l_uysal 0 Oluşturuldu: Şubat 19, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 19, 2018 (düzenlendi) Merhaba, Nikon d750 makinem ile canlı görüntüleme ekranı açık iken 70-200 lens ile çekim yapamıyorum, lensi çıkarıp başka lens taktığımda canlı görüntü açıkken çekim yapabiliyorum. (Canlı görüntüden çıkıp vizörden odaklama yaptığımda 70-200 de sorun yaşamıyorum, odaklama yapıp çekim yapılıyor.) Sebebi ne olabilir ? Şubat 19, 2018 - l_uysal tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @l_uysal bey, anladığım kadar ile; 70-200 lens ile vizörden çekim yapınca problem yok ama live viev açıkken odaklama yapmıyor Fotoğraf karanlık yerdemi çekiyorsunuz?, bendede karanlıkta live viev aynı lens fark etmiyor Lens auto moddadır umarım ( Lens üzerindeki AF MF çubuğu ), fotoğraf makinesi doğru moddamı? ( M - A - S - P - AUTO ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @l_uysal bey, Makinenizin firmware güncellemesini kontrol edin ilk önce. Özellikle L ile başlayan kısım önemli. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
l_uysal 0 Şubat 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi merhaba, @Yasin Korkmaz bey, başka lens ile aynı işlemi sorunsuz yapabiliyorum, 70-200 ile de yapabiliyordum fakat dün sıkıntı oldu ve bu sıkıntıyı çözemedim. (normalde uzun pozlamaları M modunda bazen el ile netleyerek bazende makine auto focus kullanarak çekim yaparım.) @Sebahattin Demir bey, en son 3 ay önce firmware güncellemiştim.. lensin odaklama sisteminde hata olsa vizörden bakınca netleme ve çekim yaparken, live view den netleme yapmayıp çekim yapmaması tuhaf geldi. Yani live view açıkken deklanşöre tam basmama rağmen netleme ve çekim yapmıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @l_uysal bey, Vizör ile Canlı Önizleme (Live view) AF arasındaki yegane fark bildiğiniz gibi; Faz algılama ve Kontrast algılama kullanıyor olması. Yani Vizör AF, kameranın AF sensörünü ve sistemini kullanıp, uzaklık yakınlık tespiti için Faz algılama yaparken, Live view renklerle ve kontrasta göre ölçüm alır ve yorumlar. O nedenle canlı önizlemede odaklanılan nokta önem kazanıyor, eğer burası düz bir zemin veya tek bir renkten oluşursa netleme yapmayacaktır. Ortamda yeteri kadar ışık olsa dahi (siz gözünüzle gördüğünüzde), netlemede zorlanacaktır, Bunlar aklıma ilk gelenler, tabi lensinizde optik veya mekanik bir sorun oluşmamışsa. Yazıyı bitirmeden yanlışlıkla göndere basmışım, şimdi düzelttim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi Kusura bakmayın @l_uysal bey Daha detaylı bilgilere sahip değilim @Sebahattin Demir bey, ben firmware ile alakalı olduğu düşünemem Tek bir lenste bu olayın gerçekleştiği söyleniyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi Katılıyorum @Sebahattin Demir bey Düz zeminde ya netleme yapmaz, yada geç yapar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi 10 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı: Kusura bakmayın @l_uysal bey Daha detaylı bilgilere sahip değilim @Sebahattin Demir bey, ben firmware ile alakalı olduğu düşünemem Tek bir lenste bu olayın gerçekleştiği söyleniyor @Yasin Korkmaz bey, Cevap vermeden önce lütfen yazılanları dikkatlice okur musunuz? Size kısa bir bilgi: Nikon gövdelerde 2 türlü Firmware vardır; 1. Gövdenin asıl firmware'i 2. Lensler için geliştirilmiş "L" ile başlayan firmware. Ben L ile başlayana özellikle dikkat edilmesi konusunu yazmıştım, yani 70-200mm lens için bir güncelleme gelmişse bu L ile başlayan firmware'de olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
l_uysal 0 Şubat 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi (düzenlendi) @Sebahattin Demir bey, bilgilendirmeler için teşekkür ederim, bir teknik servise göstermekte fayda var gibi gözüküyor. Şubat 19, 2018 - l_uysal tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Hocam uzun bir yorum değil, sizde dikkatlice okuyunuz diyorsunuz Özellikle L demişsiniz bunda bilgi sahibi değilim Benim sizin bildiğiniz veya sizin benim bildiğim bilgilerin aynı olması bence imkansız.. Çünkü siz benden daha profesyonelsiniz Yani yorum yaparken Özellikle L ( Lensler için firmware ) yazsaydınız daha açıklayıcı olacak, bende dolayısı ile anlamış ve bu yorumu yapmamış olacaktım Lensler için firmware güncellemesini sizden duydum, teşekkürler hocam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
l_uysal 0 Şubat 21, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2018 gönderildi dün fotoğraf makinasını fabrika ayarlarına döndürüp tekrar deneme yaptım, sorun ortadan kalktı. sorunun kaynağını tespit edemesem de şimdilik sıkıntı yok. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Şubat 21, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 21, 2018 gönderildi @l_uysal bey, Türk usulü, bi kapat aç Geçmiş olsun, umarım tekrar etmez. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 21, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 21, 2018 gönderildi @l_uysal bey, o zaman emin olmadığınız bir ayarı değiştirmişsiniz Geçmiş olsun.., bol ışıklı günler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın