İçeriğe git

Odaklama sorunu

Recommended Posts

Merhaba,

Nikon d750 makinem ile canlı görüntüleme ekranı açık iken 70-200 lens ile çekim yapamıyorum, lensi çıkarıp başka lens taktığımda canlı görüntü açıkken çekim yapabiliyorum.  (Canlı görüntüden çıkıp vizörden odaklama yaptığımda 70-200 de sorun yaşamıyorum, odaklama yapıp çekim yapılıyor.) Sebebi ne olabilir ?

- l_uysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@l_uysal bey, anladığım kadar ile;

70-200 lens ile vizörden çekim yapınca problem yok ama live viev açıkken odaklama yapmıyor

Fotoğraf karanlık yerdemi çekiyorsunuz?, bendede karanlıkta live viev aynı lens fark etmiyor

Lens auto moddadır umarım ( Lens üzerindeki AF MF çubuğu ), fotoğraf makinesi doğru moddamı? ( M - A - S - P - AUTO )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@l_uysal bey,

Makinenizin firmware güncellemesini kontrol edin ilk önce.

Özellikle L ile başlayan kısım önemli.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba,

@Yasin Korkmaz bey,

başka lens ile aynı işlemi sorunsuz yapabiliyorum, 70-200 ile de yapabiliyordum fakat dün sıkıntı oldu ve bu sıkıntıyı çözemedim. (normalde uzun pozlamaları M modunda bazen el ile netleyerek bazende makine auto focus kullanarak çekim yaparım.)

@Sebahattin Demir bey, en son 3 ay önce firmware güncellemiştim..

lensin odaklama sisteminde hata olsa vizörden bakınca netleme ve çekim yaparken, live view den netleme yapmayıp çekim yapmaması tuhaf geldi. Yani live view açıkken deklanşöre tam basmama rağmen netleme ve çekim yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@l_uysal bey,

Vizör ile Canlı Önizleme (Live view) AF arasındaki yegane fark bildiğiniz gibi; Faz algılama ve Kontrast algılama kullanıyor olması. Yani Vizör AF, kameranın AF sensörünü ve sistemini kullanıp, uzaklık yakınlık tespiti için Faz algılama yaparken, Live view renklerle ve kontrasta göre ölçüm alır ve yorumlar. O nedenle canlı önizlemede odaklanılan nokta önem kazanıyor, eğer burası düz bir zemin veya tek bir renkten oluşursa netleme yapmayacaktır. Ortamda yeteri kadar ışık olsa dahi (siz gözünüzle gördüğünüzde), netlemede zorlanacaktır,

Bunlar aklıma ilk gelenler, tabi lensinizde optik veya mekanik bir sorun oluşmamışsa.

Yazıyı bitirmeden yanlışlıkla göndere basmışım, şimdi düzelttim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kusura bakmayın @l_uysal bey

Daha detaylı bilgilere sahip değilim

@Sebahattin Demir bey, ben firmware ile alakalı olduğu düşünemem

Tek bir lenste bu olayın gerçekleştiği söyleniyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
10 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Kusura bakmayın @l_uysal bey

Daha detaylı bilgilere sahip değilim

@Sebahattin Demir bey, ben firmware ile alakalı olduğu düşünemem

Tek bir lenste bu olayın gerçekleştiği söyleniyor

@Yasin Korkmaz bey,

Cevap vermeden önce lütfen yazılanları dikkatlice okur musunuz?

Size kısa bir bilgi:

Nikon gövdelerde 2 türlü Firmware vardır;

1. Gövdenin asıl firmware'i

2. Lensler için geliştirilmiş "L" ile başlayan firmware.

Ben L ile başlayana özellikle dikkat edilmesi konusunu yazmıştım, yani 70-200mm lens için bir güncelleme gelmişse bu L ile başlayan firmware'de olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey,

bilgilendirmeler için teşekkür ederim, bir teknik servise göstermekte fayda var gibi gözüküyor.

- l_uysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir Hocam uzun bir yorum değil, sizde dikkatlice okuyunuz diyorsunuz :)

Özellikle L demişsiniz bunda bilgi sahibi değilim

Benim sizin bildiğiniz veya sizin benim bildiğim bilgilerin aynı olması bence imkansız..

Çünkü siz benden daha profesyonelsiniz

Yani yorum yaparken Özellikle L ( Lensler için firmware ) yazsaydınız daha açıklayıcı olacak, bende dolayısı ile anlamış ve bu yorumu yapmamış olacaktım

Lensler için firmware güncellemesini sizden duydum, teşekkürler hocam

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@l_uysal bey, o zaman emin olmadığınız bir ayarı değiştirmişsiniz :)

Geçmiş olsun.., bol ışıklı günler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.