sadikbasal 12 Oluşturuldu: Mart 7, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Mart 7, 2018 arkadaşlar merhaba, d7200 makinem için 18-140mm kit lens , 35mm 1.8g prime lens yanına bir de macro lens almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucu bütçeme uygun olarak Sigma 105MM F/2.8 EX DG OS HSM Macro lenste karar kıldım.Aramızda bu lensi kullanan var mı ? tavsiye eder misiniz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi @sadikbasal ben makinamı almadan önce makro lens aldım. Çünkü makro fotoğraflar çekmeyi daha çok seviyorum. Sizin gibi araştırmalarım neticesinde sigma 105mm ve nikon 105mm arasında kararsız kaldım. Nikon'un sıfırı çok pahalı, ikinci eli sigma ile aynı. Sıfır sigma mı ikinci el nikon mu derken, temiz bir ikinci el nikon bularak aldım. Ve çok memnunum. Gerçi lens ve gövdem daha yeni olduğu için tam olarak olumlu yanları şunlar olumsuz yanları şunlar diyebileceğim kadar deneyimleyemedim fakat, alım öncesi okuduklarım bana hep temiz ikinci el nikon'un sigma'dan kat kat iyi olacağı yönündeydi. Size de tavsiyem ikinci el ilanları bi araştırın. Görüp deneyebileceğiniz mesafedeki ilanları bi gözden geçirin. Sonuç olarak sigma'da alırsanız kötü bir lens değil, makro için 105mm bizim croplu gövdelerde 157mm tekabül ediyor ki buda makro için en uygun odak uzaklığı. Nikon lens ile ilgili şu an söyleyebileceğim tek şey f2.8'de ve yakın çekimde alan derinliği o kadar az ki, küçük bir çiçeği bile tek karede net çekmeniz mümkün değil. O zaman ya çekiminizi sütüdyo gibi bir ortamda focus stack yaparak yapmanız gerek, ya diyaframı biraz kısarak nat alan derinliğini arttırmanız gerek. Geçen gün hava biraz iyiydi dışarı çıktım ama çok az net fotoğrafla eve dönebildim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi birkaç örnek paylaşayım ; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi @sadikbasal D7200 satın alırken Sigma 17-50 ve 105mm makro ile birlikte almıştım. Lens genel anlamda f/p oranı çok yüksek bir lenstir. Yabancı forumlardan incelemelerini okuyabilirsiniz. Sizin de bildiğiniz üzere, lenste titreşim telafisi bulunmaktadır. Ancak yukarıda paylaşılan örnek fotoğrafların benzeri çekim yaparsanız işe yarayacaktır. Makro çekimlerde ise maalesef hiç bir işe yaramamaktadır. Bunların dışında küçük bir hatırlatma yapmak isterim. Makro fotoğraf çekmek, yoğun emek, bolca zaman ve muhakkak tripod gerektirmektedir. Lensi satın alırken bunları düşünerek alın. Ben fazla kullanamadığım için aldıktan bir süre sonra satmıştım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi 5 saat önce, sadikbasal yazdı: arkadaşlar merhaba, d7200 makinem için 18-140mm kit lens , 35mm 1.8g prime lens yanına bir de macro lens almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucu bütçeme uygun olarak Sigma 105MM F/2.8 EX DG OS HSM Macro lenste karar kıldım.Aramızda bu lensi kullanan var mı ? tavsiye eder misiniz ? D5100 makinemde şu 3'ünü kullanırım Tamron - Nikon - Sigma öneririm ama bütçeniz uygunsa Tamron derim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi @Turgay Seven bey macro çekimde niçin işe yaramıyor tam olarak açar mısınız.göz bebeği veya bir kedinin gözünü çekemez miyim.flickr da örnek fotolar da her tarz var aslında Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi (düzenlendi) @sadikbasal bey ne işe yaramıyor?, ben öle bişe dmedimki Buda benim ins. hesap ve kendi göz bebeğim sigma ile https://www.instagram.com/p/Bat9HBNh3EN/?taken-by=djazphotography Mart 7, 2018 - Yasin Korkmaz tarafından düzenlendi Linki yazıya çevirdim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi Şimdi, sadikbasal yazdı: @Turgay Seven bey macro çekimde niçin işe yaramıyor tam olarak açar mısınız.göz bebeği veya bir kedinin gözünü çekemez miyim.flickr