İçeriğe git

Beyaz

Recommended Posts

@tugbahazar hanım nasıl fotoğraf çekmeliyim derken anlayamadım şahsen

Yeterli ışık miktarı olduğu zaman,, makine ile odaklanıp çekeceksiniz

Ya da anlatmak istediğiniz net biçimde Anlatılmamış

Not fotoğraf makinesi düz beyaz zemine odaklanmada sorun yaşayabilir, manuel netleme yapmak zorunda kalabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@neehot bey, bu fotoğrafın neresi photoshop anlamadım

Siz anladıysanız açıklarmısınız?

Yeterli ışık miktarınız olduğu zaman ve doğru odak yaptığınız taktirde, bu tür fotoğraflar tripod ile çekilebilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Yasin Korkmaz yazdı:

@neehot bey, bu fotoğrafın neresi photoshop anlamadım

Siz anladıysanız açıklarmısınız?

Yeterli ışık miktarınız olduğu zaman ve doğru odak yaptığınız taktirde, bu tür fotoğraflar tripod ile çekilebilir

bu renk örgü battaniye ve bu renk ahşap bulmanız oldukça zor. çok hatta çok çok düşük bir ihtimal. makine ile çekim yaparken ışığı patlatsanız bile yapraklardaki yeşil ve kahvedeki siyah artı yazıdaki siyah o şekilde kalmayacaktır. kaldıki kahvenin köpüğü o renk olmaz. güzel bir fotoğraf ancak üzerinde photoshop müdahalesi kesinlikle var. cameraraw veya lightroomdan bahsetmiyorum bile, eğer fotoğraf raw çekildiyse onlar da mevcut ama onu photoshop müdahalesinden saymıyorum. yaprakları soluk yeşil gördüğüm için bu şekilde düşündüm ama hepsi siyah beyaz ise renk tonları yakın objeler bulup manuel modda ışığı biraz patlatıp çekim resim yönetiminden de monochrome seçilip yapılma olasılığı da var. ama bu fotoğrafın makine üzerinden bu hale geldiğini düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@neehot bey, bu yorum bayaa açıklayıcı teşekkürler..

Aynı veya benzeri kareler ile uğraşmadığımdan tecrübesizliğiim belli :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

15 dakika önce, neehot yazdı:

bu renk örgü battaniye ve bu renk ahşap bulmanız oldukça zor. çok hatta çok çok düşük bir ihtimal. makine ile çekim yaparken ışığı patlatsanız bile yapraklardaki yeşil ve kahvedeki siyah artı yazıdaki siyah o şekilde kalmayacaktır. kaldıki kahvenin köpüğü o renk olmaz. güzel bir fotoğraf ancak üzerinde photoshop müdahalesi kesinlikle var. cameraraw veya lightroomdan bahsetmiyorum bile, eğer fotoğraf raw çekildiyse onlar da mevcut ama onu photoshop müdahalesinden saymıyorum. yaprakları soluk yeşil gördüğüm için bu şekilde düşündüm ama hepsi siyah beyaz ise renk tonları yakın objeler bulup manuel modda ışığı biraz patlatıp çekim resim yönetiminden de monochrome seçilip yapılma olasılığı da var. ama bu fotoğrafın makine üzerinden bu hale geldiğini düşünmüyorum. 

Teşekkür ederim ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer çok fazla uğraşmak istemiyorsanız, yada photoshop bilmiyorsanız bu tür etkiler veren hazır efekt programları ve photoshop eklentileri de var. Birkaç tıklama ve ayarla hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.