İçeriğe git

D7000 den sonra d500 mü?

şebir

Recommended Posts

• Forum Editörü

Yukarıda bahsettiğim, D7200 ve D750 örnekleri içeren "Kamera çözünürlüğü ve doğru bilinen yanlışlar" yazımı az önce yayınladım.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, neehot yazdı:

Bu sene değil de belki seneye babalar gününde ben de geçiş yaparım. Elimde Nikon 10-24 dx ve sigma 18-35 f1.8 dx lens var ve sigmayı birkaç ay önce sıfır aldım. Gövde ile bu 2 lense 5200tl fiyat verdiler. D750 sıfır gövde 6bin tl. Lens de almak lazım. Elimdeki seti o fiyata satmak da içime hiç sinmedi. Belki seneye bunu 2. Body konumuna düşürürüm. Hem belki d750 de ucuzlamış olur.

Sigma 18-35 lens, değişim düşüncenize hele bir dur bakalım der. Bu objektif art serisi bildiğim kadarıyla. Sigma art serileri her bakımdan çok kaliteli.

Bence bu ekipmanın keyfini çıkarın. Ödediğiniz paranın hakkını versinler size. 2-3 sene sonra durumunuz uygun olursa D750 değil D850 alırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Turgay Seven yazdı:

Sigma 18-35 lens, değişim düşüncenize hele bir dur bakalım der. Bu objektif art serisi bildiğim kadarıyla. Sigma art serileri her bakımdan çok kaliteli.

Bence bu ekipmanın keyfini çıkarın. Ödediğiniz paranın hakkını versinler size. 2-3 sene sonra durumunuz uygun olursa D750 değil D850 alırsınız.

kesinlikle "hele bir dur bakalım" diyor :D . evet art serisi. Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art Lens . keyfini çıkarmaya çalışıyorum da işte insanın gözü de kaymıyor değil :D . d850 aslında tam aradığım makine ancak sadece gövdesi 15bin tl. bir noktadan sonra kendime şu soruyu soruyorum; ben fotoğraf işinden para kazanmıyorum, hobi olarak fotoğraf çekiyorum. fotoğrafları genelde 15x10 cm baskı alırsam alıyorum ki genelde baskı bile almıyorum. bir iki fotoğrafı A3 boyutunda baskı aldım. genelde bilgisayar ve telefon ekranından bakılıyor fotoğraflara, yani düşük boyutlu ve pek az kişi %100 büyütüp bakar, genelde %12,5-15 boyutu ile bakılıyor.  bana maddi açıdan bir getirisi olmayan bir işe böyle paralar yatırmak ne derece mantıklı? yani fx e ne kadar ihtiyacım var? tek geçerli sebebim iso kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

D500 hakkında bilgisi, fikri olan yok mu? Ben ciddi ciddi bu makineyi almayı düşünüyorum. Bütün özellikleri d850 ile neredeyse aynı bir tek crop sensör, doğal olarak iso başarımı daha az. Elimdeki lensler dx ağırlıklı. Kar zarar tablosu yaparsak ff zararlı görünüyor benim için. D7200den sonra d500 extra birşeyler katar mı onu bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 ay sonra...
Şimdi, neehot yazdı:

Kimseden yanıt gelmemiş. Ben kararımı verdim ve d500 almış bulunuyorum. Umarım yanılmamışımdır ve beni üzmez ?

Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
Kimseden yanıt gelmemiş. Ben kararımı verdim ve d500 almış bulunuyorum. Umarım yanılmamışımdır ve beni üzmez
Güzel kamera.
Güle güle kullanın.
Yanına bir de 200-500mm f/5.6 lens harika olurdu
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teşekkür ederim herkese.

@ÖNER BÜYÜKYILDIZ şimdilik memnunum. ya da ödediğim para beni memnun olmalıymışım gibi davrandırıyor :) yok yok gerçekten memnunum. her nekadar testler aynı dese de iso performansı 7200den daha iyi. keskinliği de öyle. 

@Sebahattin Demir evet 200-500 çok güzel bir seçenek ancak bütçemi makine için kullandım belki seneye veya uygun birşey denk düşerse... zaten 200mm üzeri bir odak bakıyorum ancak sanki kalite-fiyat-ağırlık-kolay kullanım-boyut vs gibi kriterleri göz önünde bulundurunca en mantıklısı 200-500 gibi. özellikle tripodsuz kullanımlarda az ağırlığıyla bir adım öne geçmiş oluyor.

@Turgay Seven kuşlar çok ilgimi çekmese de belki ilerde bir denerim ama spor ve benzeri hareketli konularda ön plana çıkmasını bekliyorum, bakalım deneyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.