İçeriğe git

Time lapse

sadikbasal

Recommended Posts

merhabalar d7200 de film ve fotoğraf menüsünde aralıklı çekim bölümü var.denedim ikisi de zaman aralıklı çekim yapıyor.Genelde hangisi kullanılıyor fark var mıdır ? birde gündüzden geceye geçiş yaparken ışık sıçraması yaşıyorum bunu nasıl önleyebilirim .manuel modda , iso otomatik -pozlama yumuşatma açık çekiyorum genelde.Sizin time lapse genel ayarlarınız nelerdir ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@sadikbasal ben gündüzden geceye geçişleri a moda alıp gösterdiği pozlama suresine gore ayarlayip manüel de cekiyordum iso gibi değerleri de manuel belrleyin belki de sorununuz isodandir. Ben kumanda kullandım gündüz makinenin timelapsesi kullanılabiliyor ama gündüzden geceye geçişte kullanılmıyor en azından ben manuel belirliyorum.

Öte yandan d7200un zamanlı çekim menüsünü görmedim ama aslolan zaman aralığı ve kaç foto çekileceğidir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 22.03.2018 at 17:12, sadikbasal yazdı:

merhabalar d7200 de film ve fotoğraf menüsünde aralıklı çekim bölümü var.denedim ikisi de zaman aralıklı çekim yapıyor.Genelde hangisi kullanılıyor fark var mıdır ? birde gündüzden geceye geçiş yaparken ışık sıçraması yaşıyorum bunu nasıl önleyebilirim .manuel modda , iso otomatik -pozlama yumuşatma açık çekiyorum genelde.Sizin time lapse genel ayarlarınız nelerdir ?

Fotoda görünen tırnağın arasına bir kibrit çöpü parçası gibi bir şey sıkıştırıp diyaframın açıklığını bu şekilde sabitleyin. Lensi bu haliyle gövdeye takıp AF OFF olarak kullanın . Gövde hata vs verecektir . 

Amaç diyafram bıçaklarını sabitlemek. Ben bir denememde bu şekilde tatmin edici sonuçlar almıştım.

indir.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, sadikbasal yazdı:

@Recep YAZICI bey bu söylediklerinizle benim time lapse yapma projem arasında ne gibi bir ilişki var pek anlayamadım kusura bakmayın

Rica ederim belkide ben sorununuzu anlayamamış olabilirim. İşık sıçraması dediğinizde benim aklıma DSLR ile TimeLapse yapıldığında sıkça karşılaşılan Flicker problemi geliyor. Eğer sorununuz bu ise önceki cevabımda yazdığım tekniği bir deneyin. Tabiki bu teknik benim icadımda değil. Bu metodla diyafram bıçaklarını sabitlediğiniz için flicker sorunu yaşamazsınız ; Haa sizin sorununuz bir başka birşeyse onu bilemeyeceğim. ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.