Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Video çeken arkadaşlar zaten mecbur gri kart kullanmak zorunda başka alternatif kesinlikle yok 8 bit sınırlı bir derinlik bu teknik video çeken arkadaşları çok memnun edecek . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi fotoğraf çekerken veya çektikten sonra tekrar sahnemizi gri kartı da sahnemizde pozlayıp, makineye tanıtmasak bile raw çektiğimiz için düzenlerken kullanabiliriz. bu konuda katılırım. film, video çekmekten ve düzenlemekten anlamam o sebeple birşey diyemem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Aynen amaç zaten sahneyi ve insan tenini olabildiğince gerçeğe yakın ve kusursuz kaydetmek herkesin bir kendine göre geliştirdigi deneyimi var ben bu kendi uyguladugim teknikle istedigimi yakaldim ve mutlu oldum bunu paylaşıyorum .Kimisi hiç uğraşmaz raw çeker bende raw vekiyorum zaten ama balans ile fazla ugrsasmiyorum tonlama yapıp geciyorum yeterli geliyor çünkü zaten balansi kusursuz olduğunu Histogtam da görüyorum kart histogramda kırmızı mavi yeşil tam ortada oluyor ve kusursuz bir denge oluyor . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Video bol çektiğim için alışkanlık tabi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi ama sokakta fotoğraf çekerken her sahne için her seferinde gri kartı çekip makineye ayar yüklemek(tanıtmak) vakit kaybı. sabahattin beyin de dediği gibi bulut geçişlerinin olduğu bir havada zulüme döner sokak araları. "an" kaçar. bir de daha önce de söylediğim gibi ben istediğim kadar mükemmel ayarlanmış makine ve monitörümde bu işi yapayım boş. başıma gelen; kendimce süper ayarlamıştım fotoğrafları ve yakın çevrem ile paylaştım, sonra da sordum nasıl diye. nezaketen "iyi, güzel" cevapları aldım. bir de kendime göndereyim neymiş noolmuş diye. sonuç benim monitörden kaynaklı hüsran. kalibre ettim ve yeniden düzenledim. dağlar kadar fark var. hemen gene yolladım herkese ve gene aynı cevap. kendime yolladım, yoo bir sorun yok ve renkler falan süper olmuş, tam istediğim gibi. ee sorun ne? "verin bakayım şu telefonlarınızı" dedim. sonuç kötü. hepsi aynı markayı kullanıyor bir tek ben farklı marka kullanıyorum. sonuç olarak ben kendim zevkime göre "doğru" renk tonlamalarında fotoğraflarımı düzenliyorum ve diğerleri çok da umrumda olmuyor ancak onlar gözünde de ben zevksiz, düzenleme beceremeyen birisi oluyorum. napalım siyah beyaz sanatına mı yönelsek? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi (düzenlendi) Mukemmel tespit çok büyük bir yaraya parmak bastınız .Ben bunu şöyle sozdum spyder kalıbrayon cihazi aldım profesyonel açık kaynaklı yazılım ile kolormeter ile monitorumu Gamma 2.2 ve 6500 renk sıcaklığına getirdik renk sapması delta 1 altına indi ve sonuç çok memnun kaldım benim monitör ile iPhone serisi Samsung s Galaxy serisi hatta LG ,Vestel Philips TV Ler de istediğim sonucu aldim. kalıbrayon elle ve gozle yapılması çok zor makina şart inanın degiyor en azından benim monitör ile iPhone ve Samsung tüplü TV bile yüzde 90 yakın ton ve renk yakaliyorum monitoru bozuk olanlar düşünsün Avrupa bu konuda bizden çok iyi hepsi bilinçli ve kalibrasyon işine çık destek veriyorlar ama bizde hak getire .Baskıda ise printer baskıda yüzde 99 aynı sonucu alıyorum daha ne olsun . Mayıs 22, 2018 - Nikobet tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Birde Nvidia kullananlar genelde fabrika ayarı 16-246 RGB geliyor saçmalık bunu ful RGB yapmaları daha güzel ve kontrast görüntü sağlıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Tabi kolormeter ile olcmek en iyisi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Şu doğrusunu yapın inanın yakın zamanda herkesin kusursuz monitörleri olacak ve degeriniz bilinecek ,geçmişte yaptığınız işler ve gelecekte yapacağınız işler kusursuz görünecek ben inanıyorum yeni nesil biraz meraklı ve arastiriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Sanırım biraz anlama özürlü olduğumdan olsa gerek Nicolet Bey'in yazdıklarından pek bir şey anlayamadıysam da Neehot ve Sebahattin Bey'in yorumlarından anladığım kadarıyla güzel fotoğraf çekmenin özünün doğru beyaz ayarı olduğu gibi bir kanı edindim. Eğer moda fotoğrafçılığı vb. bir alanda çalışmıyorsanız beyaz ayarı çekimde en son gözetilecek ayardır. Çünkü; çok kaliteli bir matbaada, (fotoğraf basımı değil) kaliteli kağıda dergi vb. için baskı yapılmadıkça, standart beyaz ayarı diye bir şey yoktur. Her monitör, telefon, televizyon, yazıcı ve fotoğraf stüdyosu sizin jpeg dosyanızdan farklı farklı sonuçlar üretecektir. En ideal beyaz ayarı sizin kendi monitörünüzde sizin hoşunuza giden beyaz ayarıdır. Bu da her fotoğrafa göre değişik olabilir. Elinizdeki monitör ne kadar sıradan olursa olsun (monitör ve ekran kartı ayarlarını düzgün yaptığınız sürece) bir amatörün veya bir düğün fotoğrafçısının vb. işini rahatlıkla görecektir. Fotoğraf baskılarını da aynı yere yaptırmak işi kolaylaştıran bir etkendir. Ana fikrin tekrarı: En güzel beyaz ayarı gözünüze güzel görünen ayardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi En ideal beyaz ayarı monitörde ,telefonda ,yada televizyon da 6500 k renk sıcaklığidir bilimsel olatak ve bunu herkes beğenir çünkü çok güzel ve doğru görünüyor. Siz monitörunuzu 6500 k ayarlayın fotoğraginizi photoshop ta gözünüze göre hale getirin dogrusi bu efendim.2018 yılı itibari ile iPhone ve Samsung amiral gemileri ,Vestel LG , Philips ,gibi markalar Apple imac monitör ler gerçekten çok iyi beyaz dengesi ile piyasaya sunuldular o kadar da fark yok yani siz 6500 k monitör ile çalışırsaniz ve iyi işler çıkarırsiniz inanın işleriniz o kadarda kotu gözükmez . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Ama masa üstü monitörlerin halen katedecek çok yolu var . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikobet 11 Mayıs 22, 2018 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2018 gönderildi Monitörlerin standart beyaz ayarı 6500 k olanak gerektiği gibi çekilen sahnenin de varsa beyaz nesne 250 250 250 RGB tonları olmasi gerekli ama sahnede böyle bir beyaz bulamassiniz saf beyaz doğada zor bulunur yada saf gri 127 ,127,127 RGB tonları. Onun için expodosk white balance kapaklari var bes saniyede gerçek beyaz ayarı sağlıyor ,photoshop bile gerek kalmıyor çünkü sonucu çok beğeniyorlar tavsiye ettigim dostlarım, video çeken arkadaslar icin tavsiyemdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın