ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi Ne ışık, nede titreme. Ben sorunun @sadikbasal Bey'in yaptığı lens kalibrasyon aylarında olduğunu düşünüyorum hala. Bence @Sebahattin Demir Bey'in dediği gibi bu ayarı iptal edip yeniden deneyin. Birde @sadikbasal bey, ekipmanınızı cep telefonları ile yada diğer basit modellerle kıyaslamayın. Bu şekilde olumsuz düşüncelere kapılmayın. İyi bir makine almakla mükemmel fotoğraflar çekilmiyor yada hemen mükemmel bir fotoğrafçı olunmuyor. Bende sizin gibi fotoğraf makinamı alarak (daha doğrusu yükselterek) ilk adımı attım. Hatta makinamı alırken uzun bir düşünme ve değerlendirme aşamasından geçtim. Hep düşündüğüm ve çevremden bana söylenen; "o kadar para verilir mi", "kendi makinan neyine yetmiyor", "telefonla da fotoğraf çekiyorsunya"... Ama bu benim hobim, evet şu an için belki kendi bütçeme göre yüksek bir bedel ödeyerek bu makinayı aldım ama pişman değilim. Şimdi beraberce gelin ikinci aşamaya geçelim, yani ekipmanımızı tanımaya ve çekim tekniklerimizi geliştirmeye. Bende sizin gibi birçok fotoğrafıma bakıp "bu ne yaa" diyorum ama sonrasında "demekki bişeyi gözden kaçırdım" deyip yeniden çekiyorum ve tekrar araştırıyorum. Zamanla çok daha güzel işler çıkartacağınıza ve bunları gururla paylaşacağınıza eminim. Bıkmak yok, denemeye devam. Bu arada anneciğimi de çok kızdırmayın, denemelerinizi başka objeler üzerinde yapın bir süre, en azından biraz daha ustalaşıncaya kadar Kendisine selam ve saygılarımı iletir, ellerinden öperim. Her anne eli öpülesidir benim için. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi (düzenlendi) @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey,zaten çok severek yaptığım bir hobi fotoğraf çekmek.zaten bu kadar sevmesem bir fotoğraf niye net değil diye dert yanmam üzerinde düşünmem.eşime dostuma gösteriyorum fotoyu çok güzel diyor.hatta kayınvalideme de gösterdim güzel dedi.ama işte o netsizliği pusluluğu göremiyor onlar:)burada paylaşmamın nedeni de zaten öğrenmek ve daha iyisini çekmek.bıkmak yok dediğiniz gibi devam:) @Sebahattin Demir bey ,dediğiniz gibi en kısa zamanda denemeye çalışacağım tavsiyenizi.bir de 1/250 üzeri çekim yapacağım bundan sonra bakalım fark olacak mı netlikte . aşağıdaki fotoğrafı 18-140mm nikkor kit lens ile çektim ama şu zamana kadar şu netlikte başka foto çekemedim gitti:( ben fotolarımda bu netliği bu temizliği arıyorum bir de şöyle bir durum var.fotoğraf bir daha çekilmiyor bence.o an , o bakış bir daha yakalanmıyor.bu sebeple de çektiğim fotoğraf istediğim gibi çıkmayınca tekrar telafisi yok ne yazıkki.bu düşüncede olduğum için biraz daha kızıyorum istediğim sonuç çıkmayınca.tabi hep makinede lense kabahat bulmak yok.kendime de buluyorum.ama genelde ekipmanlara:) herkese teşekkürler bakalım lens kalibrasyonu ve 1/250 üzeri enstantene ile sonuç nasıl olacak. Mart 6, 2018 - sadikbasal tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi Şimdi, sadikbasal yazdı: @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey,zaten çok severek yaptığım bir hobi fotoğraf çekmek.zaten bu kadar sevmesem bir fotoğraf niye net değil diye dert yanmam üzerinde düşünmem.eşime dostuma gösteriyorum fotoyu çok güzel diyor.hatta kayınvalideme de gösterdim güzel dedi.ama işte o netsizliği pusluluğu göremiyor onlar:)burada paylaşmamın nedeni de zaten öğrenmek ve daha iyisini çekmek.bıkmak yok dediğiniz gibi devam:) @Sebahattin Demir bey ,dediğiniz gibi en kısa zamanda denemeye çalışacağım tavsiyenizi.bir de 1/250 üzeri çekim yapacağım bundan sonra bakalım fark olacak mı netlikte . aşağıdaki fotoğrafı 18-140mm nikkor kit lens ile çektim ama şu zamana kadar şu netlikte başka foto çekemedim gitti:( ben fotolarımda bu netliği bu temizliği arıyorum bir de şöyle bir durum var.fotoğraf bir daha çekilmiyor bence.o an , o bakış bir daha yakalanmıyor.bu sebeple de çektiğim fotoğraf istediğim gibi çıkmayınca tekrar telafisi yok ne yazıkki.bu düşüncede olduğum için biraz daha kızıyorum istediğim sonuç çıkmayınca.tabi hep makinede lense kabahat bulmak yok.kendime de buluyorum.ama genelde ekipmanlara:) herkese teşekkürler bakalım lens kalibrasyonu ve 1/250 üzeri enstantene ile sonuç nasıl olacak. bu fotoğrafın exif bilgilerini alabilir miyiz? daha önce de söylediğim gibi 35mm lensin kronik sorunu var. ilk netlemede şaşırabiliyor o yüzden çift netleme yapmak gerekiyor çekmeden önce. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @sadikbasal bey. 18-140 lens ile ilgili olarak okuduğuma göre : 35-50mm arası ve F3,5-5,6 arası değerlerin en keskin nokta olduğu , bu değerlerin dışına çıkınca kenarlardan itibaren bozulmaların başladığını yazıyor. Yukarıdaki görselin exif bilgilerini bende merak ettim doğrusu. Ancak 35mm ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim. 50mm açı olarak biraz dar kaldığı için onu sattım, 35mm almayı düşünüyor ve araştırıyorum. 35mm sahibi olanlar bilgi verirse sevinirim. İlk netlemede netliği yakalayamadığı ve ekinci kez netleme gerektiğini yeni duydum mesela. Birde nikon 35mm f/1.8 mi, sigma 30mm f/1.4 mü ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi (düzenlendi) @neehot @ÖNER BÜYÜKYILDIZ F:8 - 60MM - İSO:360 - 1/500 - 18-140MM NİKKOR LENS - D7200 - elde çekim.af-s - s - üsküdar sahili - kapalı hava sabah 10:00 - çiçek satıcısı:)bunu bir kit lens çekti 35mm prime lens ile daha yaklaşamadım bu kaliteye:) İlk netlemede netliği yakalayamadığı ve ekinci kez netleme gerektiğini bende yeni duydum . Mart 6, 2018 - sadikbasal tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 6, 2018 gönderildi Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, lensinizin önünde herhangi bir filtre takılı mı? kalitesiz filtrelerde böyle kalitesiz görsellere sebep oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2018 gönderildi @ÖNER BÜYÜKYILDIZ bey herhangi bir filtre kullanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın