Bu aralikta da oldukca dar alan genisligi yakalayabilirsiniz. Yanliz 70 mm ve üstü apcs makineler icin oldukça yuksek odak araligi olmasindan dolayi enstanteneye yuklenmeniz gerekmektedir ( tripod kullanimlari haric). 70-300 lensde titresim engelleyici olmasinda cok buyuk avantajiniz olur. 70-300 araliginda benim arastirdigim kadariyla en güzel sonuclari tamron 70-300 di vc usd olanidir. Ikinci elldeki fiyati size göre uygun olabilir. Ayrica lensin keskinlik konusida da (70-200 aralığında) oldukça basarili bir lenstir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, muratilerigelen yazdı:

@Akın Demircioğlu  ben bunu iş olarak ta yapicam geneli insan portre cekim olucak buna göre düşünebilirsiniz model cekimi gibi bir şey 

O zaman netlik ve net alan derinliği birinci önceliğiniz olacak ön plana 50mm çıkıyor 70-300 takıp 50metre geriden çekecekseniz birşey diyemem ama yine de 50mm gibi keskin ve etkileyici sonuç vermeyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İkinci el 50mm f1.8 D lens, 250-350 TL aralığında bulunabilir. Ancak D5100 makinenizin gövdesi üzerinde maalesef AF motoru bulunmuyor. Bu da bahsettiğim lens ile otomatik netleme yapamayacağınız anlamına gelir. Sürekli manuel netleme yapmanız gerekir ki sizi oldukça zorlayacaktır.  50mm 1.8G lens otomatik netleme yapacaktır fakat fiyatı biraz daha pahalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.