da örnek fotolar da her tarz var aslında Pardon @Turgay Seven yazılmış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, bahsettiğiniz gibi gözbebeği çekmek yada çiçek, böcek vs çok yakın yada çok büyütme gerektiren çekimlerde vr kapatılıp tripot ile çekim yapmak gerekiyor. Bu çekimlerde sizin hissetmeyeceğimiz kadar küçük titreşimler, makinanın perde titreşimi ve hatta vr sistemi bile sonuçları olumsuz etkiliyor. O yüzden @Turgay Seven bey vr işe yaramıyor yazdı sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Mart 7, 2018 gönderildi Paylaş Mart 7, 2018 gönderildi @sadikbasal merhaba, Bir kedinin göz bebeğini tabiiki çekebilirsiniz. Titreşim engelleyici çok işe yarayacaktır. Benim söylemeye çalıştığım göz bebeğinin de içine girerek oradaki kılcal yapının net bir biçimde fotoğraflanması ya da minicik bir karıncanın gözlerini çekmek gibi düşünün. Bu tarz makro çekimlerde tripod olmazsa olmazdır ve titreşim engelleyici hiç bir işe yaramaz. Lensinizi bu anlamda kullanmayacaksanız, çiçekleri yukarıda verilen örnek fotoğraflarda olduğu gibi çekecekseniz makro lensi boşuna almayın derim. Ben aynı hatayı yaptım ve bir süre sonra sıkılıp lensi sattım. Çünkü kedi gözü dahil benzeri fotoğrafları çoğu lensle çekebilirsiniz. Aşağıda Samsung S6 cep telefonu ile çektiğim bir çiçek fotoğrafını göreceksiniz. Elbette bir D7200 ve makro lens kombinasyonu gibi olamaz.. Fikir vermesi açısından yükledim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 8, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 8, 2018 gönderildi @Turgay Seven bey, sıkıntı yok tripod kullanırım zaten normal zamanlarda da.yeterki çeksin:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 8, 2018 gönderildi Paylaş Mart 8, 2018 gönderildi @sadikbasal bey, çok yakın ekstrem makro çekmek istiyorsanız tek başına makro lens de yeterli gelmeyecektir. Çünkü bu lenslerin minimum netleme mesafesi 30 cm civarı ki bu mesafeden dediğiniz şekilde bir büyütme ve yakınlaştırma sağlayamazsınız. Göz bebeğinin iç dokusunu yada bir böceğin gözlerindeki o peteksi yapıyı çekmek istiyorsanız lensinize ek olarak birde uzatma tüpü yada körüğü kullanmanız gerek. AF’li uzatma tüpleri ise şu an ülkemizde 500 tl, çinde 150-200 tl civarında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mart 11, 2018 gönderildi Paylaş Mart 11, 2018 gönderildi 1-Sigma 105 mm. macro objektif FF makinede 1X büyütme yapabilen (DX makinelerde yaklaşık 1.5X) gerçek makro objektiftir. Uzun süredir kullanıyorum, olumsuz yönünü görmedim. 2- Aynı zamanda çok iyi bir portre objektifidir. (Keskinlik, sığ alan derinliği ve 2.8 olması) 3- Keskinliği, ekranda % 100 büyütmede gözle yapılan incelemede her hangi bir eşdeğer objektiften daha kötü değildir. 4-Makro lenslerin en kısa netleme mesafesi büyütme oranıyla doğrudan orantılı değildir. 5- Yeterli el becerisini kazandıktan sonra tripod kullanmadan elde 1X makro çekmek mümkündür. 6- Makro çekimi için başlangıçta pahalı bir makro objektif yerine uzatma tüpü vb. araç kullanmak bence daha akılcıdır. 7- Bu konuda, her zaman önerdiğim gibi, "makro dünyası" sitesini incelemek yararlı olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 11, 2018 gönderildi Paylaş Mart 11, 2018 gönderildi Aynen @myasar bey Sigma 105mm ile çektiğim fotoğraflarda %100 crop yaptığımda hiçbir şekilde bozulma olmuyor FX kullanmadım Ona yorum yapamam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mart 11, 2018 gönderildi Paylaş Mart 11, 2018 gönderildi Ben de aynısını söyledim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Mart 11, 2018 gönderildi Paylaş Mart 11, 2018 gönderildi @myasar Ben sadece size katılıyorum demek istedim, sigmayı benden kullanıyorum onun için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın