İçeriğe git

Objektifi ters bağlama

sadikbasal

Recommended Posts

Merhaba d7200 makina 35mm 1.8 g ters bağlamak istiyorum ama f değerini 10 yapıp pv tuşuna basıp çıkartmaya çalışmaya çalıştığımda olmuyor otomatikman değer değişiyor.nasıl yapabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu özellik sadece canon lenslerde oluyor malesef. Nikonda objektifi çıkarınca diyafram kısılıyor geri.

Ters bağlama yada uzatma tüpü kullanmak için D serisi lens kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@sadikbasal bey,

makro fotoğraf çekmek istiyorsanız, close-up filtre, uzatma tüpü/körüğü yada ters bağlantı yöntemi hepsi hikaye. Makro fotoğraf makro objektifle çekilir. Diğer seçenekler için boşuna paranızı ve zamanınızı harcamayın.

Naçizane fikrimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu 50mm f1.8D ve uzatma tüpü ile çekildi. (afrika menekşesi)

FBC1349C-1801-4E9A-A5A8-743494649ABC.thumb.jpeg.d86f9da2911a7803c7343d9db902794c.jpeg

Bu ise Raynox msn-202 ile çekildi. (at sinaa) ?

26EB5B16-2A19-4188-8B16-B246113B71CD.thumb.jpeg.b8777c26a3570dff6f81d09e3da8d452.jpeg

- ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

burdaki videoyu izleyin valla 100mm macto lens ile farkı yok gibi.50 tl ye macro tüp almak var 3000 tl ye macro kens almak var.

ben uzatna tüpü alsam kullanabilir miyim g lens ile

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@sadikbasal bey,

G lens ile uzatma tüpü kullanmak istiyorsanız makina ile lens arasındaki kontakları sağlayan AF’li makro tüplerinden almalısınız. Fiyatı 250-300 TL civarında. Bu tüp ile makinanız üzerinden lensinizin diyaframını kontrol edebilirsiniz. 50 TL’lik makro tüplerde bu bağlantı bulunmadığı için D serisi lens kullanıp diyaframı lens üzerinden manuel kontrol etmeniz lazım. Bendeki bu tür bi uzatma tüpü.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birde bu tür uzatma tüpleri sensöre ulaşan ışığı oldukça azalttığı için çekilecek objenin kuvvetli bir şekilde aydınlatılması lazım. Bu defada renklerde bozulma yaşanıyor. 

Olmuyor değil tabiki ama tekrar ediyorum, harcadığınız para ve emeğe değmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13 saat önce, sadikbasal yazdı:

@ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey bilmiyordum boşuna aldık desenize aparatı:(tüm hayallerim suya düştü

Bende 52 ve 67 mm aparatlar almıştım ama hayaller suda kalıyor :D

Size tavsiyem bir macro lens, ben sigma aldım ama paranız var sa tamron derim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@sadikbasal bey, peki videoda canon 100mm 2.8 EF lens kullanılıyor..

Dikkat ettiniz mi?

50 TL 3000 TL'yi kıyaslamışsınızda

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@sadikbasal bey, Ben Sigma 105 mm lens kullanıyorum fakat titreşim olarak 2 kademe olmasına rağmen etkisiz

Tamron Macro lens kullanmadım fakat, 18-270mm kullanıyorum ve VC çok çok üstün

Tabii ki Macro lens olmasa dahi 100 mm de lens ister istemez titrer

Sanırım bu videolar elde çekim Çünkü hafif titreşim var

Ben şahsen titreşim engelleme konusunda tamron lensi hepsinden önde tutuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer makro çekim yapacaksanız zaten titreşim engelleyiciyi kapatıp çekim yapmanız öneriliyor. Hatta ters bağlantılı bir tripod da gerekir bazı çekimlerde. Işık, aydınlatma zaten olmazsa olmazlardan. Ama benim gibi macro lens alıp portre çekiminde kullanacaksanız durum farklı, titreşim engelleme önem kazanır. Bendeki 90mm macro . Herzaman min 1/180sn ile çekim yapamıyorsunuz. Mecbur ya isoya yükleneceksiniz ya da hızı azaltacaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.