Levent savaseri 9 Oluşturuldu: Şubat 19, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 19, 2018 Arkadaslar merhaba.internetde arastirdim ama saglikli bir bilgiye ulasamadim.Bende nikon d5300 govde var.Uzun pozlama yaparken kullanilan bulb modunun yaninda time modu var..fakat bu time modunun nerelerde kullanilmasi gerektigine dair bir bilgiye ulasamadim.heryerde bulb modu ile ilgili bilgi var.Bilgisi olan arkadaslar bu time modu hangi pozisyonlarda kullanilmalidir bulb modundan farki nedir yardimci olursa cok sevinirim.tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @Levent savaseri bey, "Bulb" modunda pozlamak istediğiniz süre boyunca deklanşör düğmesine basılı tutmanız gerekir, basmayı bırakıp elinizi kaldırdığınızda pozlama biter. "Time" modunda, deklanşöre ilk basışınızda deklanşör açılır ve ikinci basışta kapanır. Yani temelde "Bulb" modu ile aynıdır, ancak perdeyi açık tutmak için bir butona basılı tutmak yerine, açmak için bir kez, kapatmak içinse bir kez tıklarsınız. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent savaseri 9 Şubat 19, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi cok tesekkür ederim @Sebahattin Demir bey ben uzun pozlama yaparken bulb modunda kablolu kumanda ile değilde , telefon üzerinden nikon kumanda uygulaması ile kablosuz kumanda kullanıyordum..o zaman kaba bir anlatım ile bulb modu ile time modu kullanımda sonuç olarak aynıdır....kullanım esnasında fark olarak da bulb modu kablolu kumanda ile , time modu kablosuz kumanda ile kullanılır sanırım. geri dönüşünüz ve bilgi aktarımınız için tesekkür ederim saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir Bey Ben bulb çekiyorum diyordum ama onun adı time mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 19, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi 34 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı: @Sebahattin Demir Bey Ben bulb çekiyorum diyordum ama onun adı time mı? @Yasin Korkmaz bey, Bakınız Nikon D5100 Kullanım Kitapçığı Sayfa 66'daki "Saat" yani " - - " modu. Bir ağabey tavsiyesi ister misiniz? Forumu okuduğunuzun yarısı kadar boş zamanlarınızda makinenizin kullanım kitapçığına bir göz atmanızı öneriyorum. Bunu dostane bir tavsiye olarak tüm iyi niyetimle yapıyorum, her zaman olduğu gibi başka şekillerde algılamayın lütfen. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Şubat 19, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2018 gönderildi Teşekkürler @Sebahattin Demir bey Makine online almıştım ve ingilizce kullanma klavuzu gelmişti Yakında EKPSS sınavım var, sonra okurum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın