İçeriğe git

Uzun pozlama netlik hakk...

sadikbasal

Recommended Posts

@Sebahattin Demir bey ben hiç kullanmadım ama araştırdığımda manzara çekimlerinde şöyle kullanıldığını öğrendim doğru mu yanlış mı bilmiyorum , en kısa zamanda uygulayacağım.

çekeceğimiz konu karşısında tripodı kurup makine de gerekli ayarları yapıyoruz ve wifi ile telefonu makineye entegre edip.netlemeyi sol üst , sol orta ,sol alt , sağ üst , sağ orta , sağ alt , orta , orta üst , orta alt gibi kısaca gerekli yerleri  netleyerek min.9 adet foto çekiyoruz.sonra bilgisayar da ps de bunları birleştirdiğimizde netsiz alan kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@sadikbasal  bey,

Hayır Focus stacking yöntemi bu değil. 

Çekmek istediğiniz en yakın nokta ile en uzak nokta arasında, en yakın noktadan başlayıp, odağı (zoom halkası ile) bir adım ileri taşıyıp, her defasında bir kare çekip, netlik en uzak noktaya  geldiğinde bitirmek ve bu kareleri tek bir karede toplamak şeklinde özetlenebilir. 

Google'da "Focus stacking" şeklinde aratırsanız sayısız video bulabilirsiniz.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Sebahattin Demir bey bu yöntem  genelde macro çekimlerde kullanılıyor , studyo veya ev  ortamında diye biliyorum.manzara çekimlerinde benim söylediğim yöntem diye biliyorum.bir kaç video izledim deneme fırsatım olmadı ama etkili bir yöntem gibi geliyor.teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.