Yusuf41 0 Oluşturuldu: Nisan 6, 2018 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 6, 2018 Portre model çekimleri icin 85mm lens onerirmisiniz..? Ve hangi modelini onerirsiniz.? Hobi olarak cekim yapiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Nisan 6, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 6, 2018 gönderildi 1- Elinizde hangi objektifler var ? 2- Fotoğrafçılık bilginiz ve deneyiminiz ne düzeyde ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf41 0 Nisan 6, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 6, 2018 gönderildi 18-105 var 3 senedir makinam var ama bilgi olarak zayifim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Nisan 6, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 6, 2018 gönderildi Elinizdeki objektifi sanki 85 mm. sabit odak uzaklıklı gibi kullanmayı deneyin. Zoom halkasına hiç el sürmeyin. 85 mm. de kalsın. Bu koşullarda bol sayıda portre çalışın. Böylece gerçekten sabit 85 mm. ye gereksiniminiz olup olmadığına daha sağlıklı karar verebilirsiniz. 18-105 mm. kit türünden olmakla beraber çok iyi optik özellikleri olan bir objektiftir. 85 mm. nin, çokta önemli olmayan; objektif açıklığı, biraz daha keskinlik gibi özelliklerine belki de ihtiyacınız yoktur. 30x40 cm. den daha büyük baskılar almadığınız sürece keskinlik farkını gözle anlamak pek olası değildir. Eğer elinizdeki objektifin yeterli olduğuna karar verirseniz elinizde kalan para uzun bir foto safari yapmanıza yarayabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Nisan 6, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 6, 2018 gönderildi 18-105 lensiniz ile 85mm'yi sadece açı olarak değerlendirin. Biraz dar kalması muhtemeldir. Portre çekmeyi çok seviyorsanız ve bu açı bana uyar diyorsanız 85mm f/p olarak iyi bir lenstir. 18-105 deki 85mm ile sabit 85mm arasında çok fark var bunu da belirtmek isterim. Hangi modeli derken, marka mı sordunuz tam anlayamadım? Benim bahsettiğim Nikon 85mm f/1.8 lens. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf41 0 Nisan 7, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 7, 2018 gönderildi Bendeki lens DX 18-105 1:3.5-5.6 G ED boy cekimlerinde sanki dar gibi biraz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Nisan 7, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2018 gönderildi 85mm dar gelir, kullandım ordan biliyorum ideali 55-60mm ama o aralıkta da açık diyaframda lens yok. O yüzden 50mm 1.4 öneriyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Nisan 7, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2018 gönderildi 6 saat önce, Yusuf41 yazdı: Bendeki lens DX 18-105 1:3.5-5.6 G ED boy cekimlerinde sanki dar gibi biraz Bu cümleden çıkan sonuç; "18 mm bile tam boy portre çalışmama yetmiyor" olacaktır. Bunu kastetmediğinizden eminim. Cümleyi biraz daha açar mısınız..? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Nisan 7, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2018 gönderildi o zaman 60mm macro lens olabilir. 60mm kullanmadım ancak 90mm macro kullanıyorum ve portrede çok hoşuma gidiyor. 50mm açısı hoşuma gitmiyor ancak elinizdeki lens ile denemeler yaparak ençok hoşunuza giden açıyı bulup onun üzerine yoğunlaşırsanız daha iyi olur. ve macro lensler oldukça kaliteli yapıya sahip oldukları için de fotoğraf kalitesi olarak sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. alan derinliği konusunda da oldukça tatminkar sonuçlar vermekte. 60mm de dar kalırsa 40mm macro var. hem belki çiçek böcek de çekersiniz 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akın Demircioğlu 18 Nisan 7, 2018 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2018 gönderildi Bu aralar makro şart ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf41 0 Nisan 9, 2018 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 9, 2018 gönderildi Yardimci olan arkadaslara tesekkur ediyorum ? elimdeki lens ile biraz daha geliştireyim kendimi ve ondan sonra ondan sonra kesin karar vereyim ne istedigime..1 sorum daha olucak ama yeniden baslik mi acayim hatta sorunum var suan yani ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın