İçeriğe git

Merhabalar - canon'dan terfi :)

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar Aziz ben 32 yaş /İstanbul, Dx Canon'dan Fx Nikon'a geçiş yaparak aranıza katılmış bulunmaktayım. Body olarak D610 aldım fakat lens konusuna henüz karar verebilmiş değilim. Büyük ihtimalle Nikon ya da Tamron 24-70 ten birisi olacak. Portre olarakta 85mm 1.8 düşünüyorum. Fikirlerinizi almak isterim. iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba @Aziz Şahin bey, iyi yapmışsınız

Hoşgeldiniz..

Ben size Tamron öneririm..

Fakat bu genellikle portre ihtiyacınızı karşılar

Tabiiki şunu da düşünmenizi isterim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aziz Bey Merhabalar; aramıza hoş geldiniz. 

24-70 açısı tam bir tak-gez aralığıdır. 24mm aralığı bir çok yerde yeterli genişlikte kadraj kurmanızı sağlayacaktır.  70mm ise çok tele olmasa da yine işe yarar bir açıdır.

Ben hem Canon hem Nikon kullanırken ilk aldığım lens her zaman 24-70 olmuştur. Ben aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurarak Tamron olan versiyonlarını seçtim. Hatta Nikon'da ilk versiyon olan VC'yi kullanırken satıp şimdi yeni versiyon olan G2 modelini kullanıyorum. Nikon yada Tamron olmasına siz karar verin. Benim gördüğüm kadarıyla optik başarım ve görüntü  kalitesi olarak aman aman bir kalite farkı yok. Eğer bütçeniz düşükse Tamron VC'li modeli, bütçeniz var ise Tamrgon G2 yada Nikon 2. el olanı tavsiye ederim. Eğer bütçeniz epey var ise Nikon 24-70 VR modelini tavsiye ederim. Ama söylediğim gibi Tamron muadillerini, Nikondaki fiyatlar göz önünde bulundurursak iyi bir alternatif olarak gözükmekte. 

Portre için lensin birazcık tele olması her zaman yararlıdır. Çünkü portre çekerken açı genişledikçe fotoğrafa dahil olan alan artacağından dolayı görüntü kirliliği yapacak ve bir çok şey istemeden de olsa kadrajımıza girmiş olacaktır. Portreyi daha yakından çekmek isterseniz bu sefer de bükülmelere maruz kalırsınız. Dolayısıyla 85mm gibi bir açı size portre açısından yararlı olacaktır. Nikon 85mm 1.8G bu alanda bence fiyatına göre en iyi performansı veren lenslerden biridir. Şahsi düşüncelerim bunlar, tabii son karar size ait. Her ne ekipman alırsanız alın, bol fotoğraflı güzel günler geçirmenizi dilerim.   

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Aziz Şahin bey hoşgeldiniz,

Nıkon'a geçiş ve aldığınız full frame gövde ile vermiş olduğunuz doğru kararların lens tercihiniz ile de devam ettiği görülüyor. Gerisi bütçe meselesi. Işığınız bol olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yasin bey, Hüseyin bey ve Öner bey aranıza katılmaktan onur duydum, hoşbuldum. Tamron 24-70 VC ye karar verip almış bulunmaktayım. İşimin gezici (Tüm Türkiye) olması hobimi geliştirmek açısından büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Sizlerinde her konuda yardımcı olacağınızdan şüphem yok. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayırlı olsun öncelikle.

aynı gövdeleri kullanıyoruz, lens konusunda da ben hala 50mm ile devam ederken siz yolu almışsınız :)

mümkünse paylaşır mısınız lensi nerden ne kadara aldığınızı buradan ya da özelden?

teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.