Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Oluşturuldu: Aralık 26, 2011 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 26, 2011 Evet fotoğraf severler nette meşur gördügümüz nikon makınası pastaları nasıl yapılır neyle yapılır hakkında güzel yazı sizlerle..pastayı fotoğraflarda goruldugu gibi yapmak biraz iyi bir el becerisi gerekiyor sanki Fazla uzatmadan malzeme listesi ve nasıl yapıldıgı hakkında biraz konusalım...Malzemeler : Kek İçin 1 bardak su200 gr Margarin1 su bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı şeker100g bitter çikolata2 kaşık kakao tozu2 yemek kaşığı rom ekstresi4 ayrılmış yumurta (sarısı / beyazlar)2 su bardağı un3 kaşık kabartma tozuBiraz tuzSüslemeler İçin Malzemeler :1 kg beyaz Fondan ( şeker haline gelmiş kreme gibi- satın alabilirsiniz veya kendinizde yapabilirsiniz )Gıda boyaları ( kırmızı sarı siyah gerekiyor)Gümüş boyaPudra şekeriYumurtanın akı - pudra şekeriAraçlar : MerdaneBıçakFon araçları20cm X 28cm ebatlarında düz tava1.Adım Kekin PişirilmesiMuhtemelen herhangi bir hazır kek kullanırsınız, ama aşağıdaki tarifi tercih etmenizi öneririz. çünkü kekin çökmemesi lazım Küçük bir tencere içinde sıcak ve su, margarin, yağ, şeker, bitter çikolata ve kakao tozu karıştırın.Karışımı oda sıcaklığında bekletelim. Yumurtanın sarısını (bir kerede) ve rom özünü ekleyelim ve iyice karıştıralım.Karışımın 3/4 ünü bir bardağa alıp kenarda bekletelim. Bu karışımı yapıştırıcı olarak kullanacağız.Unu ekleyelim ve tekrar karıştıralım.Oluşan köpüğe bir miktar tuz atalım.2.Adım Kamera Parçalarının HazırlanmasıFotoğraftaki gibi kekimizi keselim. Her kesilen parça fotoğraf makinemizin bir parçasıdır. Fondana dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzgün bir kek olursa fotoğraf makinemiz de düzgün olacaktır. Kesilme noktalarına dikkat etmeliyiz bu nedenle keskin bir bıçak kullanmak gerekmektedir.Soldaki büyük parça fotoğraf makinemizin gövdesi olacaktır. 2 tane daire lensimizi oluşturacak. Kalan kek parçaları ise tutmak için ve ufak detaylarda kullanılacaktır.3.Adım YapıştırmaFotoğraf makinemizin oluşumu tamamlana kadar dikkatli bir şekilde parçaları yerine yerleştirelim.İlk olarak fotoğraf makinemizin gövdesi ile başlayalımPrizmayı yerleştirelimDaha sonra gövdenin üzerine prizmanın altına kek koyalım lensimizin düz durması için.(Kullanmadığımız kek parçaları ile yapabilirsiniz)Grip kısımını ekleyelim.Son olarak lensimizi ekleyelim. İlk bölüm yükseklikte daire ve ikinci bölüm bunun yarısı kadar olacaktır.Fotoğraf Tıklayarak Hareketleri izleyebilirsiniz..Ve bir kez daha dikkatli bir şekilde parçaları yerlerine koyalım. Bu sefer yapıştırıcı yardımıyla. çikolata karışımımızı yapıştırıcı olarak dikkatli bir şekilde kullanmalıyız. Bu işlemlerden sonra keskin bir bıçak yardımı ile kekimizi düzeltelim.Fotoğraf Tıklayarak Hareketleri izleyebilirsiniz..4.Adım Şekeri HazırlamaKekimizin kapağı için fondan kullanacağız. Fondan ile her türlü rengi elde etmek mümkün. Elimizde bir kilo ve beyaz renkte var. Siyah fondan yapmak neredeyse imkansız. Siyah boya ve yoğurma yardımı ile gri rengi elde edebiliriz. En son olarak siyah kaplama ile boyayabiliriz.5.Adım Kekin SarılmasıHazırladığımız fondanı dikkatli bir şekilde kekin etrafına iyice sıkıştırarak saralım.Her yerini siyaha boyayalım.6.Adım Objektifi HazırlamaLensin gövdesini fotoğraf makinemizin gövdesini hazırladığımız gibi hazırlayalım. Daireler arasına çikolata sosumuzu dökelim tutkal olarak.Fotoğraf Tıklayarak Hareketleri izleyebilirsiniz..Şimdi lensimizi fondanla saralımFondan üzerinde küçük bir delik açalımAçtığımız delik objektifimizin camı olarak gözükecektir.Lensi siyah boyayla camı ise gri boya yardımı ile boyayalım Düz ve uzun bir fondan üzerine çizikler atalım Objektifimizin etrafına sararak siyaha boyayalım 7.Adım DetaylarDeklanşör, flaş yeri, Nikon kırmızı yeri, lcd üst kısımı, seçim tekerleği gibi küçük detayları elde etmek için fondanı kullanmamız gerekiyor.Fotoğrafa Tıklayın ve detayların izleyin...Yumurta akı+pudra şekeri yardımı ile detayları ekleyelim8.Adım Lensin YerleştirilmesiKekin içine 2 tane kürdan yardımı ile lensimizi yerleştiriyoruz.ve Artık Son halini Görebilirsiniz elinize sağlık Tıklayın ve son halini görün...Son hamle önemli hamle yeme hamlesi hadi Afiyet Olsun..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Aralık 26, 2011 gönderildi Paylaş Aralık 26, 2011 gönderildi Evet Başkan ne zaman yiyoruz Pastayı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Aralık 26, 2011 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 26, 2011 gönderildi Bayan fotoğraf severlerimizden hünerlerini sergilemesini bekliyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Aralık 26, 2011 gönderildi Paylaş Aralık 26, 2011 gönderildi Yandık desene Bütün prof pastacılar erkektir baskan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Aralık 26, 2011 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 26, 2011 gönderildi Olsun bayan hünerleri görmemiz lazımmm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Aralık 26, 2011 gönderildi Paylaş Aralık 26, 2011 gönderildi Olsun bayan hünerleri gÖrmemiz lazımmm Eyvallah. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Aralık 27, 2011 gönderildi Paylaş Aralık 27, 2011 gönderildi Evet geçenlerde bir bayan arkadaşım kocasına fotoğraf makinası şeklinde pasta yaptırmak istediğini ama 300 küsür tl fiyat verdiklerini söyledi, bu paylaşım çoğu kişinin işine yarayacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Aralık 27, 2011 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 27, 2011 gönderildi ne yapıyoruz paylaşıyoruz fatih bey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Aralık 27, 2011 gönderildi Paylaş Aralık 27, 2011 gönderildi FF olmazsa yemem Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın