sadikbasal 12 Oluşturuldu: Mart 22, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Mart 22, 2018 merhabalar d7200 de film ve fotoğraf menüsünde aralıklı çekim bölümü var.denedim ikisi de zaman aralıklı çekim yapıyor.Genelde hangisi kullanılıyor fark var mıdır ? birde gündüzden geceye geçiş yaparken ışık sıçraması yaşıyorum bunu nasıl önleyebilirim .manuel modda , iso otomatik -pozlama yumuşatma açık çekiyorum genelde.Sizin time lapse genel ayarlarınız nelerdir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Mart 22, 2018 gönderildi Paylaş Mart 22, 2018 gönderildi Hiç denemediğim ama ilgimi çeken bi konu, ilk fırsatta bende bu ayarları kurcalayıp bazı denemeler yapacağım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Mart 24, 2018 gönderildi Paylaş Mart 24, 2018 gönderildi @sadikbasal ben gündüzden geceye geçişleri a moda alıp gösterdiği pozlama suresine gore ayarlayip manüel de cekiyordum iso gibi değerleri de manuel belrleyin belki de sorununuz isodandir. Ben kumanda kullandım gündüz makinenin timelapsesi kullanılabiliyor ama gündüzden geceye geçişte kullanılmıyor en azından ben manuel belirliyorum. Öte yandan d7200un zamanlı çekim menüsünü görmedim ama aslolan zaman aralığı ve kaç foto çekileceğidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mart 24, 2018 gönderildi Paylaş Mart 24, 2018 gönderildi On 22.03.2018 at 17:12, sadikbasal yazdı: merhabalar d7200 de film ve fotoğraf menüsünde aralıklı çekim bölümü var.denedim ikisi de zaman aralıklı çekim yapıyor.Genelde hangisi kullanılıyor fark var mıdır ? birde gündüzden geceye geçiş yaparken ışık sıçraması yaşıyorum bunu nasıl önleyebilirim .manuel modda , iso otomatik -pozlama yumuşatma açık çekiyorum genelde.Sizin time lapse genel ayarlarınız nelerdir ? Fotoda görünen tırnağın arasına bir kibrit çöpü parçası gibi bir şey sıkıştırıp diyaframın açıklığını bu şekilde sabitleyin. Lensi bu haliyle gövdeye takıp AF OFF olarak kullanın . Gövde hata vs verecektir . Amaç diyafram bıçaklarını sabitlemek. Ben bir denememde bu şekilde tatmin edici sonuçlar almıştım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Mart 24, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Mart 24, 2018 gönderildi @Recep YAZICI bey bu söylediklerinizle benim time lapse yapma projem arasında ne gibi bir ilişki var pek anlayamadım kusura bakmayın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mart 24, 2018 gönderildi Paylaş Mart 24, 2018 gönderildi Şimdi, sadikbasal yazdı: @Recep YAZICI bey bu söylediklerinizle benim time lapse yapma projem arasında ne gibi bir ilişki var pek anlayamadım kusura bakmayın Rica ederim belkide ben sorununuzu anlayamamış olabilirim. İşık sıçraması dediğinizde benim aklıma DSLR ile TimeLapse yapıldığında sıkça karşılaşılan Flicker problemi geliyor. Eğer sorununuz bu ise önceki cevabımda yazdığım tekniği bir deneyin. Tabiki bu teknik benim icadımda değil. Bu metodla diyafram bıçaklarını sabitlediğiniz için flicker sorunu yaşamazsınız ; Haa sizin sorununuz bir başka birşeyse onu bilemeyeceğim. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın