Sercan Sercan 0 Oluşturuldu: Şubat 5, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 5, 2018 Arkadaşlar merhaba, ikinci el sigma 10-20 mm 1:4-5.6 DC HSM objektif aldım. lakin kafama takılan bir sorun var. birkaç çekim yaptım lens kalitesinde sorun yok gibi. aşağıda linkini verdiğim fotoğraflarda aldığım lensi görebilirsiniz. o beyaz ve eskimiş görüntü neden oluşmuş ve bir sorun teşkil eder mi bana? fotoğraf 1) https://drive.google.com/open?id=1fCwbjbFuoFoA3epgAlc5DP6nTTcz50-k fotoğraf 2) https://drive.google.com/open?id=1pu09X8Gzq8voQWLz2Lkecu4EKmeIAjJg fotoğraf 3) https://drive.google.com/open?id=1EEPl2v7IUhrPVOI25fuqNfySyBOaJaeP Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Şubat 6, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 6, 2018 gönderildi Çok hoyratça kullanılmış bir objektif almışsınız. Şansınıza sorunsuz çıkmış. İlk fırsatta bakım yaptırmanız yararınıza olacaktır. Aksi halde bir süre sonra sorun çıkartma olasılığı oldukça yüksek görünüyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sercan Sercan 0 Şubat 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 6, 2018 gönderildi 9 dakika önce, myasar yazdı: Çok hoyratça kullanılmış bir objektif almışsınız. Şansınıza sorunsuz çıkmış. İlk fırsatta bakım yaptırmanız yararınıza olacaktır. Aksi halde bir süre sonra sorun çıkartma olasılığı oldukça yüksek görünüyor. Teşekkür ederim yorumunuz için. Pek anlamıyorum da ekipmanlardan, almış bulundum. 550 tl ye aldım. Bakım yaptırmanın büyük faydası olurmu sizce uzun kullanım ömrü için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Şubat 7, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 7, 2018 gönderildi Elbette 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sercan Sercan 0 Şubat 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 7, 2018 gönderildi 6 dakika önce, myasar yazdı: Elbette Çok pahalı ama. Özgür foto teknik e mail attım fotoğraflarla birlikte, bana şöyle bir mail attılar " Lensin kullanım koşullarından dolayı mercek içinde rutubet veya benzeri bir durumdan dolayı beyazlıklar oluşmuş ön mercek grubu komple değişmesi gerekli. Gövde kasası yıpranma ve beyazlık temizliği yapılsa da istenilen duruma gelmez. Ön mercek ve gövde kasası komple değişimi yapılır değişim fiyatı 950,00 +kdv dir" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Şubat 8, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi Bu lens nerde kullanılmış merak ettim açıkçası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Şubat 8, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi Tabi ki 550 TL lik bir parçaya bu kadar para verilmez. Ama bence bu objektifi söküp temizleyip şu andaki durumundan daha iyi bir hale getirebilecek bir tamirci bulunabilir. Forumda tamirci tanıdığı olan arkadaşlar belki size yardım ederler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sercan Sercan 0 Şubat 8, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 8, 2018 gönderildi 2 saat önce, myasar yazdı: Tabi ki 550 TL lik bir parçaya bu kadar para verilmez. Ama bence bu objektifi söküp temizleyip şu andaki durumundan daha iyi bir hale getirebilecek bir tamirci bulunabilir. Forumda tamirci tanıdığı olan arkadaşlar belki size yardım ederler. Antalya da bir servis buldum oraya göstereceğim bakalım ne isteyecekler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Şubat 9, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi Sercan Hocam selamlar. Tamir -temizleme konusunda Hayyam Foto Teknik Cemil abi (İstanbul Hayyam) yada Tripod Foto Ali Usta (Ankara) yardım alabilirsiniz. İkisi de işini iyi yapan insanlar. İnternetten telefonlarını kolayca bulabilirsiniz. İsterseniz telefonla bilgi verip, gerekirse kendilerine fotoğraf atarak yaklaşık olarak çıkacak masraflar hakkında bilgi alabilirsiniz. İyi Günler dilerim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sercan Sercan 0 Şubat 9, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 9, 2018 gönderildi Bir saat önce, hüseyin özdemir yazdı: Sercan Hocam selamlar. Tamir -temizleme konusunda Hayyam Foto Teknik Cemil abi (İstanbul Hayyam) yada Tripod Foto Ali Usta (Ankara) yardım alabilirsiniz. İkisi de işini iyi yapan insanlar. İnternetten telefonlarını kolayca bulabilirsiniz. İsterseniz telefonla bilgi verip, gerekirse kendilerine fotoğraf atarak yaklaşık olarak çıkacak masraflar hakkında bilgi alabilirsiniz. İyi Günler dilerim. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oava 0 Mart 25, 2018 gönderildi Paylaş Mart 25, 2018 gönderildi Merhaba Ben Nikon 7100 kullanıyorum Sigma 10 20 EX aldım. Ön tarafında alan derinliği için sanırım yarım deklanşör yapınca kendi kendine oynayan bir mekanizma var. Ben kendim müdahale yapamıyorum Yeni aldım, AF modunda çekim yapıyorum, fakat hep bulanık çıkıyor yüksek enstantanede AF modunda çeksem bile.Sabit bir konumda bile yani Yanlış yaptığım şeyi bir türlü bulamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın