ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Oluşturuldu: Şubat 28, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 28, 2018 Merhabalar. AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR lens sahibi olan ve kullanan var mı? Lens hakkındaki yorum ve fikirlerinizi alabilir miyim? Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 1, 2018 gönderildi Paylaş Mart 1, 2018 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, bence bulunduğunuz ilde TEKNOSA VATAN veya MEDİA MRKT'a gidip lensi denemek isteyiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 1, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 1, 2018 gönderildi @Yasin Korkmaz bey, orada denemek ne derece fikir verebilir ki, bu lensi bir fiil kullanan kişilerin görüş ve yorumları çok daha isabetli olur diye düşünüyorum. Pahalı bir ekipman. Ekipman alma hastalığına kapılıp büyük paralar harcamak istemiyorum şu an. 18-140 lensimle daha çook vakit geçireceğiz biz. Önceliğim makro lensdi. 105mm f/2.8’i aldım öncelikle. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 2, 2018 gönderildi Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Peki @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey ama 24 saat geçmesine rağmen hiç kimse yorum yazmadığı için, bende yorum yapmak istedim.. Sizde 105 mm macro ve 18-140 mm tak gez varken neden 16-80 mm düşündünüz ? Muhakkak ki 16-80 kullanan vardır diye düşünüyorum, ben 35 mm'yi portreye tercih etmişken siz 16-80 mm'yi tercih etmeyeceksiniz diye bir şey yok Demek istediğim şuki; Muhakkak yılların tecrübesi olan üyelerin elinden geeçmiştir Herkes kendi seçimini yapar sonuçta Bende size deneme imkanınız olduğunu yazdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi @Yasin Korkmaz bey, Yorumunuz ve yardımınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz gibi lensi bizzat görmek, dokunmak, incelemek, kısa sürelide olsa deneyimlemek bir önfikir verecektir. Ve böyle bir fırsat yakalarsam mutlaka deneyimleyeceğim. Bu lensi sormamdaki maksat; çok duyduğum bir aralık değil, tesadüfen bir yazıda lensin konusu geçti. Bende merak edip baktığımda pahalı ve kaliteli bir ekipman olduğunu gördüm. Bu aralıkta Nikkor kalitesinde bir lensin adının neden bu kadar az duyulduğunu merak ettim ve bu konuyu açtım. Dediğim gibi şu an için almak niyetinde değilim ancak, elimden geldiğince teknolojiyi ve ürünleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Böylece alım zamanım geldiğinde daha sağlıklı bir tercih yapabilir ve daha doğru bir karar verebilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 2, 2018 gönderildi Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Haklısınız @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, umarım deneme fırsatı bulursunuz Bayada pahalıymış Ben şahsen param olsa ve 7200 sahibi olsa idim 70-200 alırdım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Şimdi, Yasin Korkmaz yazdı: Haklısınız @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, umarım deneme fırsatı bulursunuz Bayada pahalıymış Ben şahsen param olsa ve 7200 sahibi olsa idim 70-200 alırdım 70-200 farklı bir lens, ve onun yeri apayrı. 16-80 18-140'ın yerine düşünülebilir ilerde. Kalite ve keskinlik için. Ama hepsi tatlı bir hayal şimdilik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Bu arada almak isteyene şurada baya uygun Almaya kalksam böyle uygun fiyat denk gelmez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 2, 2018 gönderildi Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Evet @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, fiyat çok uygun Lens hakkında bilgi sahibi değilim ama örneğin diyeyim; 16-35mm f/2.8 36-50mm f3/5 51-80mm f4 Bence bu sizin portre ihtiyacınızı görmez, çünkü 18-140mm'niz var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 2, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 2, 2018 gönderildi Şimdi, Yasin Korkmaz yazdı: Evet @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, fiyat çok uygun Lens hakkında bilgi sahibi değilim ama örneğin diyeyim; 16-35mm f/2.8 36-50mm f3/5 51-80mm f4 Bence bu sizin portre ihtiyacınızı görmez, çünkü 18-140mm'niz var Aynen, portre için uygun bir lens değil. Sadece keskin bir genel amaçlı tak-gez lensi, 18-140'ın daha üstü bir lens. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 3, 2018 gönderildi Paylaş Mart 3, 2018 gönderildi uzun süredir böyle bir lens araştırıyordum meğer varmış ama hep gözümden kaçmış. ya da ben 16-85 ile karıştırdığımdan görmemişim. şimdi daha detaylı baktım. ff makine için üretilen 24-120 f4 ün hemen hemen aynısının crop makine için olanı. hatta d7200 + 16-80mm vs(kıyas) d750 + 24-120mm yapanlar olmuş ve sonuç oldukça başarılıymış. f2.8 e inebilmesinin yanı sıra f4 te bütün açılarda daha başarılı bulmuşlar. bu lens ile ff'e geçmeyi daha da erteleyebilirim sanırım ya da bu lensi alırsam hiç geçemeye de bilirim. sonuçta bir dx lens. satarken fiyatları yarıyarıya kırıyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 3, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 3, 2018 gönderildi @neehot bey, benimde çok ilgimi çekti bu lens, lakin neden bu kadar az biliniyor yada kullanılıyor anlamış değilim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 3, 2018 gönderildi Paylaş Mart 3, 2018 gönderildi Şimdi, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: @neehot bey, benimde çok ilgimi çekti bu lens, lakin neden bu kadar az biliniyor yada kullanılıyor anlamış değilim. fiyatı yüksek ondandır. bizde genelde "o daha ucuz onu kullanırım aynı şey" mantığı. sigma/tamron 17-50mm 2.8 4te 1 fiyatına işi çözüyor gibi. ama arada kalite farkı var da kefeye koymak lazım değer mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 5, 2018 gönderildi Paylaş Mart 5, 2018 gönderildi On 03.03.2018 at 13:34, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: @neehot bey, benimde çok ilgimi çekti bu lens, lakin neden bu kadar az biliniyor yada kullanılıyor anlamış değilim. D500’ün kit lensi olarak satılıyor. D500 de hiç tercih edilen bir makine değil. Halbuki d850 ile aynı sadece (belki çok büyük bir farktır ?) sensörü küçük. Ornitocular için. Neyse dediğim gibi bunun gibi bir lens arıyordum gerçi 18-35mm lensim var zaten ama 35-70,35-80 gibi aralığı kapsayacak bir lens arıyordum bunu atlamışım. Hazır arayış içindeyken böyle bir lensin varlığından haberdar olmamı sağladığınız için teşekkür ederim. Lensi bugün aldım. Akşam vakti ev ortamında led ampul altında denemeler yaptım. Vr ını çok başarılı buldum. 80mm de 1/10sn ile elde temiz net fotoğraf çekebildim. İsoya yüklenebildiğim kadar yüklendim ve hala sonuç oldukça tatmin edici. Bazı ürünler vardır muadilleri yoktur o yüzden karşılaştırma vs gibi incelemeleri yoktur. Bu da onlardan biri. Sormak istediğiniz şeyler olursa deneyerek yanıtlamaya çalışırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 5, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 5, 2018 gönderildi @neehot bey, Hayırlı olsun, güzel seçim. Bu lensle ve özellikle E serisi lenslerle ilgili blogumda bir yazı hazırlıyorum. Bende "AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR" lens var, çok yeni daha 2 hafta olmadı alalı. Sizin elinizdeki lensle ilgili