İçeriğe git

Makro lens ve filtre önerisi

seçkin akşehir

Recommended Posts

ARKADAŞLAR ÇOK SIK KULLANMAMAKLA BİRLİKTE BİR ADET MAKRO LENS VE FİLTRE ALMAK İSTİYORUM.

FİLTRE KONUSUNDA ND VE POLARIZE FİLTELER ARASINDA KALDIM. DAHA FAZLA RENK DOYGUNLUĞU VE CANLI RENKLERİ (MASMAVİ DENİZ VE BULUT GİBİ) HANGİ TÜR

FİLTRE SAĞLAR. ÖNEREBİLECEĞİNİZ MARKALAR HANGILERİ OLUR.

BİRDE UYGUN  MAKRO LENS  ÖNERİNİZ VARMI. 

MAKİNEM NİKON D 7200

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha fazla renk doygunluğu için polarize filtre iyi bir seçim olacaktır. Ancak kullanması biraz emek ister. Fotoraflara da biraz sarımtırak renk verir. Ps Te düzeltilir ama. Macro fotoğrafçılık için şunu al diyemem ancak ben tamron 90mm 2. Jenerasyon olanı kullanıyorum ve çok memnunum. Neyinden memnunum dersek portre fotoğrafı çektiğimde çok hoşuma gidiyor. Macro çekemedim yani beceremedim, biraz sabır işi ve bende yok ?. Ama renkleri doygun, alan derinliği güzel, keskin. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence kullanmak istediğiniz alana göre odak uzaklığını belirleyin, yaklaşabileceğiniz bir nesnede ucuzdan pahalıya doğru bir sıralama yaparak 40mmden başlarsınız ancak uzaktan makro çekmeniz gereken pörti pöcek kelebek içinse daha uzun odak gerekir.

Nikon 60mm 2.8 objektif hem makrolarda, hemde açısından dolayı portrelerinizde sıklıkla tercih edilebilir.

Paranız varsa pro cpl filtreler alabilirsiniz, yoksa da benim gibi marumi falan alırsınız sonuçları gayet tatminkar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.