sıkça danışacağım size izniniz olursa. Selamlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 5, 2018 gönderildi Paylaş Mart 5, 2018 gönderildi Şimdi, Sebahattin Demir yazdı: @neehot bey, Hayırlı olsun, güzel seçim. Bu lensle ve özellikle E serisi lenslerle ilgili blogumda bir yazı hazırlıyorum. Bende "AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR" lens var, çok yeni daha 2 hafta olmadı alalı. Sizin elinizdeki lensle ilgili sıkça danışacağım size izniniz olursa. Selamlar. Tabiki elimden gelen şekilde yardımcı olmaya çalışırım. E serisi 50mm lens de mevcut bende. O seride de yardımcı olmaya çalışırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @neehot bey, Lensiniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah. Umarım kısa sürede lens ile ilgili görüşlerinizi ve deneyimlerinizi daha ayrıntılı olarak paylaşırsınız bizimle. Kit lens sonrasında alınacak tak-gez türü bir lens için nasıl sizce. Tamron yada Sigma'nın 17-50mm f2.8'leri ile kıyaslamıyorum tabiki ama, bu lense verilecek fiyat farkı karşılığında alınacak kalite ve performans farkına değer mi sizce? Birde internette çok çeşitli fiyat aralığında satılıyor. En son hepsiburada'da bazı satıcılarda gayet uygundu. Siz nereden aldınız? Darısı başıma inşallah @Sebahattin Demir bey, Sizinde ekipmanınız hayırlı olsun. Sanırım bu lens'de her nikon kullanıcısının hayalini süsleyen yegane lenslerden biri. Yakın zamanda ikinci bir versiyonu çıktı, Nikon bu mükemmel lensi yenileyerek dahada kusursuz hale getirdi diye hatırlıyorum. Sizinki de ikinci versiyon mu? Sizden de yeni lensinizle ilgili olumlu ve olumsuz yorumlar bekliyoruz. Olumlu yorumlar, farklı karşılaştırmalar birçok yerde mevcut, lakin sizin kişisel görüş ve gözlemleriniz çok daha değerli benim için. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 6, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey, Lensleri sanırım karıştırdınız, ben "AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED" lensten bahsetmiştim, siz sanırım "AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II" den söz ediyorsunuz. İkisi farklı lenstir. Bu lens bende vardı zaten yaklaşık 4 yıl kullandım. Selamlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @Sebahattin Demir bey. pardon özür dilerim. karıştırmışım Yeni lensinizin diğerinden farkı elektromanyetik diyafram sanırım. Bu konuda da öğreneceğim çok şey var. Gülerek kullanın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi 14 dakika önce, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: @neehot bey, Lensiniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın inşallah. Umarım kısa sürede lens ile ilgili görüşlerinizi ve deneyimlerinizi daha ayrıntılı olarak paylaşırsınız bizimle. Kit lens sonrasında alınacak tak-gez türü bir lens için nasıl sizce. Tamron yada Sigma'nın 17-50mm f2.8'leri ile kıyaslamıyorum tabiki ama, bu lense verilecek fiyat farkı karşılığında alınacak kalite ve performans farkına değer mi sizce? Birde internette çok çeşitli fiyat aralığında satılıyor. En son hepsiburada'da bazı satıcılarda gayet uygundu. Siz nereden aldınız? Darısı başıma inşallah @Sebahattin Demir bey, Sizinde ekipmanınız hayırlı olsun. Sanırım bu lens'de her nikon kullanıcısının hayalini süsleyen yegane lenslerden biri. Yakın zamanda ikinci bir versiyonu çıktı, Nikon bu mükemmel lensi yenileyerek dahada kusursuz hale getirdi diye hatırlıyorum. Sizinki de ikinci versiyon mu? Sizden de yeni lensinizle ilgili olumlu ve olumsuz yorumlar bekliyoruz. Olumlu yorumlar, farklı karşılaştırmalar birçok yerde mevcut, lakin sizin kişisel görüş ve gözlemleriniz çok daha değerli benim için. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla. o noktada yaya kalıyorum çünkü sigma/tamron 17-50 f2.8 kullanmadım hiç. fakat tamron 24-70 vc kullanmış birisi olarak kesinlikle 16-80 tercih edilmeli diyebilirim. af kararlılığı ve vr performansı çok iyi, uyumlu. iso 25600 de çektiğim fotoğraflarda bile gren miktarı kabul edilebilir düzeyde. crop makineye bu lens en uygunu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi Şimdi, neehot yazdı: o noktada yaya kalıyorum çünkü sigma/tamron 17-50 f2.8 kullanmadım hiç. fakat tamron 24-70 vc kullanmış birisi olarak kesinlikle 16-80 tercih edilmeli diyebilirim. af kararlılığı ve vr performansı çok iyi, uyumlu. iso 25600 de çektiğim fotoğraflarda bile gren miktarı kabul edilebilir düzeyde. crop makineye bu lens en uygunu. tamron/sigma'nın 17-50 lensleri sabit f2.8 olduğu için tercih ediliyor genelde. Ama optik kalitesine göre sabit diyafram olmazsa olmaz değil anladığım kadarıyla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi Sigma 17-50 f/2.8, D7200 kullanırken Nikon 18-140'ı satmama neden olan lenstir. Ancak 18-140 lensi kapsadığı aralık bakımından kullanması çok daha keyiflidir. Her iki lensi de kullanan birisi olarak, elimde 18-140 varsa, ne Sigma, ne de Tamron 17-50 düşünürdüm. Onlara vereceğim parayı tamamen farklı tercihlerde kullanırdım. Bunun tek istisnası, kullanım durumunuza göre bu aralıkta f/2.8 şartsa, o zaman düşünülebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi On 02.03.2018 at 19:12, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: Aynen, portre için uygun bir lens değil. Sadece keskin bir genel amaçlı tak-gez lensi, 18-140'ın daha üstü bir lens. denemelerime devam ediyorum. portre çekimlerinde tatmin edici değil. evet genel amaçlı bir lens ama çok genel amaçlı değil. dediğiniz gibi keskin bir tak-gez lensi. heryerde rahatça kullanabilirsiniz ama portre için çok birşey beklemeyin hayal kırıklığı olur. zaten sizin 105mm lensiniz bu işi hayli hayli yerine getiriyordur eminim.ben de portre için 90mm macro kullanıyorum ve çok da keyif alıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi (düzenlendi) @neehot 105mm gerçekten çok güzel bir lens. Hatta lensi makinadan önce aldım. Portre konusunda çok deneme imkanım olmadı açıkçası. Aslında hem makinayı hem lensi daha tam olarak kullanamadım. Yeni aldım sayılır ve havalar düzeldiği zaman ikisinin de tadına varacağım. Şu an evde küçük çekimler için kullanacağım bir çekim çadırı (ışıklı kutu) ile uğraşıyorum. Aslında yapım aşamalarını çekip bir kendin yap projesi olarak buradan da paylaşabilirim. Böylece dışarı çıkamadığım zamanlarda da evde makro çekimler yapabilmeyi ve focus stacking yapmayı istiyorum. Mart 7, 2018 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi 3 saat önce, ÖNER BÜYÜKYILDIZ yazdı: @neehot 105mm gerçekten çok güzel bir lens. Hatta lensi makinadan önce aldım. Portre konusunda çok deneme imkanım olmadı açıkçası. Aslında hem makinayı hem lensi daha tam olarak kullanamadım. Yeni aldım sayılır ve havalar düzeldiği zaman ikisinin de tadına varacağım. Şu an evde küçük çekimler için kullanacağım bir çekim çadırı (ışıklı kutu) ile uğraşıyorum. Aslında yapım aşamalarını çekip bir kendin yap projesi olarak buradan da paylaşabilirim. Böylece dışarı çıkamadığım zamanlarda da evde makro çekimler yapabilmeyi ve focus stacking yapmayı istiyorum. Macro fotoğraftan hiç hazetmedim, belki de beceremediğimden ama lens çok hoşuma gitmişti. Severek kullanıyorum. Muhakkak biran önce çekmeye başla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın